Hotel chique keuken

Hotel chique keuken

Wat maakt een keuken hotel chique? En waar moet u op letten bij de aanschaf? Met meer dan 60 jaar ervaring in kwaliteit en service hebben wij specialistische kennis op het gebied van keukens en gaan we mee in de trends van vandaag de dag. We vertellen u graag over het kleurgebruik, de materialen en apparatuur in een hotel chique keuken en geven we tips over de afwerking. En natuurlijk inspireren we u ook graag! 

Bezoek onze showroom

 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Hotel chique; wat is het precies? 

Bij hotel chique gaat het meer om een gevoel dan dat er specifieke elementen in een interieur of in ons specifieke geval in de keuken zijn verwerkt. Het gaat erom dat je je waant in een chique hotel waar alles op elkaar afgestemd lijkt. Van de bank tot aan de boekenkast en van het dressior tot aan het behang op de muur. Het interieur straalt luxe uit en er worden mooie kwalitief hoogwaardige materialen en producten gebruikt. 

Steeds meer interieuren zijn hotel chique en om het interieur naadloos op de keuken aan te laten sluiten, is er vraag naar een hotel chique keuken!  

Hotel chique keuken

Gevoel. Daar draait het eigenlijk allemaal om bij een hotel chique keuken. En als we 'chique' opzoeken in het woordenboek dan krijgen we inderdaad subjectieve omschrijvingen als stijlvol, zwierig, elegant en smaakvol. Hoewel chique dus over het algemeen over smaak gaat, zijn er wel een aantal elementen te benoemen waar doorgaans een chique keuken aan voldoet. 

 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Hotel chique keuken - kleurgebruik

Kleurgebruik in een ruimte is meeste een van de eerste zaken die direct opvallen. In een hotel chique interieur zijn kleuren als grijs en zwart, maar ook hunter groen zien we veel terug. Het zijn kleuren die perfect toegepast kunnen worden op een keuken. 

Zo is een grijze keuken eigenlijk altijd een goede keuze vanwege de vele tinten grijs die er te verkrijgen zijn. Bovendien is grijs een van de best te combineren kleuren die er zijn. 

De zwarte keuken is toch wel de keuken waar veel mensen als eerste aan zullen denken als men denkt aan een hotel chique keuken. De kleur zwart wordt vaak geassocieerd met stijlvol, chique en luxe; elementen die veelal van toepassing zijn op hotels. Daarnaast is de kleur zwart uitstekend te combineren met heel veel andere kleuren en materialen. Hieronder een voorbeeld van een zwarte keuken met een hoogwaardige afwerking. WOW! 

hotel chique keuken eggersmann zwart
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Hunter groen is de derde kleur die we graag willen uitlichten als het gaat om een hotel chique keuken. Maar eigenlijk wordt de kleur groen in onderstaand voorbeeld gecombineerd met de kleur zwart. En zeg nou zelf; u waant zich toch in een hotel?

Hotel chique keuken groen
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Hotel chique keuken - materiaalgebruik

Naast kleurgebruik is materiaalkeuze een zeer belangrijk onderdeel in het creeren van een bepaald gevoel in een keuken. Een essentieel onderdeel in een keuken is het aanrechtblad. Om een hotel chique keuken te creeren, of in ieder geval een hotel chique gevoel over te brengen wordt vaak gekozen voor een marmer aanrechtblad of een marmerlook aanrachtblad. Een marmer(look) aanrechtblad geeft de keuken een luxueuze, exclusieve en chique uitstraling. Maar marmer hoeft niet per definitie als aanrechtblad te dienen. Zo kunt ook kiezen voor een marmeren vloer, maar ook voor een marmer achterwand. 

Glimmende materialen

Glimmende materialen doen het goed in een hotel chique interieur en zijn natuurlijk prachtig toe te passen in een hotel chique keuken. Zo zijn goude handgrepen voor uw keukenkastjes werkelijk een gouden greep!  

Ook een gouden kokendwaterkraan is een onmisbaar element in een hotel chique keuken. Het grote voordeel van de kleur goud is dat deze erg goed te combineren is met vooral donkere kleuren. Een chique interieur bestaat meestal uit donkere elementen waardoor de kleur goud, toch veel geassocieerd met luxe en chique, goed te combineren is. 

 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Hotel chique keuken: de apparaten

In een hotel is het fijn als je kunt beschikken over de beste apparatuur. Dat wilt u dus ook in uw eigen hotel chique keuken. Kiest u voor een merk dat minder tijd heeft besteed aan afwerking dan heeft dat z'n uitwerking op de uitstraling van de keuken. Hieronder sommen we een aantal merken op die we vaak terug zien in chique keukens die we bij onze klanten plaatsen:

Er zijn natuurlijk nog veel meer keukenmerken die appartuur leveren die perfect passen in een hotel chique keuken. Bekijk onze speciale informatiepagina over de merken keukenapparatuur van Tieleman Keukens.  

 

Maak een afspraak en stel uw hotel chique keuken samen! 

Wilt u graag een afspraak om u te laten adviseren over een hotel chique keuken? Maak dan een afspraak of bezoek onze showroom in Middelharnis. 

Maak een afspraak

 

Hotel chique keuken inspiratie

 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

 

 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek