Tieleman

Groene of duurzame keuken

  
De nieuwe keukentrend is 'groen', en dan bedoelen we niet alleen qua kleur of voeding. We hebben het over de duurzame keuken! Tieleman Keukens is voorloper op het gebied van duurzaamheid! Met ons assortiment zijn duurzame keuzes snel en eenvoudig gemaakt.

Vraag het gratis Tieleman Keukens Keukenmagazine aan

Duurzame keuken met groene apparatuur

Je kunt veel elektriciteit en gas besparen door gebruik te maken van groene apparatuur en door je keuken slim in te richten. Kies bijvoorbeeld voor een koelkast met het energielabel A+++ en let op het jaarlijks verbruik in kWh op het energielabel. Heb je een klein huishouden? Neem dan een kleinere koelkast in plaats van een gigantisch bakbeest.

Ook bij het kiezen van een vaatwasser is het verstandig om rekening te houden met een energiezuinig A+++ label. Nog energiezuiniger is het om een vaatwasser achterwege te laten en ouderwets te gaan afwassen. De vaatwasser vergt vier keer zoveel energie ten opzichte van een handafwas in een teiltje.

Bewust koken in je duurzame keuken

Kook je nu op een elektrische kookplaat? Stap dan over op een gaskookplaat. Een gaskookplaat belast het milieu het minst. Een gaskookplaat verbruikt namelijk jaarlijks 37 kubieke meter gas. En een elektrische kookplaat verbruikt 200 kWh stroom per jaar.

Houd ook rekening met je keukenapparaten en -accessoires. Kies bijvoorbeeld een snelkookpan. En zorg dat je altijd een deksel op de pan houdt tijdens het koken. Kleinere keukenapparaten - zoals een waterkoker en een koffiezetautomaat - zijn er ook in energiezuinige varianten.

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel

Wereldwijd worden er teveel bossen gekapt en wordt er haast roekeloos omgesprongen met de natuur en alle grondstoffen die we als mens ter beschikking hebben. Om de natuur en het milieu beter door te geven aan volgende generaties hebben we duurzaamheid bij Tieleman Keukens hoog in het vaandel. Op onze manier dragen we een steentje bij aan duurzaamheid. Dit doen we door uitsluitend duurzame keukens te leveren. 

Al bij aanschaf is uw Tieleman keuken een duurzame keuken

Als u een keuken koopt bij Tieleman Keukens dan kunt u er als klant vanuit gaan dat dit een duurzame keuken is. Dit komt doordat alle materialen waaruit uw nieuwe keuken bestaat op een duurzame manier geproduceerd zijn. Als er in uw nieuwe keuken hout verwerkt zit dan is dit FSC-hout. Tieleman Keukens is namelijk al sinds oktober 2013 een FSC-gecertificeerd bedrijf. Voor elke boom die gekapt is voor uw keuken komt er een nieuwe terug en zo onstaan er FSC-bossen, die het evenwicht in het ecosysteem op orde houden. 

 

Milieuvriendelijke materialen in je duurzame keuken

Bij Tieleman Keukens investeren we in milieuvriendelijke materialen. Zo importeren wij materialen via FSC-gecertificeerde leveranciers, zodat je zeker weet dat je keuken 'groen' is. Daarnaast zijn materialen als bamboe en gerecycled glas in opkomst. Bamboe is een snelgroeiend gras, dat zeer snel verhout. Een bamboebos gaat nooit verloren, omdat het zich constant vernieuwd. Bij het tropische regenwoud is dit niet het geval. Daarnaast kunnen bamboelatjes verlijmd worden tot een harde, massieve plaat. Of kies voor een keukenblad van gerecycled glas. Dit lijkt op graniet, maar bestaat uit gerecycled glas (porselein, glas en spiegelglas) en gekristalliseerd glas.

Meer weten over duurzame keukens? 

Wilt u meer weten over duurzame keukens en milieuvriendelijk materialen bij Tieleman Keukens? De verkoopspecialisten van Tieleman Keukens adviseren u graag bij uw keuze en kunnen u alles vertellen over duurzame keukens. Neem gerust contact met ons op of maak een afspraak.

Maak een afspraak