Groene of duurzame keuken

Groene of duurzame keuken

De keukens van Tieleman Keukens staan bekend als duurzame keukens. De duurzaamheid uit zich niet alleen in duurzame keukenapparatuur, maar ook in duurzame materialen voor de vervaardiging van de keukens en in duurzaamheid in het gebruik. Tieleman keukens zijn bij uitstek geschikt om jaren mee te gaan en verslijten ook bij intensief gebruik nauwelijks. 

Vraag het kosteloze Tieleman Keukens Keukenmagazine aan

  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek

Duurzame keuken met groene apparatuur

Je kunt veel elektriciteit en gas besparen door gebruik te maken van groene apparatuur en door je keuken slim in te richten. Waar energiezuinige apparatuur begon als tijdelijke trend, is het tegenwoordig de standaard. De consument leeft veel milieubewuster. En ook energiebesparing vindt men steeds belangrijker. Maak jij ook de keuze voor energiezuinige apparatuur, dan doe je daar niet alleen het milieu een plezier mee, maar ook je portemonnee. Dergelijke apparatuur resulteert namelijk in een veel lagere energierekening.

Duurzame koelkast: A+++ label

Keukenapparatuur is voorzien van een energielabel. Deze gaan van heel duurzaam (A+++) tot helemaal niet duurzaam (G). Hoe duurzamer je keukenapparatuur, hoe minder energie deze verbruikt. Dit is beter voor het milieu en zorgt daarnaast voor een lagere energierekening. Helemaal in combinatie met lage energietarieven. Duurzame koelkasten kunnen voorzien zijn van klimaatzones en een no-frost vriesgedeelte. Ter vergelijking: een kleine koelkast met een A+++ label verbruikt zo’n 125 kWh per jaar en een koelkast met energielabel C verbruikt al snel 540 kWh per jaar. Vaak betekent een grotere koelkast ook een hoger energieverbruik, dus het is aan te raden om een apparaat te kopen dat past bij je huishouden.

Vaatwassers die weinig water en stroom gebruiken

Bij vaatwassers is het energielabel zowel afhankelijk van het stroom- als waterverbruik. Bij een laag waterverbruik kan een vaatwasser net zo weinig water verbruiken als wanneer je op de hand afwast, terwijl er veel meer vaat in één keer wordt gewassen. Is je vaatwasser sterk verouderd, dan is het zeker een goed idee om deze te vervangen, omdat het waterverbruik in nieuwe apparaten door de jaren heen sterk is gereduceerd. Het loont overigens om de vaatwasser pas aan te zetten wanneer deze helemaal vol is. Vaatwassers hebben vaak eco-programma’s of korte programma’s op lage temperatuur, waarop de minder vuile vaat ook uitstekend schoon wordt. De meest zuinige vaatwassers zijn zelfs uitgerust met sensoren die de belading en watervervuiling kunnen meten en daarop het programma aanpassen.

  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek

Kleinere oven, betere techniek

Voor een duurzame oven geldt niet alleen hoe kleiner hoe lager het energieverbruik (in de meeste gevallen althans), maar hangt het uiteindelijke verbruik ook af van de technieken die zijn toegepast. Ovens die met hetelucht werken zijn sowieso het meest energiezuinig, maar ook daarin past de ene fabrikant nog nieuwere technieken toe dan de andere. Zo zijn er systemen die zorgen dat de warmte beter over de ovenruimte verdeeld wordt en zijn er zelfreinigende systemen die steeds energiezuiniger worden. Tijdens het bakken is het daarnaast verstandig om de deur van de oven zoveel mogelijk dicht te houden, waardoor deze nog energiezuiniger werkt. En ben je klaar met de oven en is deze nog warm? Zet deze in de koudere periode van het jaar dan open; zo wordt de keuken ook nog wat warmer!

Andere duurzame oplossingen in de keuken

Tijdens een keukenrenovatie kun je naast duurzame keukenapparatuur nog andere milieuvriendelijke veranderingen doorvoeren. Zo kun je door energie vergelijken op internet kiezen voor een energiebedrijf dat groene stroom aanbiedt. Zeker wanneer je elektrisch kookt maakt dit een groot verschil, maar ook wanneer je je stroom alleen gebruikt voor de oven en andere keukenapparatuur. Wanneer je op gas kookt kun je daarnaast ook kiezen voor groen gas, dat schoon wordt geproduceerd en hernieuwbaar is. Wel geldt; gas is vaak nog minder groen dan stroom. Maak gebruik van hoogwaardig kookgerei dat jarenlang meegaat, zoals duurzame BK-pannen. Ook accessoires voor een waterbesparende kraan of volumestroombegrenzer zijn duurzaam. 

  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel

Wereldwijd worden er teveel bossen gekapt en wordt er haast roekeloos omgesprongen met de natuur en alle grondstoffen die we als mens ter beschikking hebben. Om de natuur en het milieu beter door te geven aan volgende generaties hebben we duurzaamheid bij Tieleman Keukens hoog in het vaandel. Op onze manier dragen we een steentje bij aan duurzaamheid. Dit doen we door uitsluitend duurzame keukens te leveren. 

Al bij aanschaf is uw Tieleman keuken een duurzame keuken

Als u een keuken koopt bij Tieleman Keukens dan kunt u er als klant vanuit gaan dat dit een duurzame keuken is. Dit komt doordat alle materialen waaruit uw nieuwe keuken bestaat op een duurzame manier geproduceerd zijn. Als er in uw nieuwe keuken hout verwerkt zit dan is dit FSC-hout. Tieleman Keukens is namelijk al sinds oktober 2013 een FSC-gecertificeerd bedrijf. Voor elke boom die gekapt is voor uw keuken komt er een nieuwe terug en zo onstaan er FSC-bossen, die het evenwicht in het ecosysteem op orde houden. 

Duurzamekeukenapparatuur
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek

Milieuvriendelijke materialen in je duurzame keuken

Bij Tieleman Keukens investeren we in milieuvriendelijke materialen. We importeren materialen via FSC-gecertificeerde leveranciers, zodat je zeker weet dat je keuken 'groen' is. Daarnaast worden materialen zoals bamboe en gerecycled glas steeds populairder. Bamboe is een snelgroeiend gras dat snel verhout. Een bamboebos gaat nooit verloren, omdat het zich constant vernieuwt. Dit in tegenstelling tot het tropische regenwoud. Bovendien kunnen bamboelatjes verlijmd worden tot een harde, massieve plaat. Je kunt ook kiezen voor een keukenblad van gerecycled glas. Het lijkt op graniet, maar bestaat uit gerecycled glas (porselein, glas en spiegelglas) en gekristalliseerd glas.

 

Meer weten over duurzame keukens? 

Wilt u meer weten over duurzame keukens en milieuvriendelijk materialen bij Tieleman Keukens? De verkoopspecialisten van Tieleman Keukens adviseren u graag bij uw keuze en kunnen u alles vertellen over duurzame keukens. Neem gerust contact met ons op of maak een afspraak.

Maak een afspraak