Retro-keuken: vintage van buiten, modern van binnen

De retro keuken is helemaal van deze tijd. Aan de buitenkant lijkt een retro keuken rechtstreeks uit de jaren '60 of jaren '70 te komen, maar van binnen zijn de vintage, retro keukens hypermodern. 

Voorbeelden van retro-keukens

Aan de rechterkant ziet u de Schüller C2 Nova - Biella. De felgroene kleur en de ronde elementen zorgen ervoor dat de keuken een retro look heeft. Toch heeft deze keuken veel moderne snufjes, zoals een zwevende afzuigkap en een flinterdun werkblad.

De Schüller-keuken laat zien dat het geen kwaad kan om een retro uitstraling te combineren met moderne technieken. Een ander voorbeeld is hieronder te zien. De Pelgrim-koelkast oogt vintage door de dieprode kleur en de organische vorm, maar is van binnen spiksplinternieuw.

Retro keuken
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek
Wat is een retro-keuken?

Retro keukens zijn te herkennen aan elegante, ronde vormen, kleine tegeltjes met prints en felle kleuren. Retro keukens lijken qua stijl op vintage keukens. De basis van een retro keuken is vaak neutraal, maar de accessoires, tegels en keukenkastjes zorgen voor een retro uitstraling. Nog een kenmerk van een retro keukens is dat deze keuken er van buiten retro uitziet, maar van binnen juist heel modern is. Daarom hoeft u niets in te leveren op het gebied van technologie en keukenapparatuur. 

Kleurgebruik bij een retro keuken

Kleur is een essentieel onderdeel van een retro keuken. Gebruik felle, primaire kleuren, het liefst in hoogglans. Denk bijvoorbeeld aan een felrode koelkast in hoogglans. Kleur in de keuken geeft een levendig en speels effect, maar let op dat u niet overdrijft. U kunt bijvoorbeeld ook een rustige achtergrond kleur nemen met een paar elementen in een knalkleur. Het kan een heel druk effect geven als u voor diverse kleuren kiest. 

Retro accessoires en keukenapparaten

Wees speels bij de inrichting van uw retro keuken. Moderne elementen passen heel goed bij een retro keuken, maar let op dat het niet een te strak geheel wordt. Een glanzend keukenblad, een zwevende afzuigkap of barkrukken in een felle kleur zijn voorbeelden van moderne elementen die prima passen in een retro keuken. U kunt ook kiezen voor hoogglans keukenapparaten in een felle kleur zoals een broodrooster, weegschaal of waterkoker. Door de combinatie van een modern keukendesign met vrolijke, speelse kleuren en gewaagde vormen is de retro keuken een echte aanrader. 

Retro keuken
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek

Bekijk retro en vintage keukens in onze showroom

Bent u benieuwd naar retro keukens? Bij Tieleman Keukens adviseren we u graag. In de showroom van Tieleman Keukens zijn meer voorbeelden te zien van retro keukens. Maak een afspraak met een keukenadviseur of vraag een kosteloos keukenbrochurepakket aan!