Boerderij keukens

Boerderij keukens

Boerderij keukens doen denken aan vroeger en geven u een rustgevend gevoel in uw woning. Welke mogelijkheden zijn er voor een boerderij keuken? En is een boerenkeuken niet te ouderwets? Wij vertellen het u hieronder.

Vraag het kosteloze Tieleman Keukens Keukenmagazine aan

Wat zijn boerderij keukens?

Boerderij keukens trekken gelijk de aandacht en zijn allesbehalve standaard. In boerderij keukens wordt meestal hout, klassieke kranen, wandplanken, een betegelde achterwand en soms een prachtig natuursteen aanrechtblad toegepast. Met deze afwerkingen zal uw keuken ongetwijfeld nostalgisch en knus aanvoelen. De kookplaat is het centrum van uw keuken en in een landelijke keuken kunt u kiezen voor verschillende warmtebronnen bijvoorbeeld gas, inductie of keramisch koken. Bij Tieleman Keukens kunt u uw keuken helemaal naar uw wens inrichten! 

moderne boerderij keuken
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Zijn boerderij keukens nog hip?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Boerderij keukens zijn juist weer helemaal hip! Als de rest van uw woning al in een landelijke sfeer is bijvoorbeeld: een stenen vloer of landelijke kleuren op de muur. Dan is een keuken in boerderijstijl de perfecte keuze.

U kunt moderne apparatuur op een subtiele manier toe te passen, hierdoor wordt uw keuken modern en ouderwets tegelijkertijd. Hierbij kunt u denken aan een met hout afgewerkte afzuigkap zoals op de foto hierboven. Door vrijstaande apparatuur in uw keuken toe te passen bijvoorbeeld een fornuis-oven combinatie geeft u de keuken net weer een andere look.

Hieronder staan twee populaire aanrechtbladen die Tieleman Keukens regelmatig plaatst in boerderij keukens. Dit zijn: het natuursteen keukenblad en het composiet keukenblad. Een (kunst)stenen aanrechtblad is authentiek en geeft de keuken een extra dimensie.

Natuursteen keukenblad

Wilt u het liefst een sterk aanrechtblad, maar tegelijkertijd ook stijlvol en tijdloos? Dan kiest u voor een natuursteen graniet keukenblad. Dit materiaal is namelijk snijvast, kras- en hittebestendig. Een granieten werkblad zal niet zomaar tekenen van slijtage vertonen, dus u kunt er jaren van genieten. Het nadeel van natuursteen is dat het materiaal regelmatig onderhoud vereist om de prachtige uitstraling te behouden. 

graniet boerderij keukens
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Composiet keukenblad

Een composiet werkblad is een goed alternatief voor graniet, want het is ook erg sterk en er zijn tal van kleuren beschikbaar. Composiet krimpt of scheurt niet en het materiaal is waterdicht, slijtvast, krasbestendig en stootvast. In tegenstelling tot graniet vereist een composiet werkblad minder onderhoud, maar er kunnen wel verkleuringen of scheuren komen als u een hete pan op het blad zet. Ook dient u natte plekken op het blad zo snel mogelijk te verwijderen, om permanente vlekken te voorkomen.

Kom vrijblijvend langs!

Wij kunnen u verschillende voorbeelden van boerderij keukens tonen. Laat u door een keukenadviseur adviseren of doe inspiratie op in onze showroom. We maken met alle plezier een keukenontwerp op maat, zodat u kunt zien hoe uw nieuwe keuken er uit gaat zien. Maak gerust een afspraak of vraag onze keukenbrochure aan, zodat we u eindeloos kunnen inspireren voor uw droomkeuken.

Maak een afspraak

 

Boerderij keuken met witte fronten
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
boerderij keuken graniet
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Moderne boerderij keukens
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
graniet keukenblad
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek