Een comfortabele keuken voor senioren

Een comfortabele keuken voor senioren

We willen allemaal zo lang mogelijk in onze woning blijven wonen, ook als we al op leeftijd zijn. Door de stijgende levensverwachting en vitaliteit van ouderen, komt het steeds vaker voor dat men net zo lang in de woning blijft totdat het echt niet meer gaat. Niet alle keukens zijn levensloopbestendig, maar met een aantal oplossingen kan de huidige keuken leefbaar en veilig blijven.

Maak een afspraak

Wel of geen senioren keuken?

Oud worden willen we allemaal wel, maar oud zijn daar denken we liever niet aan. We hopen dat dat allemaal nog heel lang duurt voordat het zover is. Hoe jong of oud je bent, niemand zit te wachten op een verbouwing als dat helemaal niet nodig is. De keuken functioneert nog prima, maar zou hier en daar wat aangepast moeten worden. Moet je daar dan een nieuwe keuken voor aanschaffen? Nee natuurlijk niet!

Zo lang je nog vitaal en gezond bent, waarom zou je dan wat aan de keuken laten doen. Toch kan het verstandig zijn dit op tijd te doen, want je ziet er niks van en het geeft je alleen maar meer gemak.

Senioren keuken
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek

Aanpassingen in de keuken

De verlichting

Verlichting is één van de makkelijkste aanpassingen die gedaan kunnen worden. Voldoende licht in de keuken is namelijk erg belangrijk. Met voldoende licht in de keuken, is het ook prettiger werken wanneer het donker is. Keukens die voorzien zijn van bovenkastjes hangen vaak hoog, maar deze kunnen opnieuw aan de muur bevestigd worden alleen dan op een hoogte waar je gemakkelijker bij kunt. Natuurlijk kun je ook de indeling van de kastjes aanpassen, zodat je de spullen die je zelden of nooit nodig hebt hoger neerlegt en de spullen die je dagelijks gebruikt op grijphoogte.

De indeling van de keuken

De indeling van de kastjes kunnen aangepast worden, maar denk bijvoorbeeld ook eens aan lades in plaats van legplanken. Door de legplanken te vervangen door lades, hoef je niet meer te bukken en kun je gemakkelijk bij de spullen die achteraan staan. Ook hoekkastjes zijn lastig, want je moet er bijna inkruipen om bijvoorbeeld bij de achterste spullen te komen. Met een carrousel in de hoek te laten maken, kun je het kastje gemakkelijk naar buiten laten draaien en hoef je niet meer krom en jezelf in allerlei bochten te wringen om ergens bij te kunnen.

Een praktische keukenkraan

Een ander kleinigheidje waar je op den duur tegenaan kunt lopen is de bediening van de kraan. Bij sommige kranen moet veel kracht gezet worden om deze te bedienen.  Laat de kraan vervangen door een eengreepsmengkraan. Deze kranen hebben één hendel die je naar links of rechts moet verschuiven voor warm of koud water en omhoog duwt om de kraan open te zetten.

Praktische keukenkraan
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek

Meer weten? 

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Kom langs in onze showroom of maak een afspraak met één van onze adviseurs.

Maak een afspraak