Bijkeuken: wat is de perfecte indeling?

Tieleman Keukens levert en monteert uiteraard ook bijkeukens. Vroeger was de bijkeuken vaak een standaard keukenblok met steriel witte keukenkasten en een RVS wafelblad. Tegenwoordig is er veel meer mogelijk qua materialen, technieken en kleuren in iedere prijsklasse. Een bijkeuken is vaak eenvoudiger qua fronten, handgrepen en werkblad. Wel is het mooi als de bijkeuken enigszins in lijn is met de keuken, echter is dit zeker geen vereiste. 

Vraag ons kosteloze magazine aan

Bijkeukentrends

Een trend is het door laten lopen van de woonkeuken in de bijkeuken. Gebruik van dezelfde stijl, kleuren en materialen maken één geheel van de twee verschillende ruimten. Heb je in je keuken een natuurstenen werkblad? Kies voor de bijkeuken dan voor een kunststof werkblad in dezelfde stijl. Hierdoor lijken de keukens wel op elkaar, maar bespaar je duizenden euro's. Laat je gerust informeren over de kosten.

Vaak wordt ook de frituurpan in de bijkeuken gezet met een aparte afzuigkap. Daarnaast worden ook de wasmachine en droger steeds vaker op hoogte ingebouwd zoals te zien is op onderstaande foto.

Bijkeukentrends
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek

Bepaal de ideale indeling voor de bijkeuken

De indeling is overigens afhankelijk van de hoeveelheid ruimte en de apparaten die geïntergreerd moeten worden. Niet iedereen heeft een wasmachine of droger in de bijkeuken en in sommige huishoudens is er geen frituurpan, waardoor er ook geen afzuiginstallatie nodig is. De bijkeuken is ideaal voor keukenapparaten die je niet altijd gebruikt (bijvoorbeeld een grote diepvries) of als extra opslagruimte voor boodschappen. Ook een tafelmodel koelkast, wasmachine en droger zijn apparaten die vaak geplaast worden in een bijkeuken. 

Een bijkeuken kost overigens minder dan een normale keuken, vooral wanneer er alleen kasten geplaatst hoeven te worden. Als je hier meer over wilt weten, vertellen we dat met alle plezier tijdens een telefoongesprek.

Ga vrijblijvend in gesprek over bijkeukens

We begrijpen dat u erg benieuwd bent wat de kosten van een bijkeuken bouwen zijn. Het is echter lastig om daar direct een bedrag voor te noemen. De kosten hangen namelijk volledig af van uw wensen, de inrichting et cetera. Wanneer u kiest voor een hele luxe bijkeuken, vallen de kosten uiteraard hoger uit dan wanneer u kiest voor een veel eenvoudigere bijkeuken. En ook de apparatuur die u in de bijkeuken wilt hebben, zijn van invloed op de kosten voor bijkeuken bouwen.  

Wilt u een bijkeuken inrichten? Maak een afspraak met een adviseur van Tieleman Keukens. Binnen uw budget gaan wij op zoek naar een goede oplossing voor uw bijkeuken. Een bijkeuken bouwen moet - net als het plaatsen van een reguliere keuken - een feest zijn. Daarnaast moet het resultaat geheel naar wens zijn en voor extra wooncomfort zorgen. Een uitdaging die wij vol enthousiasme aan willen gaan!

Kom langs in onze showroom

Grijze bijkeuken
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek
Een luxe bijkeuken van Tieleman Keukens
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek
Witte bijkeuken van Tieleman Keukens
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek

Bijkeuken
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek