Moderne landelijke keuken: nostalgie in een hedendaags jasje

Moderne landelijke keuken: nostalgie in een hedendaags jasje

Een landelijke inrichting die niet oubollig is. Daarvoor zijn trendy elementen nodig. Een moderne landelijke keuken is daarvan een goed voorbeeld. Benieuwd geworden? Wij bieden u de nodige inspiratie. Nog meer inspiratie opdoen voor uw nieuwe moderne landelijke keuken? Vraag dan kosteloos ons keukenmagazine aan!

Keukenmagazine aanvragen

Een keuken die landelijk én modern is: het kan echt

Een landelijk interieur wordt vaak geassocieerd met het Hollandse boerenleven. U komt dan ook nogal eens landelijke inrichtingen tegen met rieten stoelen, Delfts blauw, gebreide kussentjes op de bank en een klassieke boerenkeuken.

Toch is het geen vereiste dat een landelijke inrichting op het interieur lijkt van een boerderij of een woning op het platteland. Het komt vandaag de dag namelijk steeds vaker voor dat contrasterende stijlen met elkaar worden gemixt. En dat levert zeer interessante combinaties op. Wist u bijvoorbeeld dat veel mensen een industriële keuken combineren met moderne en trendy elementen? En wist u dat hypermoderne contrasten een prima aanvulling zijn op een klassieke inrichting?

Landelijk moderne hoekkeuken met hout en zwarte elementen
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Ook als u op zoekt bent naar een moderne landelijke keuken dan zijn de mogelijkheden eindeloos! Zo zijn er greeploze keukenkasten bijvoorbeeld. Of stoere RVS-elementen zoals een oven, een Quooker, een afzuigsysteem, of industriële lampen boven het keukenblok. Ook strakke marmeren elementen en honingraat- of hexagonpatronen zijn erg mooi in combinatie met een landelijke keuken. En wat dacht u van een bakstenen wand in combinatie met een strak zwart keukenblad?

Een geslaagd voorbeeld van een houten landelijke keuken in combinatie met robuuste, moderne elementen is de exclusieve Mereno Norfolk-keuken met elementen van graniet, koper, hout en beton.

Moderne landelijke keuken met kookeiland
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Heeft de keuken landelijk modern u al geïnspireerd? Dan vertellen wij u graag de belangrijkste voordelen van deze moderne, landelijke keuken.

Voordeel 1. Oer-Hollandse gezelligheid met een vleugje nostalgie

Kiest u voor een moderne landelijke keuken, dan grijpt u als het ware terug naar de bucolische romantiek van de Hollandse polder. De tijd dat de kaplaarzen nog onder het afdakje stonden, de haard gezellig knapperde en het elke zaterdag naar zelfgemaakte erwtensoep rook. Die oer-Hollandse nostalgie laat zich heel eenvoudig vertalen naar een landelijk interieur. En dat geldt ook voor de keuken.

Wilt u de sfeer van vroeger tijden in huis brengen zonder ouderwets of oubollig te zijn? Dan is een keuken landelijk modern de oplossing voor u. U kiest dan voor een keuken met prachtige houten elementen, zachte vormen en een modern contrast dat u helemaal zelf kunt kiezen. Op die manier haalt u de Hollandse gezelligheid van weleer in huis zonder dat u met inrichting en al terug in de tijd hoeft te gaan. 

Landelijk moderne keuken met kookeiland en robuuste uitstraling
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Voordeel 2. Robuust genoeg om tegen een stootje te kunnen

Heeft u kleine kinderen of kleinkinderen in huis? Of staat u graag en vaak te kokerellen? Dan is het belangrijk dat uw keuken tegen een stootje kan. En dan moet u zeker niet kiezen voor bijvoorbeeld een onderhoudsintensieve keuken met veel glas of hoogglans.

Een moderne landelijke keuken is een uitstekende combinatie van stijl en robuustheid. Omdat er veel met matte en houten elementen wordt gewerkt, hoeft u niet bang te zijn dat u elke vingerafdruk of elk vlekje ziet zitten. Ook is het niet erg als u een keer ergens tegenaan stoot of iets te enthousiast in de weer bent met messen, vorken en servies.

Kiest u voor een keuken in een moderne landelijke stijl, dan kiest u voor een stevige, praktische keuken die klaar is voor in het rond rennende kinderen, temperamentvolle keukenprinsen en bourgondische borrels met vrienden en familie.

Moderne landelijke keuken waar de kleur grijs perfect gecombineerd is met hout
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Voordeel 3. Een duurzame keuze vanwege het tijdloze karakter

Een landelijke keuken was zestig jaar geleden populair en dat is het vandaag de dag nog steeds. U kiest dan ook voor een keuken die nimmer uit de mode raakt. En door er de nodige moderne elementen in te verwerken, geeft u deze keuken tegelijkertijd de kans om toch onderscheidend te zijn.

Een landelijke keuken heeft nog een duurzaam voordeel: het groeit mee met uw smaak. Naarmate u ouder wordt, wordt uw smaak immers wat behoudender. Dat komt omdat u dan doorgaans wat beter weet wat u wilt en minder behoefte voelt aan verandering. Kiest u voor een landelijke, moderne keuken, dan weet u dat deze met u ‘meegroeit’, als het ware. U raakt er niet op uitgekeken, maar gaat ‘m alleen maar meer waarderen.

Moderne landelijke hoekkeuken wit
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Bezoek onze showroom en ontdek onze moderne landelijke keukens

Bent u enthousiast geworden van het idee van keuken in landelijk moderne stijl? Kom dan langs in de showroom van Tieleman Keukens en bewonder de moderne, landelijke keukens die wij in ons assortiment hebben. Maak gerust een afspraak en wij zorgen ervoor dat er een keukenadviseur beschikbaar is die u met volle aandacht van advies en begeleiding voorziet.

Maak een afspraak

Eerst nog wat inspiratie opdoen? Vraag ons keukenmagazine aan, of maak uw eigen stijlboek op onze website.

Houten moderne landelijke hoekkeuken
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Witte moderne keuken in een landelijk interieur
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Moderne landelijke keuken waar houten elementen perfect combineren met de donkerder grijstint
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Prachtige moderne landelijke keuken
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek