Klassieke keukens

Klassieke keukens

Klassieke keukens passen perfect in de meest uiteenlopende huizen. Een klassieke keuken is statig en elegant en geeft een nostalgische sfeer in huis. Deze keukens stralen warmte en gezelligheid uit. Symmetrische lijnen, ornamenten, zuilen en haarden worden veel toegepast in klassieke keukens. Uw klassieke keuken compleet maken? Oude serviezen en erfstukken passen perfect binnen het plaatje van een klassieke keuken. 

Vraag het kosteloze Tieleman Keukens Keukenmagazine aan

Wat kenmerkt klassieke keukens?

Een klassieke keuken is vaak geen strakke keuken. Klassieke keukens kenmerken zich door:

 • Sierlijke fronten

 • Een gietijzeren fornuis met een oven

 • Een natuurstenen spoelbak

Een klassieke keuken past goed in een karakteristiek huis, bijvoorbeeld een oud herenhuis of een boerderij. We vertellen u graag meer over onze keukens in een persoonlijk gesprek. Neem daarvoor gerust contact met ons op.

Klassieke keukens bij Tieleman Keukens
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Modern klassieke keuken

De klassieke keuken zoals we deze kennen van vroeger is in de loop van de jaren sterk veranderd. Klassiek is niet alleen maar meer brocante maar binnen de klassieke stijl past ook vintage en worden naast donkere kleuren ook lichtere pastelkleuren gebruikt. Het is de kunst van combineren om een klassieke keuken de uitstraling van vroeger te geven met de gemakken van nu. De combinatie van moderne apparatuur, klassieke elementen en accessoires en een passende kleur binnen de klassieke stijl zorgen voor de luxe en tijdloze uitstraling die een klassieke keuken heeft.

Maatwerk klassieke keukens

Tieleman Keukens levert maatwerk oplossingen als het aankomt op klassieke keukens. Die schuine muur in een oude woning is voor ons dus geen enkel probleem. Heeft u een nieuwbouwwoning? Dan is een klassieke keuken een goede keus, mits uw huis en/of uw interieur goed matcht met de klassieke keuken.

Kiest u voor een klassieke keuken?

Een klassieke keuken van Tieleman Keukens is geen 'oude' keuken. Wanneer u kiest voor een klassieke keuken, dan krijgt u een keuken die voorzien is van de nieuwste mogelijkheden en innovaties. Een ingebouwde kokend-water-kraan? Een espressomachine? Of een kookpit voor de wokpan? Dit is natuurlijk gewoon mogelijk in klassieke keukens. Wel heeft de keuken een nostalgische look & feel in het gebruik van materialen.

Zo worden in klassieke keukens vaak klassieke tegels op de grond gebruikt, omdat dit het gevoel van vroeger terugbrengt. Niet alleen op de vloer staan klassieke, ouderwetse tegels prachtig, maar ook als achterwand doen ze uitstekend dienst. De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos. Kies bijvoorbeeld voor grote, vierkante, witte tegels of kies voor de wat kleinere zwart-wit geblokte tegels. De tegels kunnen puur als achterwand worden geplaatst bij het fornuis, maar kunnen uiteraard ook over de gehele breedte worden doorgetrokken. Het is maar net wat het beste bij de keuken en de gewenste uitstraling daarvan past. Bij Tieleman Keukens werken adviseurs die hierbij uitstekend kunnen helpen. Als we uw ideale keuken samenstellen, zoeken we samen naar de best passende klassieke of ouderwetse tegels voor in de keuken. Hoewel wij zelf geen tegels leveren, onderhouden we wel warme contacten met tegelleveranciers. We weten precies bij wie u terecht kunt voor de gewenste tegels!

Onderstaand geven we verschillende klassieke keukens, van vroeger en van nu. Van keukens met een baldakijn tot aan de klassieke sierlijsten. Van glaskasten, kaderdeuren tot aan de sierlijke schouw, komgrepen en ophangrekjes. Afspraak maken?

Klassieke keukens van TIeleman Keukens
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Klassieke keuken
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Authentieke, klassieke keukens
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Nostalgische witte keuken
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Klassieke keuken
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Kiest u ook voor een klassieke keuken?

Wilt u meer weten over de klassieke keukens van Tieleman Keukens? Vraag ons kosteloze magazine aan voor meer inspiratie. Wilt u zich nog eens goed laten inspireren? Kom dan langs in onze showroom. Neem contact op met Tieleman Keukens of maak direct een afspraak


Maak een afspraak