Industriële keuken keuzehulp: 5 gouden tips van Tieleman

Industriële keukens behoren tot de polulairste keukenstijl van dit moment. In tegenstelling tot landelijke of boerenkeukens, heeft de industriële keuken een rauw karakter: ruwe randjes, stoere materialen, veel RVS en een robuuste uitstraling. Wij lichten op deze pagina de industriële keuken voor je uit met foto's en omschrijvingen, zodat je precies weet wat je kunt verwachten van deze keukenstijl. Laat je inspireren!

Kosteloos keukenmagazine aanvragen

1. Industriële keuken met bakstenen muur: een robuuste combinatie

Er is vrijwel geen materiaal te vinden dat zo duidelijk rauw en ruw zegt als baksteen. In een industriële keuken staat het dan ook waanzinnig als je een betonnen muur hebt. Dit geeft pit aan de keuken en zorgt voor de industriële look. Hierbij valt voldoende te variëren, want bakstenen zijn er in verschillende kleuren, waaronder rood, geel, grijs en zwart.

Het stoere effect van een bakstenen muur in industriële keukens, wordt nog eens extra versterkt als er bijvoorbeeld ook buizen zichtbaar zijn. Dit past namelijk ook perfect in de industriële sfeer die je neer wilt zetten. Grote apparatuur, zoals enorme afzuigkappen, geven nog nét dat beetje extra. Zo kun je door verschillende elementen met elkaar te combineren het industriële effect een enorme boost geven. We hebben een magazine gemaakt boordevol inspiratie, misschien is dat iets voor jou!

Industriële keukens
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

2. Industriële keukenverlichting: een echte sfeerbepaler

Verlichting mag in geen enkele keuken ontbreken. Dat geldt zeker voor industriële keukens, waar de verlichting vaak de sfeer bepaalt. Hiervoor geldt, net als bij de muur van bakstenen, dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Er zijn duizenden industriële lampen verkrijgbaar. Zo kun je in een industriële keuken bijvoorbeeld heel basic gaan voor niets meer dan kale peertjes aan een stalen balk.

Er ontstaat een extra stoer effect als je de snoeren per peertje een verschillend aantal keren om de balk heen slaat, omdat de peertjes dan allemaal op een andere hoogte hangen. Daarnaast zijn er ook talloze grote lampen verkrijgbaar voor de industriële keuken met elk hun eigen stoere uitstraling. 

Industriële keukenverlichting
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

3. Roestvrij staal in de industriële keuken: RVS op z'n best!

Eén van de kenmerkende elementen in industriële keukens is dat er gebruik wordt gemaakt van roestvast staal. Hierbij kun je denken aan een aanrechtblad dat van rvs gemaakt is, maar ook aan (losstaande) rvs apparatuur. De industriële sfeer kan ook worden doorgetrokken in de keukenstijl door bijvoorbeeld te kiezen voor een rvs waterkoker, een rvs koffiezetapparaat en andere klein huishoudelijke apparatuur van roestvast staal. 

We zien roestvast staal voornamelijk terug in professionele keukens in de horeca, maar we krijgen bij Tieleman Keukens steeds vaker aanvragen voor particuliere industriële keukens met roestvast staal. Dit is niet gek, want dit materiaal biedt vele voordelen. Zo hecht maar weinig aan het oppervlak, waardoor vuil heel gemakkelijk af te nemen is. Daarnaast is het goed vormbaar, waardoor je bijvoorbeeld afgeronde hoeken kunt creëren in plaats van hoeken met hele scherpe punten.

Kom langs in onze showroom

4. Industriële sfeermaker: een aanrechtblad van beton

Ook beton past uitstekend in industriële keukens. Dit past uitstekend in de industriële stijl, omdat beton een stoer en robuust karakter heeft. Beton is hittebestendig en heeft een ruig uiterlijk. Wat we de komende jaren vaker gaan zien in industriële keukens, is LightBeton: een bijzonder materiaal met alle eigenschappen van beton, maar dan 60% lichter.

Industrieel aanrechtblad
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

5. Wil jij ook een industriële keuken? Kom langs in onze showroom en laat je inspireren!

Je bent van harte welkom in de showroom van Tieleman Keukens om onze industriële keukens te komen bekijken. Eén van onze adviseurs gaat graag met je in gesprek om te kijken hoe we jouw industriële droomkeuken vorm kunnen geven. Je kunt alvast ons brochurepakket aanvragen om jezelf te inspireren. Je kunt natuurlijk ook direct eenafspraak maken, zodat je er zeker van bent dat er voldoende tijd beschikbaar is om je wensen door te spreken. Wij verwelkomen je graag in onze showroom!

10 redenen om de showroom van Tieleman Keukens te bezoeken >

Kosteloos keukenmagazine aanvragen

Industriële keukens van Tieleman Keukens
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Keuken met industriële tinten
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Open industriële keuken
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Industriële keukens met moderne tinten
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek