Tieleman

Industriële keukens: zó ziet uw droomkeuken er uit

  

Van landelijke keukens tot hoogglans keukens en van boerenkeukens tot design keukens: de mogelijkheden qua stijl zijn vrijwel eindeloos. Er is echter één stijl die speciale aandacht verdient en dat is de industriële stijl. Dit zijn niet de strak afgewerkte randjes en de degelijke materialen, maar juist de rauwe en ruwe randjes en de stoere materialen, zoals rvs. We lichten met alle plezier een aantal elementen uit de industriële keuken voor je uit mét foto's, zodat je precies weet wat je kunt en mag verwachten van deze keukenstijl. Laat je inspireren!

Gratis keukenmagazine aanvragen

Een bakstenen muur in je industriële keuken

industriële keuken met bakstenen muurEr is vrijwel geen enkel materiaal te vinden dat zo duidelijk rauw en ruw zegt als de baksteen. In een industriële keuken staat het dan ook meer dan waanzinnig als je één betonnen muur heeft. Dit geeft pit aan de keuken én zorgt voor de industriële look. Hierbij valt voldoende te variëren, want bakstenen zijn er in verschillende kleuren, waaronder rood, geel, grijs en zwart.

Het stoere effect van een bakstenen muur in industriële keukens wordt nog eens extra versterkt als er bijvoorbeeld ook buizen in het zicht zijn. Dit past namelijk ook perfect in de industriële sfeer die je neer wilt zetten. Grote apparatuur, zoals enorme afzuigkappen, geven nog nét dat beetje extra. Zo kun je door verschillende elementen met elkaar te combineren het industriële effect een enorme boost geven. We hebben een magazine gemaakt boordevol inspiratie, misschien is dat iets voor jou!

 

Industriële keukenverlichting

Verlichting mag in geen enkele keuken ontbreken. Dat geldt zeker voor industriële keukens, waar de verlichting vaak de sfeer bepaalt. Hiervoor geldt, net als bij de muur van bakstenen, dat de mogelijkheden vrijwel eindeloos zijn. Er zijn duizenden industriële lampen verkrijgbaar. Zo kun je in een industriële keuken bijvoorbeeld heel basic gaan voor niets meer dan kale peertjes aan een stalen balk. Er ontstaat een extra stoer effect als je de snoeren per peertje een verschillend aantal keren om de balk heen slaat, omdat de peertjes dan allemaal op een andere hoogte hangen. Daarnaast zijn er ook talloze grote lampen verkrijgbaar voor de industriële keuken met elk hun eigen stoere uitstraling. 

lampen industriële keuken

Roestvast staal in de industriële keuken

Eén van de kenmerkende elementen in industriële keukens is dat er gebruik wordt gemaakt van roestvast staal. Hierbij kun je denken aan een aanrechtblad dat van rvs gemaakt is, maar ook aan (losstaande) rvs apparatuur. De industriële sfeer kan ook worden doorgetrokken in de keukenstijl door bijvoorbeeld te kiezen voor een rvs waterkoker, een rvs koffiezetapparaat en andere klein huishoudelijke apparatuur van roestvast staal. 

We zien roestvast staal voornamelijk terug in professionele  keukens in de horeca, maar we krijgen bij Tieleman Keukens steeds vaker aanvragen voor particuliere industriële keukens met roestvast staal. Dit is niet gek, want dit materiaal biedt vele voordelen. Zo hecht maar weinig aan het oppervlak, waardoor vuil heel gemakkelijk af te nemen is. Daarnaast is het goed vormbaar, waardoor je bijvoorbeeld afgeronde hoeken kunt creëren in plaats van hoeken met hele scherpe punten.

Kom langs in onze showroom

Industrieel aanrechtblad van beton

Ook beton past uitstekend in industriële keukens. De afgelopen paar maanden hebben wij behoorlijk wat aanvragen gekregen voor een industriële keuken waarbij een aanrechtblad van beton gevraagd werd. Inmiddels hebben wij al een aantal keukens mogen plaatsen met een betonnen aanrechtblad. Dit past uitstekend in de industriële stijl, omdat beton toch een stoer karakter heeft. Beton is erg hittebestendig en kent een uniek uiterlijk. Wat we de komende jaren vaker gaan zien in industriële keukens, is LightBeton: een bijzonder materiaal met alle eigenschappen van beton, maar dan 60% lichter.

industriële keukens

Wil je ook een industriële keuken?

Je bent van harte welkom in de showroom van Tieleman Keukens om onze industriële keukens te komen bekijken. Eén van onze adviseurs gaat graag met je in gesprek om te kijken hoe we jouw industriële droomkeuken vorm kunnen geven. Je kunt alvast ons brochurepakket aanvragen om jezelf te inspireren. Je kunt natuurlijk ook direct een afspraak maken, zodat je er zeker van bent dat er voldoende tijd beschikbaar is om je wensen door te spreken. Wij verwelkomen je graag in onze showroom!


Gratis keukenmagazine aanvragen