Industriële keukens: 5 gouden tips van Tieleman

Industriële keukens: 5 gouden tips van Tieleman

Industriële keukens behoren tot een van de polulairste keukenstijlen van dit moment. In tegenstelling tot landelijke of boerenkeukens, heeft de industriële keuken een rauw karakter: ruwe randjes, stoere materialen, veel RVS en een robuuste uitstraling. Wij lichten op deze pagina de industriële keuken voor u uit met foto's en omschrijvingen, zodat u precies weet wat u kunt verwachten van deze keukenstijl. Laat u inspireren met de 5 gouden tips van Tieleman Keukens om uw keuken industrieel te maken!

Kosteloos keukenmagazine aanvragen

1. Industriële keuken met bakstenen muur: een robuuste combinatie

Er is vrijwel geen materiaal te vinden dat zo duidelijk rauw en ruw zegt als baksteen. In industriële keukens staat het dan ook waanzinnig als deze een betonnen muur heeft. Dit geeft pit aan de keuken en zorgt voor de industriële look. Hierbij valt voldoende te variëren, want bakstenen zijn er in verschillende kleuren, waaronder rood, geel, grijs en zwart.

Het stoere effect van een bakstenen muur in industriële keukens, wordt nog eens extra versterkt als er bijvoorbeeld ook buizen zichtbaar zijn. Dit past namelijk ook perfect in de industriële sfeer die u neer wilt zetten. Grote apparatuur, zoals enorme afzuigkappen, geven nog nét dat beetje extra. Zo kunt u door verschillende elementen met elkaar te combineren het industriële effect een enorme boost geven. We hebben een magazine gemaakt boordevol inspiratie, misschien is dat iets voor jou!

Industriële keukens met bakstenen muur
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

2. Industriële keukenverlichting: een echte sfeerbepaler

Verlichting mag in geen enkele keuken ontbreken. Dat geldt zeker voor industriële keukens, waar de verlichting vaak de sfeer bepaalt. Hiervoor geldt, net als bij de muur van bakstenen, dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Er zijn duizenden lampen verkrijgbaar die uw keuken industrieel eruit laten zien. Zo kunt u in een industriële keuken bijvoorbeeld heel basic gaan voor niets meer dan kale peertjes aan een stalen balk.

Er ontstaat een extra stoer effect als de snoeren per peertje een verschillend aantal keren om de balk heen geslagen worden, omdat de peertjes dan allemaal op een andere hoogte hangen. Daarnaast zijn er ook talloze grote lampen verkrijgbaar voor de industriële keuken met elk hun eigen stoere uitstraling. 

Stoere keukenverlichting in uw industriële keuken
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

3. Roestvrij staal in industriële keukens: RVS op z'n best!

Eén van de kenmerkende elementen in industriële keukens is dat er gebruik wordt gemaakt van roestvast staal (rvs). Hierbij kunt u denken aan een aanrechtblad dat van rvs gemaakt is, maar ook aan (losstaande) rvs apparatuur. De industriële sfeer kan ook worden doorgetrokken in de keukenstijl door bijvoorbeeld te kiezen voor een rvs waterkoker, een rvs koffiezetapparaat en andere klein huishoudelijke apparatuur van roestvast staal. 

We zien roestvast staal voornamelijk terug in professionele keukens in de horeca, maar we krijgen bij Tieleman Keukens steeds vaker aanvragen voor particuliere industriële keukens met roestvast staal. Dit is niet gek, want dit materiaal biedt vele voordelen. Zo hecht maar weinig aan het oppervlak, waardoor vuil heel gemakkelijk af te nemen is. Daarnaast is het goed vormbaar, waardoor u bijvoorbeeld afgeronde hoeken kunt creëren in plaats van hoeken met hele scherpe punten.

Kom langs in onze showroom

4. Industriële sfeermaker: een aanrechtblad van beton

Ook beton past uitstekend in industriële keukens. Dit past uitstekend in de industriële stijl, omdat beton een stoer en robuust karakter heeft. Beton is hittebestendig en heeft een ruig uiterlijk. Wat we de komende jaren vaker gaan zien in industriële keukens, is LightBeton: een bijzonder materiaal met alle eigenschappen van beton, maar dan 60% lichter.

Industrieel aanrechtblad in industriële keukens
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

5. Open en bloot

Industriële keukens kenmerken zich vaak door het juist niet verbergen van allerlei apparatuur, accessoires en structurele elementen. Denk aan open plafonds met zichtbare leidingen en elektriciteitskabels, een open kookeiland en rekken aan de muur om je pannen op te hangen in plaats van ze in een kastje te verstoppen. Kleine tip: zorg dan wel voor een oogstrelende (design) pannenset!

Door veel elementen juist niet weg te werken krijgt de ruimte een stoer en rauw imago. De keuken ademt practicality. Alle benodigdheden voor het koken zijn binnen handbereik en als er wat aan onderhoud moet worden uitgevoerd kom je (of de loodgieter) overal makkelijk bij. Wel zo handig! 

Wilt u ook een industriële keuken? Kom langs in onze showroom en laat u inspireren!

U bent van harte welkom in de showroom van Tieleman Keukens om onze industriële keukens te komen bekijken. Eén van onze adviseurs gaat graag met u in gesprek om te kijken hoe we uw industriële droomkeuken vorm kunnen geven. U kunt alvast ons brochurepakket aanvragen ter inspiratie. U kunt natuurlijk ook direct een afspraak maken, zodat u er zeker van bent dat er voldoende tijd beschikbaar is om uw wensen door te spreken. Wij verwelkomen u graag in onze showroom!

Kosteloos keukenmagazine aanvragen

Industriële keukens van Tieleman Keukens
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Keuken met industriële tinten
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Open industriële keuken
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Industriële keukens met moderne tinten
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Zelf uw keuken industrieel maken? 

Wilt u zelf eens bekijken hoe het is om een keuken industrieel te maken? Ga dan eens aan de slag met onze KeukenCreator! Experimenteer met verschillende keukenkastjes, materiaal en bekijk welke kleuren u mooi vindt! Met onze KeukenCreator maakt u uw eigen droomkeuken en zo kunt u zelf ervaren hoe het is om een keuken industrieel te maken! 

Start met ontwerpen