Scandinavische keukens

Scandinavische keukens

Gaat voor Scandinavische keukens ook het gezegde 'wat je van ver haalt, is lekker' op? "Ja säkert!" zouden ze in Zweden zeggen!

Wanneer u uw inspiratie uit de wat noordelijker gelegen landen als Denemarken, Noorwegen en Zweden haalt, spreken we over Scandinavische keukens. Deze keukens ademen sfeer en karakter en zijn vaak wit.

Vraag het kosteloze keukenmagazine aan

Kenmerken van Scandinavische keukens

Scandinavische keukens zijn prachtig om te zien. In een Scandinavische keuken wordt er vaak gebruik gemaakt van de kleur wit als basis. Deze kleur oogt ruimtelijk en schoon! Echter kunt u uw eigen twist aan uw Scandinavische keuken geven door gebruik te maken van subtiele pasteltinten. Daarnaast is het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout en steen kenmerkend in een keuken in Scandinavische stijl. Denk hierbij aan een houten of stenen aanrechtblad, een houten of stenen vloer of strakke accessoires van hout.

Een Scandinavische keuken: less is more

Binnen het ontwerp van een Scandinavische keuken geldt over het algemeen: less is more. De Scandinavische stijl is meestal gebaseerd op minimalisme, wat zorgt voor een strakke, moderne en ruimtelijke look and feel. Het is dan ook om deze redenen dat er in een Scandinavische keuken vaak geen gebruik gemaakt wordt van bovenkasten of hoge kasten tot het plafond.

Ondanks hun minimalistische uitstraling hoeven Scandinavische keukens zeker niet kil te zijn! Vaak worden er vloerkleden in het interieur gebruikt om warmte te creëren. Ook het gebruik van accessoires met natuurlijke motieven of planten zorgen voor een warm gevoel!

We laten u graag aan de hand van wat foto's zien hoe u zelf een Scandinavische stijl in uw keuken door kunt voeren. Laat u inspireren! We hopen dat u net zo enthousiast over deze stijl wordt als wij zijn.

Scandinavische keukens
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek
Scandinavische keuken
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek
Scandinavische keukens van Tieleman Keukens
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek
Scandinavische keukens
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek

Oorsprong van de Scandinavische keukenstijl

Voor het ontstaan van de typisch Scandinavische keukenstijl of woonstijl in z'n algemeenheid gaan we terug naar de jaren '30 van de vorige eeuw. En wel naar de Stockholm Exhibition van 1930. Er wordt aangenomen dat tijdens deze tentoonstelling de Scandinavische stroming is ontstaan. De stijl sloeg zo aan dat het eigenlijk gelijk de gehele wereld overging.

Meer weten over Scandinavische keukens? 

Bent u geïnteresseerd in een Scandinavische keuken? Wilt u weten of een Scandinavische keuken past in uw interieur? Neem gerust contact op met Tieleman Keukens. Onze keukenspecialisten staan klaar om u te helpen met het uitkiezen van uw keuken. Om u nog meer van dienst te zijn raden wij u aan vooraf een afspraak te maken.

Maak een afspraak