Tieleman

Kookeiland: doen of niet doen? Doe de test!

  

Een kookeiland is de droom van veel keukenkopers. Zelfs kopers die een kleine keuken hebben. En terecht! Een kookeiland is niet alleen een plek om paprika's te snijden of om de natte vaat neer te leggen. Een kookeiland functioneert goed als tijdelijke werkplek, kookgedeelte of als (eet)tafel. Daarnaast ziet een kookeiland er exclusief uit. Het geeft je interieur een gouden randje. Modern of nostalgisch? Een kookeiland past in elk interieur.

Gratis keukenmagazine aanvragen

(ADEM)ruimte rondom een kookeiland

Het is niet verstandig om voor een kookeiland te kiezen als je een erg kleine keuken hebt. Is jouw keuken kleiner dan 20 vierkante meter? Denk dan goed na over de indeling van een kookeiland. De experts van Tieleman Keukens helpen je bij het maken van een plattegrond.

Het kookeiland heeft ruimte nodig om te 'ademen', dus wij raden een minimale doorgang van één meter aan. Zo kun je makkelijk om het kookeiland heen lopen. Daarnaast zorgt de extra ademruimte ervoor dat je de keukenapparatuur gemakkelijk kunt bedienen en de keukenkastjes zonder problemen kunt openen. Een kookeiland komt vooral goed tot z'n recht in een open keuken.

Letterlijk 'kookeiland'

Een kookeiland kan ook prima gebruikt worden om - letterlijk - te koken. Maar waar komt de afzuigkap dan? De afzuigkap kan gewoon vrij hangen, zoals op de bovenste foto. Een andere mogelijkheid is om de afzuiging te verwerken in het werkblad van het kookeiland. Deze trend kom je steeds vaker tegen in keukens, maar is bij ons al een begrip. Onderstaand zie je een foto van hoe afzuiging in het werkblad werkt. Futuristisch, nietwaar?

Massief of multifunctioneel?

Er zijn veel soorten kookeilanden. Zo kun je kiezen voor een kookeiland met een aantal ingebouwde apparaten. Of heb je liever een massief kookeiland zonder poespas? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Vul onze checklist in om op papier te krijgen wat je zoekt. Kom naar Tieleman Keukens en onze adviseurs laten je enkele verschillende kookeilanden zien. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Kookeiland Tieleman-tips

Kies geen kookeiland als je een kleine keuken hebt. Dit komt het gevoel van ruimte niet ten goede. Daarnaast is het niet praktisch, omdat de loopruimte beperkt is.

Een kookeiland is uitermate geschikt als je vaak met meerdere mensen in de keuken staat. Er zijn immers vier zijden waaraan gewerkt kan worden!

Laat het blad van een kookeiland doorlopen naar de zijkanten. Dit is goed te zien op de foto hieronder. Dit heeft een massieve, stoere uitstraling.

Doe de test

Weet je niet of een kookeiland iets voor je is? Doe de test hieronder en je weet het direct!

Kookeiland inspiratie

Voorbeelden zien van kookeilanden? Vraag het brochurepakket aan van Tieleman Keukens met veel verschillende kookeilanden. Dit brochurepakket is kosteloos én je ontvangt een leuke verrassing.

Hierboven een mooi voorbeeld van een kookeiland met een brede - mooi weggewerkte - afzuiginstallatie.

Een kookeiland kan ook L-vormig zijn of een houten steunbalk absorberen.

Een goede tip voor kookeilandliefhebbers: plaats een wijnklimaatkast in de zijkant. Dit is een eyecatcher voor gasten die de keuken bekijken.

Afspraak maken om te praten over een kookeiland

Tieleman Keukens is gevestigd op Goeree-Overflakkee: hét kookeiland van Nederland. Maak vandaag nog een vrijblijvende afspraak met één van onze adviseurs. Maak je liever telefonisch een afspraak, dan zijn wij te bereiken op 0187 - 602 555.

Afspraak maken