Keuken met kookeiland en bar: ontdek de mogelijkheden

Keuken met kookeiland en bar: ontdek de mogelijkheden

Bent u op zoek naar een woonkeuken waarin u uitgebreid kunt koken, borrelen en ontbijten? Dan is een keuken met kookeiland en bar precies wat u nodig heeft. Het kookeiland zorgt voor een ruime opstelling met volop culinaire mogelijkheden. En dankzij de bar maakt u van uw keuken een plek om samen te komen met vrienden, familie of het gezin.

Keuken met kookeiland met bar en kastenwand
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Kookeiland of keukeneiland met bar?

Wanneer u een keuken met eiland en bar wilt, heeft u twee keuzes: een kookeiland óf een keukeneiland. Het verschil is als volgt: 

 • Een kookeiland is een losstaand keukenblok inclusief gas- of inductiekookplaat. 
 • Een keukeneiland is een losstaand keukenblok met een werkblad of spoelbak (ook wel een spoeleiland genoemd) 

Welke keuze u maakt, hangt volledig af van uw eigen voorkeur. Vindt u het fijner om te koken in een hoek van de kamer? Dan is het verstandig om het eiland vrij te houden als werk- of spoelruimte. Waant u zich liever als een chefkok in het centrum van de keuken? Dan is een kookeiland de perfecte keuze.

Overweegt u een keuken met kookeiland en bar te plaatsen, maar weet u niet zeker of dit de juiste keuze voor u is? Onze keukenadviseurs informeren u graag. 

Bezoek onze showroom

keuken met kookeiland en bar shuller keuken
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Bar in de keuken: een oplossing voor elke keukenopstelling

Waar in de woonkeuken u de bar wilt plaatsen, is afhankelijk van twee factoren: het oppervlak dat u heeft én de opstelling van uw keuken. Hoe ruimer uw keukenoppervlak, hoe meer mogelijkheden u heeft. En wanneer u een kookeiland met bar wenst, is dat geen overbodige luxe. Toch is het ook in een kleinere keuken prima mogelijk om een bar te plaatsen.

Keuken met kookeiland en bar
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Bar in een keuken met U-vorm of L-vorm

Heeft u een keuken die in een U-vorm of L-vorm loopt? Dan is het vaak niet eens nodig een aparte bar te bouwen. U kunt dan bijvoorbeeld uw aanrechtblad ietwat verbreden en daaronder enkele barkrukken plaatsen. Op die manier creëert u een bar met uw bestaande opstelling, maar zorgt u wel dat u genoeg ruimte heeft voor uw knieën. Vraag ons dan gerust om advies over het verlengen van uw aanrechtblad of het plaatsen van een zogenaamde barplank.

Landelijk kookeiland met bar van hout in U-opstelling
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Bar in een keuken met kookeiland of keukeneiland

Beschikt u reeds over een kookeiland of keukeneiland? Dan is het meestal zo dat het eiland zich tegenover uw keukenblok bevindt; doorgaans in het midden van de keukenruimte. Een veelgebruikte methode om in zo’n keukenopstelling een bar te integreren, is door deze in het verlengde te plaatsen van het eiland.

Optie A: een voordelige, ruimtelijke oplossing

U kunt het werkelijk zo voordelig of exclusief maken als u zelf wilt. Wilt u een ruimtelijke opstelling én kosten besparen? Plaats dan vanaf het eiland een barplank met aan het uiteinde een poot waarop deze kan rusten. U bent dan met een eenvoudige plank en een poot klaar, en hoeft enkel nog wat trendy barkrukken aan te schaffen.

witte keuken met kookeiland en bar
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Optie B: een exclusieve, stijlvolle oplossing

Wilt u liever een exclusieve oplossing? Vraag ons dan om advies over het plaatsen van een chique verlengstuk van uw keuken- of kookeiland. Wij helpen u graag om te kiezen voor een bar-ontwerp waarmee u uw keuken van nieuwe allure voorziet. Een voorbeeld die wij alvast graag met u delen is het kookeiland met geïntegreerde eettafel.

vierkant kookeiland met bar
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Bar in een parallelle keuken

Je ziet het vandaag de dag steeds vaker: mensen die een parallelle keuken laten plaatsen, waarbij één deel tegen de wand is gebouwd en het andere deel zich middenin de ruimte bevindt. Doordat deze delen parallel aan elkaar lopen, beschik je over een open ruimte die tóch een beetje afgesloten voelt. Deze opstelling staat dan ook garant voor eindeloos kook- en woonplezier.

Het plaatsen van een keuken met kookeiland met bar in een parallelle opstelling is eenvoudig te realiseren. Vaak is een barplaat of een verlengd keukenblad al genoeg, en zijn er vervolgens enkel nog wat barkrukken nodig. Bij Tieleman Keukens beschikken wij over een groot assortiment aan keukenbladen en barbladen in alle mogelijke stijlen. U kunt bij ons dus altijd slagen.

Maak een afspraak

Keuken met kookeiland en bar
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Een kookeiland plaatsen in een bestaande keuken

Veel mensen die een kookeiland willen plaatsen, hebben niet meteen de behoefte hun volledige keuken te vervangen. Een kookeiland kan immers ook een waardevolle aanvulling zijn op een bestaande keuken. Zeker wanneer die keuken nog in perfecte staat is.

Of een eiland in uw bestaande keuken past, hangt af van de ruimte die u heeft. Wij helpen u hiermee graag op weg. Dat doen we tijdens een persoonlijk gesprek. Tijdens dat gesprek integreren we uw keuken in een ontwerpprogramma op de computer. Op basis van dat ontwerp kijken we vervolgens samen met u of en waar het kookeiland kan worden geplaatst.

Tijdens uw afspraak krijgt u uiteraard ook volop de mogelijkheid om onze showroom te bewonderen en alle keuken- en kookeilanden te bekijken die wij in ons assortiment hebben.

kleine keuken met kookeiland en bar
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Een geheel nieuwe keuken laten ontwerpen? Het kan bij Tieleman Keukens

Wellicht bent u toe aan een geheel nieuwe keuken met kookeiland en bar. Of heeft u een nieuwbouwwoning gekocht waar nog een keuken in moet worden geplaatst. U kunt bij Tieleman Keukens helemaal zelf kiezen hoe u uw keuken op maat wilt indelen. En u kunt uw bar of eiland plaatsen waar u maar wilt. Ook kunt u helemaal zelf kiezen welke keukenapparatuur u wilt integreren, zoals een koelkast, oven, magnetron, fornuis, keukenwand en nog veel meer.

Op onze website kunt u alvast een account aanmaken en uw eigen stijlboek samenstellen. Dit is ideaal om een beeld te creëren van hoe u uw nieuwe keuken wilt ontwerpen en inrichten. Is uw stijlboek compleet? Dan kunt u deze tijdens uw afspraak in onze showroom gebruiken ter inspiratie. Makkelijk voor u én voor ons.

Stel uw stijlboek samen

Groot kookeiland met bar in luxe keuken
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Maak een afspraak en kies uw keuken met kookeiland en bar

Wij nodigen u van harte uit om bij ons langs te komen voor een oriënterende afspraak in onze showroom. Wij zorgen dat onze keukenadviseur uw volle aandacht heeft. Hij of zij leidt u rond, adviseert u over de stijlen en materialen, ontwerpt samen met u een keuken en helpt u bij het maken van de juiste keuzes binnen uw budget.

Maak een afspraak

Keuken met kookeiland en bar hout
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek