U-keuken: praktisch formaat & veel mogelijkheden

U-keuken: praktisch formaat & veel mogelijkheden

U bent geïnteresseerd in een U-keuken. Dat vinden wij helemaal niet vreemd, want deze keukens hebben veel voordelen. Die lichten we uiteraard graag toe, zodat u weet wanneer deze keukenopstelling voor u de beste keuze is. Bekijk onderstaand diverse voorbeelden van U-keukens en laat u inspireren. 

Vraag het kosteloze Tieleman Keukens keukenmagazine aan

U-keuken
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Waarom kiezen voor een U-keuken?

Zoals gezegd komen er veel voordelen kijken bij U-keukens. Er ontstaan namelijk drie werkvlakken (links, voor, rechts), die alle drie gebruikt kunnen worden. Dit geeft enorm veel werkruimte in de keuken, waardoor er bijvoorbeeld met meerdere mensen tegelijkertijd in de keuken gewerkt kan worden. 

Daarnaast kan een U-keuken traditioneel of speels ingezet worden. Stel, een U-keuken wordt tegen twee wanden geplaatst, dan komt één vleugel los. Deze vleugel vormt dan een bar. Het is leuk om hier een paar hoge krukken bij te zetten, zodat er aan de bar gegeten kan worden. Dit geeft tegelijkertijd een unieke uitstraling aan de keuken. Een keuken met bar is heel trendy.

Moderne U-keuken
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Alternatieven voor de u-keuken

Een nadeel van een U-keuken is dat er veel kastruimte verloren gaat in de twee hoeken. Hoewel het in de praktijk niet vaak voorkomt, is er de mogelijkheid om te kiezen voor schuine keukenkastjes. Een andere optie is de hoekkastlade. Deze lade past precies in de hoek van de keuken en geeft efficiënte en praktische opslagruimte in een hoek die anders onbenut zou blijven. Dus ook in U-keukens kunt u de beschikbare ruimte optimaal benutten.

Keuken met kookeiland

Om de kastruimte optimaal te benutten is het een idee om in een U-keuken van één vleugel een kookeiland te maken. In dat geval ontstaat er dus een L-keuken met een kookeiland. Een tweede voordeel van een L-keuken met een kookeiland is dat er een tweede loopgang wordt gecreëerd, waardoor de keuken meer ademruimte heeft en minder massief is. Wilt u meer weten over keukens met kookeiland bij Tieleman Keukens? Zoekt u een landelijk kookeiland?  Of een kookeiland in een kleine keuken? U bent welkom bij Tieleman Keukens om alle mogelijkheden te bekijken! 

Keukenopstelling in U-vorm
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Voorbeelden van U-keukens

Hieronder ziet u geplaatste Tieleman-keukens in een U-vorm. Kom naar de showroom in Middelharnis of vraag de keukenbrochure aan om inspiratie op te doen. In onze showroom hebben we diverse U-keukens staan, maar ook diverse andere keukenopstellingen. Hierdoor krijgt u een goed en breed beeld van alle mogelijkheden die er zijn.

U-keukens
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
U-keuken
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Op maat gemaakte U-keukens

Bij Tieleman Keukens ontwerpen we maandelijks diverse U-keukens voor onze klanten. Iedereen die onze showroom in komt, heeft andere wensen. Onze professionele keukenadviseurs weten keer op keer een passend ontwerp te maken. Bent u ook zo gecharmeerd van de U-keuken en bent u benieuwd hoe deze tot leven komt in uw woning? Maak dan een afspraak met één van onze keukenadviseurs.

Alternatieven voor een u-keuken

U bent geinteresseerd in een u-keuken! Op deze pagina hebben we u zoveel mogelijk informatie gegeven die u nodig heeft om een goede beslissing te maken over de aanschaf van een keuken in die specifieke opstelling. Maar er zijn ook alternatieven voor de u-keuken. Wat dacht u van een parallel keuken, een rechte keuken, een vrijstaande keuken en een schiereiland keuken. Tenslotte, om het rijtje alternatieven voor een u-keuken af te maken, noemen we een L-keuken, een T-keuken en een contactformulier in te vullen, zodat we u vraag zo snel mogelijk kunnen beantwoorden.

Maak een afspraak