Tieleman

U-keuken: praktisch formaat & veel mogelijkheden

  
Veel mensen zijn geïnteresseerd in een U-keuken. Dat is niet vreemd, want deze keukens hebben veel voordelen. Die lichten we uiteraard graag toe, zodat je weet wanneer deze keukenopstelling voor jou de beste keuze is. Bekijk onderstaand diverse voorbeelden van U-keukens en laat je inspireren.

Vraag het gratis Tieleman Keukens keukenmagazine aan

Waarom kiezen voor een U-keuken?

Zoals gezegd komen er veel voordelen kijken bij U-keukens. Er ontstaan namelijk drie werkvlakken (links, voor, rechts), die alledrie gebruikt kunnen worden. Dit geeft enorm veel werkruimte in de keuken, waardoor er bijvoorbeeld met meerdere mensen tegelijkertijd in de keuken gewerkt kan worden.

Daarnaast kan een U-keuken traditioneel of speels ingezet worden. Stel, een U-keuken wordt tegen twee wanden geplaatst, dan komt één vleugel los. Deze vleugel vormt dan een bar. Het is leuk om hier een paar hoge krukken bij te zetten, zodat er aan de bar gegeten kan worden. Dit geeft tegelijkertijd een unieke uitstraling aan de keuken. Een keuken met bar is heel trendy. 

Alternatieven voor de u-keuken

Een nadeel van een U-keuken is dat er veel kastruimte verloren gaat in de twee hoeken. Hoewel het in de praktijk niet vaak voorkomt, is er de mogelijkheid om te kiezen voor schuine keukenkastjes. Een andere optie is de hoekkastlade. Deze lade past precies in de hoek van de keuken en geef efficiënte en praktische opslagruimte in een hoek die anders onbenut zou blijven. Dus ook in U-keukens kun je de beschikbare ruimte optimaal benutten.

Keuken met kookeiland

Om de kastruimte optimaal te benutten is het een idee om in een U-keuken van één vleugel een kookeiland te maken. In dat geval ontstaat er dus een L-keuken met een kookeiland. Een tweede voordeel van een L-keuken met een kookeiland is dat er een tweede loopgang wordt gecreëerd, waardoor de keuken meer ademruimte heeft en minder massief is. Wil je meer weten over keukens met kookeiland bij Tieleman Keukens? Zoek je een landelijk kookeiland?  Of een kookeiland in een kleine keuken? U bent welkom bij Tieleman Keukens om alle mogelijkheden te bekijken!

Voorbeelden van U-keukens

Hieronder zie je geplaatste Tieleman-keukens in een U-vorm. Kom naar de showroom in Middelharnis of vraag de keukenbrochure aan om inspiratie op te doen. In onze showroom hebben we diverse U-keukens staan, maar ook diverse andere keukenopstellingen. Hierdoor krijg je een goed en breed beeld van alle mogelijkheden die er zijn.Op maat gemaakte U-keukens

Bij Tieleman Keukens ontwerpen we maandelijks diverse U-keukens voor onze klanten. Iedereen die onze showroom in komt, heeft andere wensen. Onze professionele keukenadviseurs weten keer op keer een passend ontwerp te maken. Ben je ook zo gecharmeerd van de U-keuken en ben je benieuwd hoe deze tot leven komt in jouw woning? Maak dan een afspraak met één van onze keukenadviseurs.

Meer informatie over u-keukens

Mocht je nog vragen hebben over het samenstellen van een U-keuken, dan staan wij als vanzelfsprekend voor je klaar. Je kunt ons telefonisch bereiken op 0187 - 602 555. Het is ook mogelijk ons contactformulier in te vullen, zodat we je vraag zo snel mogelijk kunnen beantwoorden.

Maak een afspraak