Parallel keuken

Parallel keuken

De parallel keuken is misschien wel een van de meest gekozen keukenopstellingen die er zijn. Een parallel keuken kenmerkt zich doordat aan weerszijden van de keuken een werkblad geplaatst is. Een parallel keuken staat ook wel bekend onder de benaming 'rechte keuken'. Waarom is deze opstelling nog altijd zo populair? Wij willen u graag inspireren en vertellen u graag over de voordelen van deze keukenvariant! 

Vraag ons keukenmagazine aan

Parallel keukens; een van de vele keukenopstellingen

Als u op zoek gaat naar een nieuwe keuken dan zult u merken dat er vele verschillende soorten keukens zijn. De keuze voor de kleur, materialen en apparatuur komt nadat u de keuze voor de keukenopstelling gemaakt heeft. Meer informatie over alle beschikbare keukenopstellingen treft u op de speciaal ingerichte pagina hiervoor. 

Parallel keukens; functionaliteit en efficiëntie gecombineerd

De keuze voor een bepaalde keukenopstelling hangt in de eerste plaats van van de beschikbare ruimte die u heeft in uw huis. Doordat er in een parallel keuken twee keukenblokken recht tegenover geplaatst zijn, kunt u uw keuken bijzonder efficient gebruiken. Het ene keukenblok kan ingericht worden met een spoel- en kookzone terwijl het andere keukenblok juist de werkzone is waar ook een ruimte is voor de voorraadzone. Wilt u meer weten over keukenzones? Lees dan ons blog 'keukentips voor een ideale keukenindeling'. Met de rechte opstelling van een parallel keuken kunt u in een beweging van de werkzone naar de kookzone van uw keuken draaien en hoeft u er in principe niet naar toe te lopen! Deze denkbeeldige driehoek zorgt voor een zeer efficiënt en functioneel gebruik van uw keuken! 

Parallel keukens; tips

Bij de aanschaf van een parallel keuken zijn een aantal zaken van belang om rekening mee te houden. Heeft u onze speciaal ontwikkelde keuken zoekmachine al gezien en geprobeerd? We hebben een aantal van onze meest recent geplaatste parallel keukens voor u geselecteerd. Met meer dan 60 jaar ervaring willen wij u graag inspireren met de meest mooie en praktisch ingerichte keukens die er zijn! 

Beschikbare ruimte

Hierboven noemde we al de beschikbare ruimte. Is het uberhaupt mogelijk om in uw woning een parallel keuken te plaatsen? Bij het bepalen van de beschikbare ruimte is het goed om rekening te houden met de doorgang tussen de twee keukenblokken. Over het algemeen adviseren we een doorgang die 1m20 tot 2m00 breed is. Op deze manier is het mogelijk om achter elkaar langs te lopen terwijl een van de keukenlades of keukendeurtjes open staan.  

Verlichting

Het is vaak een vergeten onderwerp in een nieuwe keuken; maar verlichting is van essentieel belang in uw nieuwe parallel keuken. In de eerste plaats wilt u natuurlijk goed kunnen zien wát u aan het bereiden bent in de keuken. Met het natuurlijk licht in de zomer is verlichting wellicht ietwat overbodig, maar zeker in de donkere maanden is verlichting erg belangrijk.

Naast het functionele aspect van verlichting zorgt verlichting ook voor een bepaalde sfeer. En daarbij wilt u de sfeer van uw huiskamer het liefst doortrekken naar de keuken zodat er weer één geheel ontstaat. Bij het kiezen van verlichting is het materiaal dat u in uw keuken kiest erg belangrijk. Zo kunnen lichte kleuren reflecteren en donkere materialen het licht juist absorberen. 

Laat u vooral goed voorlichten over het gebruik van de juiste verlichting in uw nieuwe parallel keuken door een van onze keukenadviseurs

Opbergruimte

Een parallel keuken heeft als voordeel dat hij veel opbergruimte biedt. Kiest u bijvoorbeeld voor een rechte keuken met 'slechts' één keukenblok en bijvoorbeeld een bar aan de andere kant dan mist u al opbergruimte voor serviesgoed, keukengerei, pannen en voorraad! 

Spelen met diepte

Een van de voordelen van een parallel keuken is dat deze optisch veel diepte heeft, mits goed ingericht. Als de ruimte waar u uw keuken wilt plaatsen wat kleiner is, is een parallel keuken een prima optie. Doordat de keukenblokken recht tegenover elkaar geplaatst worden ontstaat er optisch meer diepte in de beschikbare ruimte. 

Inspiratie - parallel keukens

Parallel keuken in landelijke stijl
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek
Parallel keuken met veel natuurlijk licht
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek
Parallel keuken met bar gecombineerd
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek

Meer inspiratie opdoen? 

Wilt u nog meer geinspireerd worden? Kom eens langs in onze Keukenshowroom of maak een afspraak met een van onze keukenadviseurs.