Tieleman

Keuken renoveren: slim of onverstandig?

  
Is het verstandig om een keuken te renoveren of is een nieuwe keuken een betere optie? Bij Tieleman Keukens zetten we de voor- en nadelen voor je op een rij. Vaak merken wij dat klanten die in eerste instantie denken aan een grondige keukenrenovatie toch voor een nieuwe keuken kiezen. Dit hangt echter volledig van de situatie af.

Voordelen van keuken renoveren

Een groot voordeel van keukenrenovatie is dat een renovatie vaak goedkoper is dan een nieuwe keuken plaatsen. En hoewel een keukenrenovatie niet zoveel kost, krijgt een keuken wel een compleet nieuwe 'look'. Voor wie graag een nieuwe keuken wil, maar niet het budget heeft om een nieuwe keuken te kopen, is een keukenrenovatie een perfecte optie. 

Een ander voordeel is een waardestijging van je huis. Omdat een keukenrenovatie minder kost dan het plaatsen van een nieuwe keuken, is het mogelijk dat je huis een grote waardestijging krijgt door een keukenrenovatie. Dit is echter van een aantal factoren afhankelijk, zoals de indeling van de keuken en de omvang van de keukenrenovatie. Onze experts bekijken samen met jou de verschillende opties en kiezen een oplossing op maat.

Tip: geen groot budget, maar toch een andere keuken? Vervang dan een paar keukenkastdeurtjes. Door een paar deurtjes van een witte keuken te vervangen, kan er een speels effect ontstaan.

Nadelen van keuken renoveren

Ook kent een keukenrenovatie een aantal nadelen. Ten eerste is de indeling van een keuken moeilijk te wijzigen. Het is wel mogelijk, maar dit betekent dat de kosten stijgen. Hierdoor krimpt de marge tussen een keukenrenovatie en een nieuwe keuken. In dat geval raden wij klanten altijd aan om voor een nieuwe keuken te kiezen. Bekijk ook: wat kost een keuken?

Ook kan het zijn dat een fabrikant bepaalde formaten keukendeuren niet meer levert. In dat geval moeten onze monteurs op maat gemaakte deuren maken. Dit kost meer dan nieuwe keukendeurtjes bestellen voor een nieuwe keuken. Kortom, ook in dit geval is het verstandiger om voor een nieuwe keuken te kiezen.

Een gerenoveerde keuken is geen nieuwe keuken. Als je keuken van ouderdom uit elkaar valt, dan is het niet verstandig om alleen het keukenblad of de keukendeurtjes te vervangen. Je keuken ziet er dan misschien beter uit, maar de keuken gaat nog maar een paar jaar mee. Houd dus rekening met de huidige staat van de keuken.

Heb je momenteel te veel kastruimte? Kies er dan voor om de keuken uit te breiden met slimme apparaten, bijvoorbeeld met een wijnklimaatkast of een espressomachine. Of plaats een breed fornuis!

Doe de test

Renoveren of compleet vernieuwen? Doe deze test en je weet het binnen enkele minuten. Na zes vragen is het duidelijk!

Heb je vragen over keukenrenovatie?

Om het overzichtelijk te maken voor je, hebben we enkele belangrijke vragen onder elkaar gezet:

  •  Is de huidige staat van mijn keuken goed?
  •  Wat wil ik veranderen aan mijn keuken?

Als de staat van de keuken goed is en je wilt enkel wat cosmetische wijzigingen doorvoeren, dan is een keukenrenovatie een goede optie.

Weet je nog niet zeker of een keukenrenovatie iets voor jou is? Of weet je niet of de voordelen van een keuken renoveren zwaarder wegen dan de nadelen? Onderzoek hoeveel een keukenrenovatie ongeveer gaat kosten!

Bekijk hier voorbeelden van keukenrenovaties: www.tielemankeukens.nl/uw-keuken-renovatie´╗┐
Tieleman Keukens renoveert ook keukens in projecten, zowel in Nederland als in het buitenland.

 ´╗┐