Wat kost een nieuwe keuken?

Het is een veelgehoorde vraag hier bij Tieleman Keukens: wat kost een nieuwe keuken? Laten we voorop stellen dat daar geen eenduidig antwoord op is. Hoeveel een keuken kost, hangt immers af van hoe groot uw keuken is, welke apparatuur u wilt, welke keukenstijl u het mooiste vindt en wat de gewenste kwaliteit is. Toch is het mogelijk om een redelijk nauwkeurige berekening te maken. En wij leggen u graag uit hoe u dat doet.

Download ons kosteloze keukenmagazine

De prijs van uw keuken hangt af van meerdere factoren

Zoals we hierboven al vermeldden, zijn de kosten van een nieuwe keuken afhankelijk van meerdere factoren waar u als koper zelf invloed op hebt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

 • Het materiaaltype
 • De omvang van de keuken
 • Wel of geen inbouwapparatuur
 • Merken van de apparatuur

Kosten nieuwe keuken
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Wel of geen ingebouwde apparatuur?

Of u wel of geen ingebouwde apparatuur wilt, is van grote invloed op de prijs van uw keuken. Een keuken zonder ingebouwde vaatwasser en oven is bijvoorbeeld een heel stuk goedkoper dan een all-inclusive keuken. En het is niet altijd makkelijk die keuze te maken, want kiest u ervoor om het in één keer goed te doen? Of wilt u juist voorzichtig zijn en kostenbesparend te werk gaan?

Wij raden altijd de middenweg aan: kies een budget dat u kunt missen en ga daar niet overheen. Binnen dat budget heeft u vaak talloze keuzes, ook bij Tieleman Keukens. Zo hebben wij apparatuur van dure, maar ook minder dure merken. En wij hebben werkbladen van hoogwaardig materiaal, maar ook eenvoudige houten werkbladen.

Maak een afspraak en geniet van een lekkernij in onze lunchroom

Welke materiaaltypes zijn er en wat kosten die?

U kunt een keuken zo luxe en eenvoudig maken als u zelf wilt. Kiest u bijvoorbeeld voor een hoogwaardig natuursteen werkblad, dan bent u verzekerd van duurzaamheid en een ongeëvenaarde estethiek. Maar voor een beduidend lager bedrag kunt u ook prima kiezen voor een houten werkblad, dat robuust en praktisch is. U kunt bij het samenstellen van een keuken in hoge mate zelf bepalen hoe duur het wordt. Zelfs het type handgrepen kan van invloed zijn op het uiteindelijke eindbedrag. 

Vaak maken kopers die afweging pas wanneer ze in de showroom zijn. Dan kunt u immers aan het werkblad voelen en het in 'levende lijve' beoordelen. Heeft u komende week niets speciaals te doen? Kom dan gezellig langs en maak een afspraak met ons. Krijgt u er meteen een kosteloze lekkernij bij in onze lunchroom.

 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Hoe bepalend is de omvang van uw keuken?

Wanneer u thuis over veel keukenruimte beschikt, kunt u een grotere keuken laten plaatsen. Dit zorgt voor een wat groter kostenplaatje, maar biedt ook de mogelijkheid om bepaalde apparatuur los aan te schaffen. Een Amerikaanse koelkast bijvoorbeeld, of een klassiek vijfpits Italiaans gasfornuis. Natuurlijk is het ook mogelijk om dit alles in te laten bouwen.

Wij raden ingebouwde apparatuur aan omdat dit duurzamer is - het is immers beter beschermd omdat het is ingebouwd - maar ook omdat het de keuken van meerwaarde voorziet. Doordat het is ingebouwd, voelt de keuken meer als één geheel. Ook is het zo dat ingebouwd materiaal de keukenwaarde doet stijgen; ideaal wanneer u op een dag besluit te verhuizen en uw keuken mee te verkopen.

Houd er ook rekening mee wat voor type mens u bent. Bent u een echte kok? Een gezelligheidsdier dat eten als een belangrijke sociale gelegenheid ziet? Overweeg dan om van uw keuken een woonkeuken te maken. Dit bereikt u al door een tafel of een barretje neer te zetten. Maar overweeg ook eens of een kookeiland iets voor u is. Dit biedt grenzeloze mogelijkheden om meer uit uw culinaire passie te halen.

Op onze website kunt u alvast online uw keuken ontwerpen

Kosten nieuwe keuken
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
De kosten voor het plaatsen van een keuken

Vergeet niet dat ook het laten inbouwen van een keuken een kostenpost is. Tenzij u zelf heel handig bent, is het altijd aan te raden dit uit te besteden aan een gecerticiceerd keukenboer. Tieleman Keukens plaatst al vele jaren keukens en heeft hier zeer bekwame vakmannen voor in dienst. Wij gaan met grote voorzichtigheid en precisie te werk en bieden uitstekende garantievoorwaarden op al onze producten.

Sommige mensen kiezen ervoor een beunhaas in te huren voor dit soort klussen, maar wij raden dit af. Wanneer u een prachtige keuken koopt, is het zonde wanneer een beunhaas dit wellicht verkeerd inbouwt en daarmee beschadigd.

Wat zijn de kosten van een nieuwe keuken bij Tieleman Keukens?

Bij Tieleman vinden we het belangrijk om keukens aan te bieden voor elk budget. Van exclusieve luxe keukens tot eenvoudige, praktische keukens. Wij bieden bijvoorbeeld al zeer betaalbare keukens voor zo'n 5.000 euro. De gemiddelde prijs die mensen bij ons uitgeven voor een keuken ligt tussen de 7.500 en 25.000 euro. Die laatsgenoemde prijs behoort wel echt tot de luxe klasse.

Wilt u graag meer weten over ons assortiment? Of twijfelt u of een tripje naar Tieleman de moeite waard is? Download dan alvast ons kosteloze keukenmagazine. Hierin vindt u alles wat u wilt weten over onze keukens: van betaalbare, robuuste keukens tot aan luxe keukens en alles daar tussenin.

Maak een afspraak

Kosten nieuwe keuken
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek