Hoeveel kost een keukenrenovatie?

Hoeveel kost een keukenrenovatie?

"Kosten keukenrenovatie" We kunnen ons voorstellen dat het een van de eerste zaken is waar u aan denkt als u uw keuken wilt vervangen of renoveren. Dagelijks kloppen er klanten bij ons aan met de vraag: Hoeveel kost een keukenrenovatie? En terecht! Is de prijs te hoog, dan is het vaak interessanter om een nieuwe keuken te kopen. Bij Tieleman Keukens denken we met al onze klanten mee. Een kleine of grote renovatie: het hangt volledig van uw budget af. Wij gaan daarom in op de prijzen en geven u antwoord op de vraag: wat kost een keukenrenovatie?

Keukenmagazine aanvragen

Gemiddelde kosten van een keukenrenovatie

Een gemiddelde keukenrenovatie kost al snel enkele duizenden euro's. Ruwweg de helft gaat op aan materiaalkosten, de andere helft gaat op aan arbeidskosten. Kiest u voor dure materialen? Dan stijgen de materiaalkosten, terwijl de arbeidskosten gelijk blijven. Wilt u extra schakels plaatsen voor uw keukenapparatuur? Dan merkt u dit vooral aan een stijging van de arbeidskosten. Hier is dus een afweging te maken tussen de kwaliteit en de kosten van de gebruikte materialen. Onze adviseurs helpen u graag bij deze aspecten van een keukenrenovatie.

  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek
Gaat u uw keukenblad vervangen? Overweeg om over te stappen op pitt cooking!

Kostenposten bij een keukenrenovatie

Zoals aangegeven, zijn 'arbeidsuren' en materiaal de grootste posten op de lijst kosten keukenrenovatie. Afhankelijk van de grootte van uw keuken gaan nieuwe tegels al gauw enkele honderden tot duizenden euro's kosten. Vervanging van het keukenblok kan ook aardig oplopen qua kosten, omdat hier veel werk mee gemoeid is. Ook de kosten voor het vervangen van keukendeurtjes kan aardig oplopen, niet qua arbeidskosten, maar zeker wel door de materiaalkosten.

Minder dure posten tijdens een keukenrenovatie zijn elektra verleggen, kitwerk en schilderwerk. U kunt de kosten van een renovatie drukken door zelf een aantal werkzaamheden uit te voeren. Een voorbeeld: Tieleman Keukens zorgt voor een nieuw keukenblad en voor mooi tegelwerk, terwijl u zelf de keukenkastjes schildert.

Tieleman-tip: kies voor een gedeeltelijke renovatie

Misschien is dit niet in u opgekomen, maar heeft u overwogen om te kiezen voor een gedeeltelijke keukenrenovatie? Stel, u heeft nu bruine keukendeurtjes en u wilt meer licht in huis. Vervang dan de middelste lage kasten door greeploze, witte keukenkasten. Door deze manier van renoveren heeft u een keuken als nieuw, maar dan tegen aanzienlijk minder kosten. We raden het ook aan om de kosten van een keukenrenovatie te vergelijken met de kosten van een nieuwe keuken.

Tieleman-tip: teken uw keuken online

Wanneer u uw keuken online tekent, kunt u gemakkelijk zien hoe een eventuele keukenrenovatie er uit ziet. Het is immers best spannend om iets nieuws uit te zoeken. Tieleman Keukens heeft een eigen online keukencreator. Kom naar de showroom om het eindresultaat op onze LivingWall te zien.

  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek
Meer informatie over keukenrenovatie prijzen

Weet u nog niet zeker of een keukenrenovatie iets voor u is? Lees dan ons artikel over de voordelen en nadelen van een keukenrenovatie! Als u nog meer informatie wenst te ontvangen over de kosten van een keukenrenovatie, dan informeren wij u graag over de prijzen. U kunt een afspraak maken met één van onze adviseurs of contact opnemen door ons contactformulier in te vullen. Stelt u uw vraag liever telefonisch, bel ons dan gerust op 0187 - 602 555. 

Maak een afspraak