Tieleman

Hoeveel kost een keukenrenovatie?

  

Hoeveel kost een keukenrenovatie? Dagelijks kloppen er klanten bij ons aan met deze vraag. En terecht! Is de prijs te hoog, dan is het vaak interessanter om een nieuwe keuken te kopen. Bij Tieleman Keukens denken we met al onze klanten mee. Een kleine of grote renovatie: het hangt volledig van je budget af. Wij gaan daarom in op de prijzen en geven je antwoord op de vraag: wat kost een keukenrenovatie?

Keukenmagazine aanvragen

Gemiddelde kosten van een keukenrenovatie

Een gemiddelde keukenrenovatie kost al snel enkele duizenden euro's. Ruwweg de helft gaat op aan materiaalkosten, de andere helft gaat op aan arbeidskosten. Kies je voor dure materialen? Dan stijgen de materiaalkosten, terwijl de arbeidskosten gelijk blijven. Wil je extra schakels plaatsen voor je keukenapparatuur? Dan merk je dit vooral aan een stijging van de arbeidskosten. Hier is dus een afweging te maken tussen de kwaliteit en de kosten van de gebruikte materialen. Onze adviseurs helpen je graag bij deze aspecten van een keukenrenovatie. 

Ga je jouw keukenblad vervangen? Overweeg om over te stappen op pitt cooking!

Kostenposten bij een keukenrenovatie

Zoals aangegeven, gaat veel geld tijdens een keukenrenovatie naar de arbeidsuren en het materiaal. Afhankelijk van de grootte van je keuken gaan nieuwe tegels al gauw enkele honderden tot duizenden euro's kosten. Vervanging van het keukenblok kan ook aardig oplopen qua kosten, omdat hier veel werk mee gemoeid is. Ook het keukenblok en de keukendeurtjes vervangen kan aardig oplopen, niet qua arbeidskosten, maar zeker wel door de materiaalkosten.

Minder dure posten tijdens een keukenrenovatie zijn elektra verleggen, kitwerk en schilderwerk. Je kunt de kosten van een renovatie drukken door zelf een aantal werkzaamheden uit te voeren. Een voorbeeld: Tieleman Keukens zorgt voor een nieuw keukenblad en voor mooi tegelwerk, terwijl je zelf de keukenkastjes schildert.

Tieleman-tip: kies voor een gedeeltelijke renovatie

Misschien is dit niet in je opgekomen, maar heb je overwogen om te kiezen voor een gedeeltelijke keukenrenovatie? Stel, je hebt nu bruine keukendeurtjes en je wilt meer licht in huis. Vervang dan de middelste lage kasten door greeploze, witte keukenkasten. Het resultaat van zo'n keukenrenovatie kun je rechts zien. Door deze manier van renoveren heb je een keuken als nieuw, maar dan tegen aanzienlijk minder kosten. We raden het ook aan om de kosten van een keukenrenovatie te vergelijken met de kosten van een nieuwe keuken.

Tieleman-tip: teken jouw keuken online

Wanneer je jouw keuken online tekent, kun je gemakkelijk zien hoe een eventuele keukenrenovatie er uit ziet. Het is immers best spannend om iets nieuws uit te zoeken. Tieleman Keukens heeft een eigen online keukencreator. Kom naar de showroom om het eindresultaat op onze LivingWall te zien .

Meer informatie over keukenrenovatie prijzen

Weet je nog niet zeker of een keukenrenovatie iets voor jou is? Lees dan ons artikel over de voordelen en nadelen van een keukenrenovatie! Als je nog meer informatie wenst te ontvangen over de kosten van een keukenrenovatie, dan informeren wij je graag over de prijzen. Je kunt een afspraak maken met één van onze adviseurs of contact opnemen door ons contactformulier in te vullen. Stel je jouw vraag liever telefonisch, bel ons dan gerust op 0187 - 602 555. 

Maak een afspraak