Keukenblad vervangen?

Vind u uw keukenblad niet mooi meer? Kies er dan voor om deze te vervangen! Door het keukenblad te vervangen krijgt u een gloednieuwe keuken voor een fractie van de prijs van een nieuwe keuken. Bovendien gaat het werkblad dan weer vele jaren mee.

Kosteloos keukenmagazine aanvragen

Waarom keukenblad vervangen?

Wanneer u een huis koopt, dan is de kans groot dat de keuken niet helemaal aan uw wensen voldoet. Als het een oude keuken is, dan is de kans groot dat u voor een nieuwe keuken gaat. Maar wat als de keuken slechts vijf jaar oud is en enkel het aanrechtblad niet bevalt? Dan is een keukenrenovatie de beste oplossing. U kiest dan voor keukenblad vervangen, waardoor uw keuken tegen een fractie van de prijs van een nieuwe keuken weer zo goed als nieuw is. 

Een keukenrenovatie is veel goedkoper dan de installatie van een nieuwe keuken. Zeker wanneer het enkel om het vervangen van een keukenblad gaat. We geven u wel enkele tips.

Marmer keukenblad bij Tieleman Keukens
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
 1. Leeftijd van de keuken
  Als de huidige keuken ouder dan twintig jaar is, dan is het niet verstandig om alleen het keukenblad te vervangen. Ook de rest van de keuken is aan vervanging toe. Wanneer u enkel het keukenblad vervangt, dan zult u over een paar jaar de keukendeurtjes willen aanpakken. In dit geval is het slimmer om direct één nieuwe keuken te plaatsen.

 2. Welk materiaal?
  Houd er rekening mee dat de prijs van het vervangen van het keukenblad afhankelijk is van het soort materiaal dat u kiest. Kiest u voor een kunststof werkblad, dan zal de prijs voor het keukenblad vervangen lager uitvallen dan wanneer u een natuurstenen aanrechtblad aanschaft.
  Materiaal keukenblad vervangen
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek
 3. Bijpassende stijl
  Wanneer u enkel het keukenblad vervangt, dan is het belangrijk dat de keukendeurtjes en het nieuwe keukenblad matchen. Het is daarom verstandig om voorafgaand aan het keukenblad vervangen een foto van de huidige keuken te maken en deze mee te nemen naar de showroom van Tieleman Keukens. Een adviseur helpt u bij het kiezen van een nieuw blad.

 4. Het oude werkblad
  Wanneer u kiest voor een nieuw keukenblad, dan kunt u het oude keukenblad verkopen of hergebruiken. Wanneer u een mooi natuurstenen aanrechtblad vervangt, biedt deze dan aan, bijvoorbeeld op Marktplaats.nl. Er is vast iemand die het materiaal kan gebruiken en u verdient er op die manier iets mee.

Wilt u meer weten over het vervangen van uw keukenblad?

We begrijpen het als u nog vragen hebt over keukenblad vervangen en de dingen die daarbij komen kijken. Eén van onze medewerkers helpt u graag verder. Wilt u meer weten over keukenrenovatie? Maak een afspraak met een adviseur in de showroom van Tieleman Keukens. Onze adviseurs hebben vele jaren ervaring en weten alles over keukens. Daardoor kunnen ze u van optimaal advies voorzien.

Kom langs in de showroom