Tieleman

Keukenblad vervangen? 4 tips!

  

Vind je jouw keukenblad niet mooi meer? Kies er dan voor om deze te vervangen! Door het keukenblad te vervangen krijg je een gloednieuwe keuken voor een fractie van de prijs van een nieuwe keuken. Bovendien gaat het werkblad dan weer vele jaren mee.

Gratis keukenmagazine aanvragen

Waarom keukenblad vervangen?

Wanneer je een huis koopt, dan is de kans groot dat de keuken niet helemaal aan je wensen voldoet. Als het een oude keuken is, dan is de kans groot dat je voor een nieuwe keuken gaat. Maar wat als de keuken slechts vijf jaar oud is en enkel het aanrechtblad niet bevalt? Dan is een keukenrenovatie de beste oplossing. Je kiest dan voor keukenblad vervangen, waardoor je keuken tegen een fractie van de prijs van een nieuwe keuken weer zo goed als nieuw is. 

Een keukenrenovatie is veel goedkoper dan de installatie van een nieuwe keuken. Zeker wanneer het enkel om het vervangen van een keukenblad gaat. We geven je wel enkele tips.

 1. Leeftijd van de keuken
  Als de huidige keuken ouder dan twintig jaar is, dan is het niet verstandig om alleen het keukenblad te vervangen. Ook de rest van de keuken is aan vervanging toe. Wanneer je enkel het keukenblad vervangt, dan zul je over een paar jaar de keukendeurtjes willen aanpakken. In dit geval is het slimmer om direct één nieuwe keuken te plaatsen.

 2. Welk materiaal?
  Houd er rekening mee dat de prijs van het vervangen van het keukenblad afhankelijk is van het soort materiaal dat je kiest. Kies je voor een kunststof werkblad, dan zal de prijs voor het keukenblad vervangen lager uitvallen dan wanneer je een natuurstenen aanrechtblad aanschaft.



 3. Bijpassende stijl
  Wanneer je enkel het keukenblad vervangt, dan is het belangrijk dat de keukendeurtjes en het nieuwe keukenblad matchen. Het is daarom verstandig om voorafgaand aan het keukenblad vervangen een foto van de huidige keuken te maken en deze mee te nemen naar de showroom van Tieleman Keukens. Een adviseur helpt jou bij het kiezen van een nieuw blad.

 4. Het oude werkblad
  Wanneer je kiest voor een nieuw keukenblad, dan kun je het oude keukenblad verkopen of hergebruiken. Wanneer je een mooi natuurstenen aanrechtblad vervangt, biedt deze dan aan, bijvoorbeeld op Marktplaats.nl. Er is vast iemand die het materiaal kan gebruiken en jij verdient er op die manier iets mee.

Wil je meer weten over het vervangen van je keukenblad?

We begrijpen het als je nog vragen hebt over keukenblad vervangen en de dingen die daarbij komen kijken. Eén van onze medewerkers helpt je graag verder. Wil je meer weten over keukenrenovatie? Maak een afspraak met een adviseur in de showroom van Tieleman Keukens. Onze adviseurs hebben vele jaren ervaring en weten alles over keukens. Daardoor kunnen ze je van optimaal advies voorzien.

Kom langs in de showroom