5 tips om uw keuken stijlvol te maken

5 tips om uw keuken stijlvol te maken

Kan uw keuken wel een stijlupgrade gebruiken? Omdat u uw huidige keukeninrichting beu bent, of omdat er weer een nieuw seizoen aanbreekt? Dan geven wij u graag de nodige adviezen. Want met een paar eenvoudige handelingen of aankopen maakt u uw keuken een stuk stijlvoller.

Meer inspiratie opdoen? Vraag ons kosteloze keukenmagazine aan.

Tip 1. Verlichting die zowel praktisch als sfeervol is

Wanneer u staat te koken, is het bijzonder onhandig om niet genoeg licht te hebben. Tijdens het snijden van groenten, maar ook tijdens het koken in de pan. Een ledstrip of spotjes onder de keukenkasten kunnen al een wereld van verschil maken, wat kookgemak betreft.

Wat u echter wilt voorkomen, is dat deze verlichting de gezelligheid en sfeer in de keuken wegneemt. Bij een industriële keuken kan felle 'ongezellige' verlichting juist heel toepasselijk zijn, maar dit is niet het geval bij een landelijke of klassieke keuken. Zorg dus dat u niet alleen over praktische kookverlichting beschikt, maar ook over bijvoorbeeld dimbare lampen boven de keukentafel.

Stijlvolle keuken
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek

Tip 2. Breng de tuin in de keuken

U ziet het steeds vaker bij mensen thuis: potjes met daarin kruiden zoals munt, bieslook en peterselie. Niet alleen hartstikke handig, maar ook nog eens gezellig en sfeervol om te zien. Er zijn tegenwoordig talloze leuke ophangconstructies waarin u kruidenpotjes kwijt kunt. Kiest u liever voor gemak? Dan zijn een paar leuke eetbare plantjes op het aanrecht al een heel leuke eerste stap.

Plantjes in de keuken
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek

Tip 3. Een vloerkleed als sfeerbepaler

Een keuken heeft vaak een beetje een klinisch uiterlijk. Met andere woorden: het is nogal kaal en mist karakter. Wanneer u een nieuwe keuken kiest, raden wij dan ook altijd aan om voor een authentieke, stijlvolle keuken te gaan. Maar wanneer u al over een keuken beschikt die wellicht een beetje saai is, doet een vloerkleed wonderen. Als toevoeging daarop is het ook een goed idee om - mits u over een eettafel beschikt - sfeervolle, bijpassende kussens aan te schaffen. Plaats vervolgens een mooie fruitmand op tafel en u tovert uw keuken om in een echte woonkeuken.

Sfeer in de keuken met een vloerkleed
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek

Tip 4. Kies voor een nieuwe kraan en nieuwe keukengrepen

De grepen van de keukenkasten worden vaak standaard geleverd. En datzelfde geldt voor de kraan. Het komt bij de meeste mensen niet eens op om hier kritisch over te zijn. Dat is zonde, want mooie handgrepen en een sfeervolle kraan maken écht het verschil. Kunt u wel wat inspiratie gebruiken? Kom dan gerust eens langs in onze showroom of vraag het keukenmagazine aan.

Wilt u voor een nieuwe kraan kiezen? Dan raden wij u sowieso de Quooker aan; een kraan die meteen kokend water geeft zonder dat u daarop hoeft te wachten. Een op de vijf nieuwe keukens wordt al met een Quooker uitgerust en de komende jaren worden dat er alleen maar meer. Meer weten?

Lees alles over de voordelen van de Quooker -->

Quooker keukenkraan
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek

Tip 5. Kies voor inbouwapparatuur in plaats van losse apparatuur

Losse apparatuur kan rommelig overkomen. Niet alleen omdat het veel ruimte in beslag neemt, maaar ook omdat het vaak geen apparaten zijn in dezelfde stijl. Wij raden dan ook altijd aan om te kiezen voor inbouwapparatuur. Dit bespaart ruimte, ziet er strak uit en geeft uw keuken een luxe uitstraling.

Meer inspiratie opdoen? Vraag ons kosteloze keukenmagazine aan.

Kom langs bij Tieleman Keukens, het mooiste keukencentrum van Nederland

Tieleman Keukens
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek

Tieleman Keukens is een award-winnend keukencentrum met keukens voor elk budget. Wij geloven dat het kopen van een keuken een feest moet zijn. Onze showroom is dan ook zeer sfeervol en u kunt rekenen op een warm ontvangst. Maakt u bij ons een afspraak? Dan krijgt u vrijblijvend advies en krijgt u een heerlijke lekkernij in onze lunchroom. Maak vandaag nog een afspraak en misschien zitten wij binnenkort wel met u om te tafel.