Open keuken

Open keuken

Een open keuken zorgt voor rust en ruimte in huis. Weg met al die deuren en al die kleine hokjes. Creëer één grote ruimte in huis en laat de woonkamer en de keuken samensmelten. Het fijne aan een open keuken is dat het hele huis hier ruimer door oogt. Ook is een open keuken enorm sfeervol. Wilt u alvast inspiratie opdoen? Vraag dan kosteloos ons keukenmagazine aan!

Vraag keukenmagazine aan

Vroeger was het heel gebruikelijk om de keuken en de woonkamer te scheiden. Tegenwoordig is deze scheiding helemaal niet meer zo vanzelfsprekend en zien we steeds vaker open keukens. Door de toenemende luxe in keukens is het steeds gebruikelijker om de keuken en de woonkamer bij elkaar te trekken. Zo kunt u de keuken, waar u enorm trots op bent, laten zien aan uw gasten. Maar bovenal kunt u zelf optimaal genieten van uw open keuken! We begrijpen het dus zeker wanneer u kiest voor een open keuken in plaats van de traditionele "afgesloten" keuken.

Open keukens
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek

Een open keuken is makkelijk in te richten

Een andere reden om voor een open keuken te kiezen, is omdat één open ruimte makkelijker in te richten is. Veel mensen twijfelen over de plaatsing van de eettafel. Komt deze in de woonkamer of toch in de keuken? In de keuken is het gezelliger als u gasten krijgt, want dan kunt u tijdens het koken gezellig met elkaar praten. Maar in de woonkamer heeft ook een bepaalde charme. Met een open keuken dineert u zowel in de woonkamer als in de keuken.

5 onmisbare tips voor een open keuken

Wanneer u kiest voor een open keuken heeft dat uiteraard gevolgen voor het interieur. Het is van belang dat u goed nadenkt over bepaalde aspecten, zodat u precies weet waar u aan toe bent. We geven u graag 5 handige en bruikbare tips!

  • Kies voor een goede afzuiging: u wilt namelijk niet dat de geuren die vrijkomen tijdens het koken de rest van de avond in de woonkamer blijven hangen. We hebben diverse manieren van afzuigingen, waaronder afzuiging in het werkblad. Deze is zeer krachtig!
  • Stem de sfeer van de woonkamer en de keuken op elkaar af. Een open keuken komt optimaal tot zijn recht als de woonkamer en de keuken in dezelfde stijl zijn. U kunt zich voorstellen dat een landelijke woonkamer en een exclusieve, strakke designkeuken niet geheel bij elkaar passen.
  • Zorg voor goede verlichting. U wilt tijdens het koken kunnen zien wat u aan het doen bent, maar het is niet nodig dat de open keuken continu verlicht is. Wij adviseren spots die feller gezetten maar ook gedimd kunnen worden. Op deze manier heeft u op elk tijdstip van de dag goede verlichting
  • Denk na over de inrichting van de open keuken. Het is wellicht niet zo fraai als u in de woonkamer zit en continu tegen rommelige planken of een prullenbak aan zit te kijken. Aan de andere kant wilt u wellicht vanuit de keuken naar de televisie kunnen kijken. Denk hier dus goed over na! 
  • Benut de bijkeuken als u deze heeft. Sommige keukenapparatuur produceert geluid, zoals een vriezer. Wilt u hier geen last van hebben als u in de woonkamer zit, plaats de vriezer dan in de bijkeuken. Dit geldt ook voor eventuele andere lawaaierige keukenapparatuur. 

Muur verwijderen of deur verbreden

In veel moderne woningen is vaak al één ruimte gecreëerd. In oudere woningen moet een open keuken nog wel gerealiseerd worden door de doorgang tussen de kamer en de keuken te verbreden of door de gehele muur weg te halen. Als u de doorgang wilt vergroten of de muur wilt verwijderen tussen de kamer en de keuken, dan is het belangrijk dat u weet of dit een draagmuur is of niet. Is het een draagmuur, dan moet de muur opgevangen worden, bijvoorbeeld met een (stalen) balk. Dit is iets dat prima uit te voeren is door een vakman.

Open keuken van Tieleman Keukens
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek

Keukenontwerp maken voor een open keuken

De keukenexperts van Tieleman Keukens houden rekening met het feit dat u voor een open keuken kiest. Tijdens de ontwerpfase wordt rekening gehouden met het aangezicht van de keuken vanuit de woonkamer. Ook wordt gekeken hoe de functionele ruimte het best kan worden benut. Op jaarbasis stellen wij vele honderden keukens samen, waaronder uiteraard ook open keukens. Daardoor weten we precies hoe we voor u een keuken naar wens kunnen samenstellen. Dat begint echter altijd met een goed doordacht ontwerp!

Mogen wij jouw open keuken vormgeven?

Een afspraak maken om te praten over jouw nieuwe open keuken? Dit kan gemakkelijk via onze afsprakenplanner. Of vraag de kosteloos keukenbrochure aan en bekijk al onze keukens! We verwelkomen u graag in onze showroom, zodat we met u in gesprek kunnen gaan over alle mogelijkheden voor een open keuken. Kom gerust eens langs!

Maak een afspraak