Inductiekookplaat met afzuiging

Inductiekookplaat met afzuiging

Bent u op zoek naar een inductiekookplaat met afzuiging? Kookplaten met afzuiging stijgen enorm in populariteit. En daarom zien we ook dat steeds meer merken dergelijke kookplaten op de markt brengen. Dit heeft weer als gevolg dat inductie met afzuiging steeds weer wordt doorontwikkeld. En dat maakt heden ten dage de keuze er niet bepaald gemakkelijker op, er is immers keuze te over. Wij helpen u graag met het maken van de keuze voor een nieuwe inductiekookplaat met afzuiging. Waar moet u op letten bij de aanschaf? En wat is nou eigenlijk de beste inductiekookplaat met afzuiging? Wij helpen u een handje. 

Vraag het Tieleman Keuken Magazine aan

Wat is een inductiekookplaat met afzuiging?

Die vraag is natuurlijk niet heel erg lastig, maar wel goed om het even te benoemen. Een inductiekookplaat met afzuiging is een inductiekookplaat waar een afzuigkap in geïntegreerd is. Dit kan in de vorm van een afzuigsysteem in het midden van de kookplaat maar kan ook via een kap die uit het aanrecht omhoog komt. 

Tijdens en na het koken gaat de downdraft de kookplaat of het keukenblad in. De downdraft is de benaming voor de geintegreerde afzuig techniek. Vrijwel alle fabrikanten van inductiekookplaten met afzuiging gebruiken deze techniek. 

Voordelen van een inductiekookplaat met afzuiging

Een van de grootste voordelen van een inductiekookplaat met afzuiging is dat deze relatief weinig ruimte inneemt op uw keukenblad. Daarnaast is het zo dat je de downdraft nauwelijks ziet omdat je deze alleen tijdens het koken nodig hebt. Ook is de downdraft eenvoudig schoon te maken. Bovendien heeft een inductiekookplaat met afzuiging vaak een strak design en dat is wel zo prettig want "het oog wil ook wat!".

Zijn er dan ook nadelen? Ja, er zijn inderdaad wat nadelen aan een inductiekookplaat met afzuiging. Zo is een inductiekookplaat met afzuiging vaak duurder dan een traditionele afzuigkap en is het vaak lastiger om deze in een bestaande keuken in te bouwen. Ook is er minder kastruimte over doordat er een motor onder het keukenblad verwerkt is. 

Inductiekookplaat met afzuiging: de opties

U gaat een inductiekookplaat met afzuiging aanschaffen; u zult zien dat er op dit gebied ontzettend veel mogelijk is. Om enigszins gericht te gaan zoeken, is het raadzaam om van tevoren goed na te denken over uw wensen. Zodra u uw wensenlijst compleet heeft, zult u zien dat de kookplaatopties veel overzichterlijker worden. 

Wilt u bijvoorbeeld met 4 of 6 pannen tegelijk gaan koken? En wilt u deze pannen een eigen stek geven op uw kookplaat of wilt u graag dat de kookplaat uw pannen automatisch herkent? Kiest u voor een recirculatiesysteem of heeft u de mogelijk om de kooklucht naar buiten toe af te voeren?  

Bij Tieleman Keukens weten we inmiddels: zoveel mensen, zoveel wensen. Daarom hebben hebben we voor ieder wat wils als het gaat om kookplaten. We zetten een aantal inductiekookplaten met afzuigsysteem overzichtelijk op een alfabetisch georiënteerd rijtje zodat u de juiste keuze kunt maken. Welke inductiekookplaat met afzuiging het beste is, is namelijk voor iedereen anders. Is luchtafvoer in uw keuken niet mogelijk? Geen probleem! Alle kookplaten met afzuiging die hieronder besproken worden kunnen ook geïnstalleerd worden als recirculatiesysteem.

Atag Hood-in-Hob

De eerste inductiekookplaat met afzuiging die we graag willen belichten is de Atag Hood-in-Hob en dat is zeker niet de eerste de beste. Deze kookplaat is werkelijk een lust voor het oog. Het unieke aan deze inductiekookplaat is dat deze ook verkrijgbaar is in het unieke Atag mat zwarte geborstelde glas. Deze kookplaat is ook nog eens heel vlak, waardoor hij mooi in of op het keukenblad ligt en makkelijk schoon te maken is. Het filter? Die kan natuurlijk gewoon in de vaatwasser.

De Atag Hood-in-Hob inductiekookplaat met afzuiging
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Voor nog meer informatie over de inductiekookplaat met afzuiging Hood-in-Hob kijkt u op de website van Atag

BORA inductiekookplaat met afzuiging

Zegt u "inductiekookplaat met afzuiging" dan zullen de meeste mensen direct "BORA" zeggen. BORA is namelijk het bedrijf dat als eerste kookplaten met een kookveldafzuiging op de markt bracht. Bovendien heeft het hier een patent op verkregen. Hierdoor heeft de naamsbekendheid van BORA in Europa een enorme vlucht genomen. 

BORA was het eerste bedrijf dat kookplaten met afzuigveld op de markt bracht
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Inmiddels heeft BORA zeven verschillende kookplaten met afzuiging in het assortiment en is daarmee een veelgekozen inductiekookplaat met afzuiging leverancier. En dat is niet voor niets! Naast hun geroemde effectiviteit zijn de BORA inductiekookplaten qua design een prachtige toevoeging aan uw keuken. De verschillende kookplaten bieden grenzeloze design- en ontwerpvrijheid; ze hebben écht voor ieder wat wils.

Bent u benieuwd naar de werking van de BORA inductiekookplaat met afzuiging? Bekijk het filmpje hieronder:

ETNA Hood-in-Hob

Een merk dat ook niet mag ontbreken als het gaat om de inductiekookplaat met afzuiging is ETNA. De ETNA Hood-in-Hob inductie met afzuiging-oplossing beschikt over vier verschillende kookzones. Van deze kookzones zijn er twee ook nog eens extra krachtig. De ETNA Hood-in-Hob beschikt over een wateropvangreservoir dat uitneembaar is. Daarnaast geeft de kookplaat exact aan waar de pannen het beste geplaatst kunnen worden voor een optimaal resultaat. De ETNA Hood-in-Hob is een stijlvolle keuze voor als u over wilt stappen op inductie met afzuiging.

De ENTA Hood-in-Hob inductieplaat met afzuiging
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

NEFF

De NEFF inductiekookplaat met afzuiging is dé perfecte keuze voor als u van comfort en zekerheid houdt. De inductiekookplaat is eenvoudig via één knop te bedienen. Deze knop is ook nog eens gemakkelijk schoon te houden. De NEFF beschikt over een zogenaamde PowerMove functionaliteit die aangeeft als een pan eerder klaar is dan rest van uw pannen. U schuift deze pan dan gemakkelijk naar de speciale 'warm houd zone'. De NEFF kookplaat beschikt verder over een waterreservoir waardoor het geen probleem meer is als u een pan laat overkoken. De Home Connect knop stelt u in staat om de kookplaatfuncties vanaf een afstand te monitoren en aan te passen. 

De NEFF inductiekookplaat met afzuiging is ideaal voor fans van technologische snufjes
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Novy Easy

De Novy Easy inductiekookplaat met afzuiging doet zijn naam eer aan: hij maakt koken makkelijk! De vier kookzones kunnen omgezet worden tot twee ultrakrachtige flexzones. Veel ruimte voor zowel grote als kleine pannen dus! Deze Novy kookplaat is, inclusief zijn afzuiging, zeer vlak. Het geeft daarom een strakke uitstraling en is bovendien gemakkelijk schoon te houden.

Novy Easy - inductiekookplaat met afzuiging
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Pelgrim Hood-in-Hob

Zo op het eerste oog lijkt de Hood-in-Hob afzuigplaat van Pelgrim op een zwarte plaat. Dit komt doordat de afzuigkleppen, het opvangbakje en de vetfiltercassette gemaakt zijn van RVS. Dit maakt uw robuuste of industriële keuken stoer. Uniek aan deze Pelgrim inductie met afzuiging combinatie is dat het afzuigmechanisme uit twee delen bestaat, welke beide afzonderlijk van elkaar te bedienen zijn. Zo kunt u beide kanten afstemmen op hetgeen wat u aan het bereiden bent. Wanneer u de kookzones combineert, heeft u een kookoppervlakte die niet te evenaren is door andere kookplaten met afzuiging.

De Pelgrim Hood-in-Hob heeft twee afzonderlijke afzuigingssystemen
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Siemens glassdraftAir

Bent u een liefhebber van technologische snufjes? Dan vragen we uw aandacht voor de Siemens glassdraftAir met haar futuristische design. Deze inductiekookplaat met afzuiging van Siemens is een echte aanwinst voor uw keuken! Zodra u gaat koken, komt de glazen plaat aan de achterkant van de inductiekookplaat omhoog. Door deze glazen plaat ontstaat er een luchtgordijn waardoor de luchtstroom verbeterd en de afzuigprestatie nog beter wordt. Bent u het blauwe licht zat? Geen probleem, met de Home Connect app kunt u zelf uw kleur uitkiezen om zo sfeer te geven aan uw keuken. Een echte eyecatcher!

Siemans glassdraftAir; futuristisch, technologisch snufje in uw keuken
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Maak een afspraak en kom de beste inductiekookplaat met afzuiging zelf bewonderen!

Welke inductiekookplaat met afzuiging nu het beste voor u is, is lastig te bepalen. We nodigen u daarom uit om inductie met afzuiging zelf te komen ervaren in onze showroom. Vind het u bijvoorbeeld belangrijk dat er jarenlange ervaring en (door)ontwikkeling bij een merk is? Is het voor u een must dat de kookplaat een futuristisch design heeft? Of is vooral gemak een van de kenmerken die uw nieuwe inductiekookplaat met afzuiging moet bevatten? 

Geïnteresseerd in een inductiekookplaat met afzuiging, maar toch nog aan het twijfelen? Om u passend advies te geven, nodigen wij u graag uit bij onze showroom. Tieleman Keukens helpt u graag!

Maak een afspraak