Goedkope keukens of kiezen voor kwaliteit?

Goedkope keukens of kiezen voor kwaliteit?

Wanneer je een nieuwe keuken gaat uitzoeken, heb je waarschijnlijk bepaalde wensen en/of eisen. Daar tegenover staat waarschijnlijk ook een bepaald budget of een richtlijn qua kosten die je in gedachten hebt. In de praktijk blijkt regelmatig dat hier een verschil in zit: het uitvoeren van de wensen gaat meer kosten dan het beschikbare budget. Een goedkope keuken is dan de oplossing.

Wat is een goedkope keuken?

De definitie van een goedkope keuken is per persoon verschillend. Zo kan het zijn dat jij een keuken van €5.000,- onder de noemer goedkope keukens schaart, maar dat jouw buren een keuken van €15.000,- nog goedkoop vinden. Veel mensen denken bij een goedkope keuken aan een keuken van slechte kwaliteit. Dit is echter een misvatting, want goedkope keukens zijn vaak ook van prima kwaliteit. Alleen zijn de gebruikte materialen wat voordeliger. 

Zo is kunststof een wat goedkoper materiaal, wat qua kwaliteit gewoon goed is. Vergelijk je kunststof met materialen als graniet of natuursteen, dan is er inderdaad sprake van een kwaliteitsverschil. Deze materialen zijn stuk voor stuk van prima kwaliteit, maar met kunststof is het eenvoudiger om een goedkope keuken te realiseren.

Goedkope keuken van Tieleman Keukens
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek

Service van keukenleveranciers

Bedrijven die goedkope keukens verkopen, hebben vaak een lager serviceniveau dan andere keukenzaken. In het ergste geval krijg je een bouwpakket mee naar huis, dat je zelf in elkaar moet zetten. Het is dan ook het beste om te kiezen voor een leverancier die niet alleen goedkopen keukens van goede kwaliteit levert, maar die ook een bepaald serviceniveau weet te halen en de keuken voor je plaatst.

Bij Tieleman Keukens plaatsen we keukens altijd met ons eigen serviceteam. Deze vakmannen gaan pas naar huis als u 100% tevreden bent over uw nieuwe keuken. Ook voor de goedkope keukens die wij leveren, bieden wij ons maximale serviceniveau.

Budgetkeukens van Tieleman Keukens
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek

Prijs-kwaliteit van goedkope keukens

Natuurlijk is het verstandig om naar het prijskaartje te kijken, maar ook de juiste prijs-kwaliteitverhouding is van groot belang. Liever een keuken van 10.000 euro die 25 jaar meegaat, dan een keuken van 5.000 euro die over vijf jaar aan vervanging toe is. Op deze manier worden goedkope keukens uiteindelijk namelijk alsnog juist hele dure keukens.

Goedkope keukens op maat

Wat is je budget? Hoe lang wil je dat de keuken mooi blijft? Wat zijn je toekomstplannen op woongebied? Tieleman Keukens denkt met je mee. Onze verkopers gaan samen met jou op zoek naar een keuken op maat. Wij proberen jouw dromen binnen jouw budget te realiseren. Zo kunnen we alsnog een redelijk goedkope keuken voor je vinden.

Lees hier 5 tips om uw keuken stijlvoller te maken -->

Wij stellen graag jouw droomkeuken samen

Vraag kosteloos ons brochurepakket aan. En kom vooral eens langs in onze showroom in Middelharnis. Het is een leuk dagje uit voor het hele gezin. Hier hebben wij een groot aantal goedkope keukens staan die je kunt bekijken. Je kunt ook met één van onze adviseurs om tafel om een keuken op maat samen te stellen. Jouw budget vormt daarbij ons uitgangspunt. 

Goedkope, kleurrijke keuken
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek