Chique keuken

Chique keuken

"Een chique keuken". Het is steeds vaker het antwoord van onze klanten als wij hen vragen naar welk soort keuken men op zoek is. Maar wat is dan een chique keuken? Wat maakt een keuken dan tot een chique keuken? Waar moet u op letten bij de aanschaf? Hoe zit het met kleur- en materiaalgebruik, apparatuur en afwerking? We vertellen u er graag over op deze pagina. En natuurlijk laten we ook een aantal chique keukens zien die we al geplaatst hebben bij onze klanten.  

Tieleman Keukens keukenmagazine aanvragen

Of een keuken chique is of niet is in de meeste gevallen erg afhankelijk van smaak. Deze ene klant vindt een landelijke boerenkeuken met een groot fornuis fantastisch, terwijl iemand anders juist een moderne designkeuken kiest omdat deze perfect bij zijn of haar interieur past. Dit is precies de reden waarom Tieleman Keukens een showroom vol met de meest uiteenlopende keukenopstellingen heeft staan. Tussen deze opstellingen bevinden zich zeker een aantal keukenopstellingen uit de categorie chique keukens. Bent u benieuwd naar onze keukenshowroom? Neem alvast een kijkje

Wat is een chique keuken?

Smaakvol. Stijlvol. Zwierig. Elegant. Het zijn stuk voor stuk allemaal omschrijvingen van het woord chique volgens Van Dale. Hoewel chique dus over het algemeen over smaak gaat (wat meestal subjectief is), zijn er wel een aantal elementen te benoemen waar doorgaans een chique keuken aan voldoet. 

Hoogglans keuken; de chique keuken!

Wie hoogglans zegt, zegt chique uitstraling. En daar kunnen we u geen ongelijk in geven. Door het strakke en ruimtelijke karakter van hoogglans keukens ontstaat er een chique uitstraling. Er zijn heel veel verschillende smaken als het gaat om hoogglans keukens, maar over algemeen wordt er gekozen voor een witte hoogglans keuken. Witte hoogglans keukens ogen ruimtelijk en open waardoor u van een relatief keuken een chique keuken kunt maken.  

Chique keukens; hoogglans en wit
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Naast wit is zwart een uitstekende kleur om in hoogglans uit te voeren. Zwart is ook een kleur die vaak geassocieerd wordt met chique. Een galajurk of een smoking is in veel gevallen ook zwart en dat trekt u aan bij chique gelegenheden. De hoogglans afwerking in een zwarte keuken maar de keuken tot een chique keuken! 

Chique keukens - zwart en hoogglans
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

En mat dan? 

De tegenhanger van een hoogglans keuken is natuurlijk een matte keuken. Het grote voordeel van matte keukens ten opzichte van bijvoorbeeld hoogglans keukens is dat deze het licht niet reflecteren, waardoor er geen schittering is. Ook zijn vingerafdrukken veel minder goed te zien; dit scheelt weer schoonmaaktijd. 

Keukenapparatuur in een chique keuken

Een chique keuken is geen chique keuken zonder keukenapparatuur van hoogwaardige kwaliteit. We gaven het al eerder aan; chique is een gevoel. Er is geen meetlat van de chiqueheid. De aanwezigheid van hoogwaardige keukenapparatuur is daarbij bepalend. Kiest u voor een merk dat minder tijd heeft besteed aan afwerking dan heeft dat z'n uitwerking op de uitstraling van de keuken. Hieronder sommen we een aantal merken op die we vaak terug zien in de chique keukens die we bij onze klanten plaatsen:

Maar er zijn natuurlijk nog veel meer merken van keukenapparatuur. Bekijk onze speciale informatiepagina over de merken keukenapparatuur van Tieleman Keukens. 

Materiaal in een chique keuken

De materiaalkeuze in een chique keuken is van essentieel belang. Wat te denken van een aanrechtblad, misschien wel een van de meest in het oog springende onderdelen van een keuken. Een aanrechtblad is een van de eerste dingen die opvallen in een keuken. Daar moet dus goed over nagedacht worden. Veel materiaalsoorten kunnen vandaag de dag al uitgevoerd worden vanaf 1 centimeter dikte. Dergelijke dunne werkbladen geven de keuken een chique en elegante uitstraling. 

Het materiaal dat het altijd goed doet in een chique keuken is marmer. Marmer is uitstekend te combineren met hoogglans of mat en kan daardoor in vele verschillende woonstijlen worden toegepast. Bovendien kan marmer op verschillende manieren worden toegepast. Zo kun geeft een marmer keukenblad de keuken een exclusieve, luxueuze en chique uitstraling. Terwijl je je keuken met een marmer achterwand echt naar het next level brengt! 

Chique tips voor een chique keuken

We hebben een aantal cruciale onderdelen in een chique keuken de revue laten passeren. Met de juiste keuzes als het gaat om kleurgebruik, keukenapparatuur en materiaal creëert u uw eigen chique keuken! En mocht u er niet helemaal uitkomen, dan staan onze keukensadviseurs voor u klaar om u te adviseren. Met onderstaande tips maakt u uw chique keuken tot een keuken die u werkelijk nergens anders zult zien:

 • Goud! Met goud wordt de chique keuken nog chiquer. Het grote voordeel van goud is dat deze goed te combineren is met vooral donkere kleuren zoals zwart en donkerblauw. 
 • Goud 2. Nog een gouden tip. Een chique keuken wordt niet gecreeerd door het kiezen van een gouden aanrechtblad. Juist de gouden details, zoals een gouden kraan, maken de keuken tot een chique keuken.  
Een gouden kraan in uw chique keuken
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
 • Verlichting. Evenals kleurkeuze is verlichting essentieel om uw keuken een chique uitstraling te geven. Op het gebied van verlichting in de keuken is er ontzettend veel keuze. We vertellen u er graag over. 
 • Kies en mix. Dit klinkt misschien een beetje raar als het om een keuken gaat, maar dit principe zorgt wel degelijk voor een chique uitstraling. Dit geldt vooral voor als u de eettafel of een bar hebt in of aan uw keuken. Combineer de stoelen aan deze tafel of bar en kies een andere stijl dan de huidige. 
 • Ton sur ton. Ook hier gaan we het weer hebben over kleur, omdat het gewoon bepalend is voor de uitstraling en sfeer van een keuken. Door ton sur ton kleurstelling toe te passen, is er één basiskleur waar de andere kleuren op gebaseerd zijn. Bijvoorbeeld zwart met verschillende tinten grijs. 

Chique keuken inspiratie

Chique keuken
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Chique keuken
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Chique keuken
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Afspraak maken

Wilt u nog meer inspiratie opdoen? Of bent u benieuwd hoe onze keukenadviseurs u kunnen helpen bij het samenstellen van uw nieuwe chique keuken? Maak dan een afspraak of bezoek onze showroom in Middelharnis. 

Afspraak maken