Tieleman

Bora-afzuiging: 10 vragen en antwoorden

  

Hoe duur is een Bora-systeem? Wat zijn de verschillen tussen Bora Basic, Classic en Professional? Op deze pagina geven wij je antwoord op al uw vragen over het Bora-afzuigsysteem.

Een afzuigkap is niet één van de meest oogstrelende elementen in de keuken. Hoewel er heel wat ontwikkelingen gedaan zijn en afzuigkappen qua design steeds strakker en mooier worden, is de afzuigkap an sich qua uitstraling geen aanwinst voor de keuken. Bij Bora hebben ze daar de ideale oplossing voor bedacht. Het Bora afzuigsysteem heeft de afzuiging namelijk in het werkblad zitten.

Keukenmagazine aanvragen


1. Wat is het Bora Basic-afzuigsysteem?

Er zijn vier verschillende afzuigsystemen van Bora, waarvan Basic er één is. Dit is het instapmodel en daarmee ook de goedkoopste optie. Het ronde design ziet er fraai uit, maar het spreekt waarschijnlijk niet iedereen aan. Het fijne is dat dit Bora afzuigsysteem een aantrekkelijke prijs-/prestatieverhouding heeft. Een nadeel is dat je alleen de mogelijkheid hebt om te koken op inductie en dus niet op gas. Dit inductiekookveld met ingebouwde afzuiging kan zowel als luchtafvoer- en als recirculatiesysteem worden geleverd.

Bekijk de Bora-video -->

2. En wat is de Bora Classic?

Bora Classic is een afzuigsysteem dat aanpasbaar is aan iedere individuele situatie. Dit Bora afzuigsysteem kan als opzetelement of vlak ingebouwd worden gemonteerd, waardoor je een groot aantal mogelijkheden hebt om het kookveld en de afzuiging te combineren. Dit prachtige Bora afzuigsysteem wordt subtiel in de keuken verwerkt en is ideaal voor wie een helder idee heeft van kwaliteit, design en techniek.

3. Is Bora Professional iets voor mij?

Voor de topkoks is Bora Professional de perfecte keuze. Als functionele eisen en een sterke focus op design met elkaar in aanraking komen, dan is Bora Professional de allereerste keuze. Er zijn bijna oneindig veel mogelijkheden dankzij de krachtige kookvelden, de kookveldafzuiging en de draaiknoppen van massief roestvrijstaal. De hoogwaardige materialen garanderen een lange levensduur van dit unieke Bora afzuigsysteem. 

4. Wat zijn de verschillen tussen de drie systemen?

Speciaal voor jou hebben we nog even de voor- en nadelen van Basic, Classic en Professional op een rij gezet.

Bora afzuigsystemen Basic, Classic en Professional: de verschillen op een rijtje

5. Klopt het dat afzuigsystemen in werkbladen minder goed presteren dan traditionele afzuigkappen?

Het is natuurlijk een feit dat warme lucht opstijgt, dus het is logischer om een afzuigkap boven een werkblad te plaatsen dan in een werkblad. Om net zo goed af te zuigen als een traditionele afzuigkap moet een afzuigsysteem in een werkblad harder werken.

Er zijn tegenwoordig veel spelers op de markt die afzuigsystemen in werkbladen aanbieden, omdat er vanuit consumenten steeds meer vraag naar is. Helaas garanderen deze systemen niet 100% afzuiging. Bora wel. Dit heeft ermee te maken dat de afzuiging van Bora veel krachtiger is dan de afzuiging van andere afzuigsystemen. U kunt er dus zeker van zijn dat jouw gasten niets ruiken als u aan het koken bent.

Overigens zijn er uitzonderingen. Stel dat u een frituurpan op het aanrecht zet, dan is het niet gegarandeerd dat alle luchtjes worden afgezogen met het systeem. Bent u iemand die regelmatig frituurt, dan is het beter om de frituurpan bijvoorbeeld in de schuur of bijkeuken te gebruiken of een lager model te kopen (waarvan de afzuiging beter is in combinatie met Bora).

Gratis keukenmagazine aanvragen

6. Is een afzuiging in een werkblad stil?

Niet muisstil, maar vaak wel stiller dan traditionele afzuigkappen. Overigens is dit afhankelijk van de stand van de afzuiging, maar zelfs op de maximale stand hoor je de Bora-afzuiging nauwelijks. In de praktijk zien we dat de afzuigsystemen van Bora ongeveer net zo stil zijn als de meest stille afzuigkappen.

7. Is een afzuiging in een werkblad duurder dan een loshangende afzuigkap?

Ja, meestal wel. Maar hoewel u met een Bora Basic iets duurder uit bent, is uw keuken wel afzuigkapvrij. En dat is veel waard! U moet een Bora afzuiging niet kopen, omdat u daarmee geld bespaart, maar juist omdat het u een fijn systeem lijkt.

8. Hoe werken de Bora-afzuigsystemen eigenlijk?

We zetten hier verschillende video's op een rij, waardoor u een goed beeld krijgt van hoe de systemen precies werken.

Bora Basic:

Bora Classic:

Bora Professional:

9. Klopt het dat Bora Professional 2.0 al te koop is?

Dat klopt helemaal! De afzuiging en de velden zijn in verbinding met elkaar, waardoor de afzuiging zelfstandig functioneert. Toch heeft de Professional 2.0 ook een eigen intelligente bedieningsknop, die niet langer in de afzuiging verwerkt zit. Hier ziet u de temperatuur, het vermogen en de functieprogramma's. Hieronder een paar foto's van Professional 2.0.

10. Bora in het echt ervaren? Kom langs in onze showroom

Ziet u het ook wel zitten om die grote, lompe afzuigkap uit de keuken te vervangen voor een fonkelnieuw Bora afzuigsysteem? Dan horen wij bij Tieleman Keukens dat graag van u. In onze showroom hebben we tientallen keukenopstellingen staan, waarbij u kunt zien hoe het Bora afzuigsysteem in uw keuken past. Deze afzuigsystemen zijn bovendien geluidsarm, wat een flinke verbetering is ten opzichte van de lawaaierige afzuigkappen.

Wilt u de afzuigsystemen van Bora in het echt bewonderen? En u wellicht ook laten adviseren? Kom dan eens langs in onze showroom. Als u een afspraak maakt, krijgt u een gratis lunch cadeau en wordt u geheel vrijblijvend van advies voorzien.

Maak een afspraak