Bora kookplaat met afzuiging

Hoe duur is een Bora kookplaat met afzuiging? Wat zijn de verschillen tussen de verschillende soorten Bora afzuiging: Bora Basic, Classic, Professional, Pure en X Pure? Op deze pagina geven wij antwoord op al uw vragen over het Bora-afzuigsysteem.

Bora afzuiging in werkblad

Een afzuigkap is niet één van de meest oogstrelende elementen in een keuken. Hoewel er heel wat ontwikkelingen gedaan zijn en afzuigkappen qua design steeds strakker en mooier worde, is de afzuigkap an sich qua uitstraling geen aanwinst voor de keuken. Bij Bora hebben ze daar de ideale oplossing op bedacht: een kookplaat met de afzuiging in het werkblad.

Keukenmagazine aanvragen

1. Wat is het Bora Basic-afzuigsysteem?

Er zijn vier verschillende Bora kookplaten, waarvan Basic er één is. Dit is het instapmodel en daarmee ook de goedkoopste optie. Het ronde design ziet er fraai uit, maar het spreekt misschien niet iedereen aan. Het fijne is dat deze Bora kookplaat met afzuiging een aantrekkelijke prijs-/prestatieverhouding heeft. Een nadeel is dat u alleen de mogelijkheid hebt om te koken op inductie en dus niet op gas. Dit inductiekookveld met ingebouwde afzuiging kan zowel als luchtafvoervariant (BFIA) en als recirculatievariant (BFIU) worden geleverd.

  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek

2. En wat is de Bora Classic?

Bora Classic is een afzuigsysteem dat aanpasbaar is aan iedere individuele situatie. Dit Bora afzuigsysteem kan als opzetelement of vlak ingebouwd worden gemonteerd, waardoor u een groot aantal mogelijkheden hebt om het kookveld en de afzuiging te combineren. Deze prachtige Bora kookplaat met afzuiging wordt subtiel in de keuken verwerkt en is ideaal voor wie een helder idee heeft van kwaliteit, design en techniek.

  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek

3. Is Bora Professional iets voor mij?

Voor de topkoks is Bora Professional de perfecte keuze. Als functionele eisen en een sterke focus op design met elkaar in aanraking komen, dan is Bora Professional de allereerste keuze. Er zijn bijna oneindig veel mogelijkheden dankzij de krachtige kookvelden, de kookveldafzuiging en de draaiknoppen van massief roestvrij staal. De hoogwaardige materialen garanderen een lange levensduur van dit unieke Bora afzuigsysteem.

  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek

4. Wat is de Bora Pure?

De Bora Pure staat voor puristisch, strak en minimalistisch! Een mooi design dat uw keuken meer uitstraling geeft, omdat er geen grote afzuigkap meer nodig is.

Bekijk onze pagina over Bora Pure

  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek

5. En de Bora X Pure?

In het voorjaar van 2020 is de nieuwste Bora X Pure geïntroduceerd! De Bora X Pure is verkrijgbaar in twee verschillende modellen: Bora Puxu en Bora Puxa. De Bora Puxu is het een Bora kookplaat met recirculatiesysteem (BFIU) en de Bora Puxa heeft een afzuiging met luchtafvoer naar buiten (BFIA). 

Bekijk onze pagina over Bora X Pure

  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek

6. Klopt het dat afzuigsystemen in werkbladen minder goed presteren dan traditionele afzuigkappen?

Het is natuurlijk een feit dat warme lucht opstijgt, dus het lijkt misschien logischer om een afzuigkap boven een werkblad te plaatsen dan in een werkblad. Om net zo goed af te zuigen als een traditionele afzuigkap moet een afzuigsysteem in een werkblad harder werken.

Er zijn tegenwoordig veel spelers op de markt die afzuigsystemen in werkbladen aanbieden, omdat er vanuit consumenten steeds meer vraag naar is. Helaas garanderen deze systemen vaak geen 100% afzuiging. Bora doet dit wel! Dit komt omdat de afzuiging van Bora veel krachtiger is dan de afzuiging van andere afzuigsystemen. U kunt er dus zeker van zijn dat uw gasten niets ruiken als u aan het koken bent.

Overigens zijn er uitzonderingen. Stel dat u een frituurpan op het aanrecht zet, dan is het niet gegarandeerd dat alle luchtjes worden afgezogen met het systeem. Bent u iemand die regelmatig frituurt, dan is het beter om de frituurpan bijvoorbeeld in de schuur of bijkeuken te gebruiken of een lager model te kopen zodat de afzuiging beter is in combinatie met de Bora kookplaat.

7. Is een afzuiging in een werkblad stil?

Niet muisstil, maar vaak wel stiller dan traditionele afzuigkappen. Overigens is dit afhankelijk van de stand van de afzuiging, maar zelfs op de maximale stand hoort u de Bora afzuiging nauwelijks. In de praktijk zien we dat de afzuigsystemen van Bora ongeveer net zo stil zijn als de meest stille afzuigkappen.

8. Is een afzuiging in een werkblad duurder dan een loshangende afzuigkap?

Ja, meestal wel. Maar hoewel u met een Bora Basic iets duurder uit bent, is uw keuken wel afzuigkapvrij. En dat is veel waard!

9. Hoe werken de Bora-afzuigsystemen eigenlijk?

We zetten hier verschillende video's op een rij, waardoor u een goed beeld krijgt van hoe de systemen precies werken.

Bora Basic 

Bora Classic Bora ProfessionalBora Pure

Bora X Pure

Bora in het echt ervaren? Kom langs in onze showroom

Ziet u het ook wel zitten om die grote, lompe afzuigkap uit de keuken te vervangen voor een fonkelnieuwe Bora kookplaat met afzuiging? Dan horen wij bij Tieleman Keukens dat graag van u. In onze showroom hebben we tientallen keukenopstellingen staan waarbij u kunt zien hoe het Bora afzuigsysteem in uw keuken past. Deze afzuigsystemen zijn bovendien geluidsarm, wat een flinke verbetering is ten opzichte van de lawaaierige afzuigkappen.

Wilt u de afzuigsystemen van Bora in het echt bewonderen? En u wellicht ook laten adviseren over bijvoorbeeld de prijs van een Bora BFIU variant? Kom dan eens langs in onze showroom. Als u een afspraak maakt, krijgt u een kosteloze lunch cadeau en wordt u geheel vrijblijvend van advies voorzien.

Maak een afspraak