Bora kookplaat met afzuiging

Bora kookplaat met afzuiging

Bora is een innovatieve en stijlvolle kookoplossing die niet meer weg te denken is in de keukenwereld. Een kookplaat en afzuigsysteem in één apparaat. Maak kennis met de verschillende soorten Bora kookplaten: Bora Basic, Classic, Professional, Pure en X Pure. Daarnaast vertellen we u graag meer over de prijs van een Bora kookplaat, het geluid en de prestaties van deze topper.

Bora afzuiging in werkblad

Een afzuigkap is niet één van de meest oogstrelende elementen in een keuken. Hoewel er heel wat ontwikkelingen gedaan zijn en afzuigkappen qua design steeds strakker en mooier worden, is de afzuigkap an sich qua uitstraling geen aanwinst voor de keuken. Bij Bora hebben ze daar de ideale oplossing op bedacht: de Bora kookplaat met de afzuiging in het werkblad.

Wilt u de afzuigsystemen van Bora in het echt bewonderen? Kom dan eens langs in onze showroom. Of maak een afspraak met één van onze verkoopadviseurs. 

1. Wat is het Bora Basic-afzuigsysteem?

Er zijn vier verschillende Bora kookplaten, waarvan Basic er één is. De Bora Basic is het instapmodel en daarmee ook de goedkoopste optie. Het ronde design ziet er fraai uit, maar het spreekt misschien niet iedereen aan. Het fijne is dat deze Bora kookplaat met afzuiging een aantrekkelijke prijs-/prestatieverhouding heeft. Een nadeel is dat u alleen de mogelijkheid hebt om te koken op inductie en dus niet op gas. Dit inductiekookveld met ingebouwde afzuiging kan zowel als luchtafvoervariant (BFIA) en als recirculatievariant (BFIU) worden geleverd.

Bora kookplaat met afzuiging: Bora Basic
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek

2. En wat is de Bora Classic?

Bora Classic is een afzuigsysteem dat aanpasbaar is aan iedere individuele situatie. Dit Bora afzuigsysteem kan als opzetelement of vlak ingebouwd worden gemonteerd, waardoor u een groot aantal mogelijkheden hebt om het kookveld en de afzuiging te combineren. Deze prachtige Bora kookplaat met afzuiging wordt subtiel in de keuken verwerkt en is ideaal voor wie een helder idee heeft van kwaliteit, design en techniek.

Bora kookplaat met afzuiging: Bora Classic
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek

3. Is Bora Professional iets voor mij?

Voor de topkoks is Bora Professional de perfecte keuze. Als functionele eisen en een sterke focus op design met elkaar in aanraking komen, dan is Bora Professional de allereerste keuze. Er zijn bijna oneindig veel mogelijkheden dankzij de krachtige kookvelden, de kookveldafzuiging en de draaiknoppen van massief roestvrij staal. De hoogwaardige materialen garanderen een lange levensduur van dit unieke Bora afzuigsysteem.

Bora kookplaat met afzuiging: Bora Professional
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek

4. Wat is de Bora Pure?

De Bora Pure staat voor puristisch, strak en minimalistisch! Een mooi design dat uw keuken meer uitstraling geeft, omdat er geen grote afzuigkap meer nodig is.

Bekijk onze pagina over Bora Pure

Bora Kookplaat met afzuiging: de Pure
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek

5. En de Bora X Pure?

In het voorjaar van 2020 is de nieuwste Bora X Pure geïntroduceerd! De Bora X Pure is verkrijgbaar in twee verschillende modellen: Bora Puxu en Bora Puxa. De Bora Puxu is het een Bora kookplaat met recirculatiesysteem (BFIU) en de Bora Puxa heeft een afzuiging met luchtafvoer naar buiten (BFIA). 

Bekijk onze pagina over Bora X Pure

Bora kookplaat met afzuiging: Bora X Pure
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek

6. Klopt het dat afzuigsystemen in werkbladen minder goed presteren dan traditionele afzuigkappen?

Het is natuurlijk een feit dat warme lucht opstijgt, dus het lijkt misschien logischer om een afzuigkap boven een werkblad te plaatsen dan in een werkblad. Om net zo goed af te zuigen als een traditionele afzuigkap moet een afzuigsysteem in een werkblad harder werken.

Er zijn tegenwoordig veel spelers op de markt die afzuigsystemen in werkbladen aanbieden, omdat er vanuit consumenten steeds meer vraag naar is. Helaas garanderen deze systemen vaak geen 100% afzuiging. Bora doet dit wel! Dit komt omdat de afzuiging van Bora veel krachtiger is dan de afzuiging van andere afzuigsystemen. U kunt er dus zeker van zijn dat uw gasten niets ruiken als u aan het koken bent.

Overigens zijn er uitzonderingen. Stel dat u een frituurpan op het aanrecht zet, dan is het niet gegarandeerd dat alle luchtjes worden afgezogen met het systeem. Bent u iemand die regelmatig frituurt, dan is het beter om de frituurpan bijvoorbeeld in de schuur of bijkeuken te gebruiken of een lager model te kopen zodat de afzuiging beter is in combinatie met de Bora kookplaat.

7. Is een afzuiging in een werkblad stil?

Niet muisstil, maar vaak wel stiller dan traditionele afzuigkappen. Overigens is dit afhankelijk van de stand van de afzuiging, maar zelfs op de maximale stand hoort u de Bora afzuiging nauwelijks. In de praktijk zien we dat de afzuigsystemen van Bora ongeveer net zo stil zijn als de meest stille afzuigkappen.

8. Wat kost een Bora kookplaat? Met welke prijzen kunt u rekening houden?

Dat is natuurlijk een goede vraag en echt een specifiek antwoord kunnen we u daar niet op geven. In de meeste gevallen is een afzuigsysteem in een werkblad duurder dan een loshangende afzuigkap. En omdat Bora een van meest, zoniet de meest, toonaangevende producenten van kookplaten met afzuiging is, betaalt u natuurlijk ook voor de kwaliteit!

Wilt u een Bora kookplaat kopen? Maak dan een afspraak met een van onze verkoopadviseurs en kom de Bora kookplaat met afzuiging zelf ervaren. "Wat kost een Bora kookplaat?" Is een van de meest gestelde vragen tijdens een gesprek met onze verkoopadviseur. Hij kan u natuurlijk alles vertellen over de prijzen. Hoewel u met een Bora kookplaat misschien wel iets duurder uit bent, is uw keuken wel afzuigkapvrij. En dat is veel waard!

9. Hoe werken de Bora-afzuigsystemen eigenlijk?

We zetten hier verschillende video's op een rij, waardoor u een goed beeld krijgt van hoe de systemen precies werken.

Bora Basic 

Bora Classic Bora ProfessionalBora Pure

Bora X Pure

Bora in het echt ervaren? Kom langs in onze showroom

Ziet u het ook wel zitten om die grote, lompe afzuigkap uit de keuken te vervangen voor een fonkelnieuwe Bora kookplaat met afzuiging? In onze showroom hebben we tientallen keukenopstellingen staan waarbij u kunt zien hoe het Bora afzuigsysteem in uw keuken past. Deze afzuigsystemen zijn bovendien geluidsarm, wat een flinke verbetering is ten opzichte van de lawaaierige afzuigkappen.

Bezoek onze showroom