Engelse keukens in Victoriaanse stijl

Engelse keukens in Victoriaanse stijl

Wanneer het over Engelse keukens gaat, dan gaat het vaak over Engelse plattelandskeukens. Dit zijn keukens in de Victoriaanse stijl. Engelse keukens hebben een klassiek en romantisch karakter. Er kan prima gebruik worden gemaakt van de modernste keukenapparatuur bij deze keukenstijl! Zo zet je in een handomdraai je eigen fish & chips of een compleet Engels ontbijt op tafel. Dat wordt smullen!

Sfeervolle Engelse keukens

De Engelse keukenstijl laat zich typeren door onder andere bloemetjesbehang, een opvallende schouw en een bronzen kraan. Ook zien we in keukens met de Engelse stijl vaak gepatineerde randen, sierlijke keukengrepen van porselein en een prachtig AGA fornuis! Doordat er zoveel mogelijkheden zijn qua motieven, accessoires en toebehoren is elke Engelse keuken uniek. 

Engelse keukens
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek

Ambachtelijk gemaakte Engelse keukens

Een Engelse keuken is vaak een ambachtelijke keuken, omdat veel elementen met de hand gemaakt moet worden. Het eindresultaat is een sfeervolle keuken, waar u regelmatig een high tea kunt organiseren voor uw vriend(inn)en of familieleden. Met een Engelse keuken creëert u een sfeervol huis met een warm karakter.

Engelse keukens van Tieleman Keukens
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek
Materialen in de Engelse keuken

Een Engelse landhuiskeuken bestaat uit verschillende materialen. Je kunt ervoor kiezen om een werkblad van massief hout, hardsteen, zandsteen of terrazzo te nemen. De keukenkastjes zijn uiteraard van hout. Vaak hebben Engelse keukens een zachte kleur, zoals gebroken wit, lichtbruin, pastelgroen of lichtroze. Neem contact op als je meer wilt weten over keukens in Engelse stijl.

Engelse keuken inspiratie
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek

Wil je ook een keuken in Engelse stijl?

Kom bij interesse in een Engelse keuken gerust eens langs in onze showroom of vraag het brochurepakket aan met voorbeelden van Engelse keukens en tal van andere prachtige keukens. Op basis van uw voorkeuren geven we graag invulling aan uw keuken in Engelse stijl. Maatwerk is daarbij het sleutelwoord, zodat u straks een Engelse keuken heeft die helemaal bij u en de rest van uw woning past.