Matzwarte keuken kopen? Een tijdloos design voor uw interieur

Matzwarte keuken kopen? Een tijdloos design voor uw interieur

De moderne en trendy stijl van matzwarte keukens heeft de harten van veel mensen veroverd, en het is gemakkelijk te begrijpen waarom. Een matzwarte keuken voegt een vleugje elegantie en luxe toe aan elke ruimte, waardoor een verfijnde en tijdloze uitstraling ontstaat. Maar wat zijn de mogelijkheden met een matzwarte keuken? En waar moet u zoal op letten bij het kopen van een matzwarte keuken? 

Vraag het kosteloze Tieleman Keukens Keukenmagazine aan

Zwarte keuken met kookeiland
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Stijlvol en tijdloos: de aantrekkingskracht van matzwarte keukens

Matzwarte keukens hebben een chique uitstraling en zijn net zo tijdloos als een lichtgekleurde keuken. Waar vroeger een witte keuken vanzelfsprekend was, zien we steeds vaker donkere keukens terug. Niet alleen zwarte keukens, maar ook werkbladen en apparatuur zijn steeds vaker donker van kleur. Alles in het zwart? Ja! Dit geeft een luxe en classy uitstraling! Maar zwart is niet per definitie een luxe design keuken, want zwart past binnen heel veel keukenstijlen. 

Voordelen van een matzwarte keuken

Er zijn diverse praktische en stijlvolle voordelen voor een matzwarte keuken. Wij geven alvast enkele redenen om een matzwarte keuken in overweging te nemen:

 1. Een matzwarte keuken onderscheidt uw keuken van andere keukens.
 2. Kiest u voor een matzwarte keuken, dan krijgt u een design dat perfect past bij een moderne of industriële inrichting.
 3. U ziet bijna geen vingerafdrukken op een matzwarte keuken.
 4. Een matzwarte keuken weerspiegelt niet, waardoor u geen last heeft van schittering.

Wilt u matzwarte keukens in het echt bewonderen? Breng een bezoek aan onze showroom.

Onze unieke keukenshowroom

Zwarte keuken met zwarte tegels
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Keuken met zwart houten fronten
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Zwart... of toch gewoon hout of wit?

Wanneer u een nieuwe keuken koopt, is dat een grote investering. Dit maakt het erg belangrijk om de juiste stijl te kiezen. U wilt immers liefst tientallen jaren van uw keuken genieten en dat lukt alleen wanneer u voor 100% achter uw keuze staat. Als u moeite heeft met kiezen, raden we u aan om op de volgende zaken te letten:

 • Wat is de stijl van uw inrichting? Bij een klassieke of landelijke inrichting is een zwarte matte keuken immers niet altijd mooi
 • Heeft u behoefte aan een keuken die niet snel vies wordt of onverzorgd oogt? Dan is de matzwarte keuken ideaal voor u
 • Hoe groot is uw keuken? Bij een kleine keuken, kan zwart een kleur zijn die erg op u afkomt
 • Over welke apparatuur beschikt u? Een zwarte keuken met uitsluitend witte apparatuur kan een riskante keuze zijn

Bovenstaande zaken zijn voor u van belang om rekening mee te houden bij de aanschaf van een keuken. Onze keukenadviseurs praten u graag bij over nog meer voordelen als het gaat om zwart matte keukens. 

De stijl en opstelling van uw nieuwe matzwarte keuken

U weet waarschijnlijk wel: keukens zijn er in allerlei soorten en maten! Ook als u ervoor kiest om een matzwarte keuken te kopen zult u zien dat er qua stijl en opstelling heel veel mogelijkheden zijn. Wilt u bijvoorbeeld een hoekkeuken of gaat u voor een rechte keuken? Of lijkt een keuken met een kookeiland u helemaal het einde? Bij Tieleman Keukens hebben we in onze keukenshowroom verschillende opstellingen en keukenstijlen. Kom een dagje naar onze showroom en doe inspiratie op voor een nieuwe keuken! 

Luxe keuken met zwarte fronten en marmeren kookeiland
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Matzwarte hoekkeuken: praktische keukenindeling

Zwarte hoekkeukens zijn een uitstekende keuze als u op zoek bent naar een stijlvolle en praktische keukenindeling. De L-vormige opstelling van hoekkeukens biedt een slim gebruik van de beschikbare ruimte. Met deze efficiënte indeling hoeft u zich geen zorgen te maken over het tekort aan opbergruimte, waardoor het vaak niet eens nodig is om extra bovenkasten toe te voegen. 

Matzwarte keuken met kookeiland

Een matzwarte keuken met kookeiland creëert een functionele en gezellige ruimte waar koken een waar genot wordt. Met het kookeiland geniet u van extra werkruimte om moeiteloos al uw gerechten te bereiden. Het is een ideale plek om gezellig samen te komen met familie en vrienden, terwijl u heerlijke maaltijden bereidt en ondertussen kunt bijpraten. Bovendien biedt het kookeiland ook handige opbergruimte, waardoor u uw keuken netjes en georganiseerd kunt houden. 

Mereno Fenix matzwarte keuken met rvs kookeiland
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Matzwarte keuken met wit blad

Een matzwarte keuken met wit blad biedt een adembenemend contrast. De diepe, elegante zwarte tint van de keukenkasten creëert een moderne sfeer, terwijl het witte aanrechtblad een sterk contrast en een gevoel van ruimte toevoegt. Deze strakke combinatie komt het beste tot zijn recht in combinatie met industriële producten en accessoires, zoals inbouwapparatuur in roestvrij staal en robuuste fabriekslampen boven het kookeiland.  

Matzwarte keuken met houten blad

Bent u op zoek naar een keuken met een luxe uitstraling? Dan is een matzwarte keuken met houten blad een echte aanrader. Door te kiezen voor een houten aanrechtblad, geeft u uw matzwarte keuken een warme, levendige uitstraling. Precies het contrast dat nodig is om uw keuken sfeer te geven. De combinatie van de strakke, zwarte kleur met de warme houttint van het keukenblad, zorgt voor een luxueuze en tevens huiselijke uitstraling. 

 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Matzwarte keuken met zwart blad

In plaats van een keukenblad in een contrasterende kleur, kunt u ook kiezen voor een matzwarte keuken met een zwart blad. Naast de moderne uitstraling heeft een zwart blad ook praktische voordelen. Het is namelijk zeer gemakkelijk te onderhouden en vlekbestendig. Een goed voorbeeld van een matzwarte keuken met zwart blad is te vinden in de Tieleman-keuken van Richard Groenendijk. 

Kijk binnen in de keuken van Richard Groenendijk

Matzwarte keuken van Richard Groenendijk
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Keuken met zwart aanrechtblad
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Tieleman Keukens heeft allerlei keukens met matte keukenfronten

Behalve matzwarte keukens, zijn er talloze andere opties. Wit en hout zijn veelgekozen stijlen, maar ook industriële keukens zijn de laatste jaren erg in trek. Welke keuze u ook maakt: wij raden u altijd aan dit in overleg te doen met een verkoopadviseur. Bij Tieleman Keukens beschikken we over verkopers met technisch inzicht en gevoel voor stijl. Zij vertalen uw wensen gemakkelijk naar de perfecte keuze voor een keuken. Maak vandaag nog een afspraak en kom langs in onze showroom voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Hoe houdt u de ruimte met een matzwarte keuken licht? 

Een ruimte open en licht houden met een matzwarte keuken is best een uitdaging. Maar door te spelen met lichte en donkere elementen zorgt u ervoor dat een matzwarte keuken een ruimte juist groter laat aanvoelen. Naast de kleuren is ook de verlichting belangrijk; dat maakt het verschil! Licht creëert namelijk een gevoel van ruimte. Vindt u het lastig om te ontdekken hoe? Bij Tieleman Keukens adviseren wij u daarin.

 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Matzwarte keuken combineren met andere kleuren

Er zijn tal van mogelijkheden om de kleur zwart terug te laten komen in de keuken. Een matzwarte keuken kunt u bijvoorbeeld combineren met een composiet werkblad in marmerlook. Of denk bijvoorbeeld aan een zwarte kastenwand met zwarte inbouwapparatuur, in combinatie met een lichter kookeiland. De mogelijkheden met een matzwarte keuken zijn eindeloos!

Mereno Milano zwarte keuken met hout
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Zwarte inbouwapparatuur

Ook leveranciers van keukenapparatuur gaan mee in de zwarte trend. Zwarte inbouwapparatuur geeft een gestroomlijnde uitstraling aan uw matzwarte keuken. Daarnaast is matzwarte keukenapparatuur niet alleen mooi, maar vooral ook heel praktisch. Vingerafdrukken zijn minder zichtbaar en ook spiegelen matzwarte keukenapparaten minder in het licht. Zo heeft Pelgrim bijvoorbeeld een volledige matzwarte lijn keukenapparaten

Matzwarte keuken met wit kookeiland
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Matzwarte keuken met zwart apparatuur
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Een matzwarte keuken kopen bij Tieleman Keukens

Wilt u een matzwarte keuken kopen? In onze keukenshowroom hebben we meer dan 60 keukens in verschillende keukenopstellingen. Hierdoor krijgt u een goed beeld van alle mogelijkheden die er zijn op het gebied van keukens en kunt u inspiratie opdoen voor uw nieuwe matzwarte keuken. Bij Tieleman Keukens richten we ons op goede kwaliteit en een uitstekende service. We helpen u graag met het ontwerpen van uw droomkeuken.

Bezoek onze keukenshowroom

Koop uw matzwarte keuken aan de hand van een budget

Wat kost een nieuwe keuken? Het is misschien wel een van de meest gestelde vragen aan onze keukenadviseurs. Eigenlijk is het antwoord op deze vraag simpel en tegelijkertijd ook heel lastig. Wij kunnen van tevoren niet zeggen wat uw nieuwe matzwarte keuken kost, zonder dat we uw wensen hebben besproken. En dan nog is de prijs van uw droomkeuken lastig te bepalen. Gaat u een nieuwe matzwarte keuken kopen dan is het raadzaam om na te denken over een budget. Dit is niet alleen prettig voor uzelf, maar ook voor de keukenadviseurs van Tieleman Keukens. Zij kunnen dan kijken wat er mogelijk is binnen uw budget. 

Een nieuwe matzwarte keuken kopen doet u bij Tieleman Keukens
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Meer inspiratie opdoen voor uw matzwarte keuken?

Vraag ons kosteloze keukenmagazine aan voor meer inspiratie. Wilt u zich nog eens goed laten inspireren voor uw bezoek aan onze showroom? Vraag dan ons kosteloze keukenmagazine aan.

Vraag uw magazine aan Maak een afspraak 

Keller matzwarte keuken
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Mat zwarte keuken
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Mat zwarte Keller keuken
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Matzwarte keuken met matzwarte achterwand
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek