De Tieleman-keuken van Richard Groenendijk

Terug naar overzicht

Specificaties

Kleur
Eiken zwart gebeitst
Maak een afspraak

Opties

Eggersmann Vancouver (kleur; eiken zwart gebeitst)
Van Gils Granieten aanrechtblad (kleur; Nero Assoluto Antiek)
Miele oven
Miele stoomoven
Miele warmhoudlade
Siemens iQ500 koelkast
Siemens iQ500 vriezer
Siemens iQ500 vaatwasser
Bora Professional All Black
Quooker Flex Black
Quooker zeeppomp Black

Richard Groenendijk: “We hebben allemaal van generatie op generatie een Tieleman-keuken”

Iedereen, die cabaretier Richard Groenendijk een beetje kent, weet dat hij een enorme twijfelaar is. Keuzestress, hij heeft het uitgevonden. Van de vraag: ‘nasi, bami of witte rijst?’ raakt hij al in paniek. Tieleman Keukens staat garant voor een enorm assortiment en ga dan maar eens een nieuwe keuken uitzoeken. Maar het lukte, en hoe! Richard en zijn man Marko hebben bij Tieleman Keukens hun droomkeuken gevonden.

 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Model De Tieleman-keuken van Richard Groenendijk
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Model De Tieleman-keuken van Richard Groenendijk
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Model De Tieleman-keuken van Richard Groenendijk

“We hadden gelukkig drie jaar voor het nieuwbouwproject zou worden opgeleverd. Je hebt dan wel de gelegenheid om het even te laten bezinken en er echt even de tijd voor te nemen. Ik heb veel op Pinterest en Instagram gekeken. Ik volgde de hele keukenwereld. Overal waar je komt, kijk je rond en doe je ideeën op. Langzaamaan begint zich dan een beeld te vormen van wat je precies wilt.” Richard vertelt enthousiast, zittend op de okergele fluwelen stoelen aan de gigantische eettafel in zijn woonkeuken in het gloednieuwe appartement, dat hij samen met zijn man Marko bewoont in Rotterdam-Centrum. “Een ding stond wel meteen vast. Ik wilde persé een Tieleman-keuken. Mijn opa’s en oma’s aan beide kanten hadden er één. Mijn ouders hadden er één in alle huizen, waar ze gewoond hebben. En ook ik had in mijn vorige huis een Tieleman-keuken en naar volle tevredenheid, bij ons allemaal trouwens.

Tieleman staat voor service en kwaliteit. Je merkt het ook. Je keuken ziet er, ook na een tijdje, nog steeds uit, alsof hij net uit de showroom komt. En als er al iets is en na vijftien jaar er een plintje af ligt, doen ze nog hun uiterste best voor je om het euvel op te lossen. Hun service is echt buitengewoon. Daar houd ik van, bedrijven die begaan zijn met hun klanten. Je voelt, dat ze het bij Tieleman belangrijk vinden, dat je ook na jaren nog plezier van je keuken hebt. Bovendien vind ik het een mooi idee, dat je van generatie op generatie allemaal een Tieleman-keuken hebt."

Contrast

Het stond dan wel vast, dat Tieleman de keuken mocht leveren, maar er was nog steeds keuze te over. Richard vervolgt: “Een grote, luxe keuken kost gewoon een hoop geld. Dan wil je ook dat het goed is en helemaal naar je zin.” Alleen al voor zijn engelengeduld verdient Robbert Deurloo, verkoopmedewerker van Tieleman Keukens, een standbeeld. “Hij begeleidde het aankoopproces. Nooit was iets een probleem. Hij sprak mij op een gegeven moment, geloof ik, meer dan zijn eigen vrouw. We hebben wel tien keer om de tafel gezeten en eindeloos met elkaar gemaild. Nooit drukte hij er een beslissing door, of liet hij doorschemeren, dat hij moe werd van mijn besluiteloosheid. Marko trouwens, vond alles best. Hij liet het aan mij over.

We begonnen met lichthout, dat werd later donkerhout met messing en een marmeren achterkant.” Richard lacht: “Uiteindelijk is het dus zwart geworden.” Hij staat op en praat verder, terwijl hij met zijn hand over het diepzwarte granieten aanrechtblad wrijft: “We hebben uiteindelijk voor de Nero Assoluto Black gekozen. Het is een mooie diepzwarte kleur graniet, maar je ziet er niets op. Ideaal! Voor de kastjes viel de keus op Eggersmann. De kastjes zijn greeploos en strak, maar met een houtnerf. We zijn er zo blij mee. Het is helemaal uitgepakt, zoals ik voor ogen had. Veel mensen durven niet voor alles in één kleur te gaan. Ze zeggen dan, dat je contrast moet aanbrengen. Dat doe ik ook, maar ik doe dat liever met accessoires; met lampen, bloemen en kunst. Ik wilde de basis zo rustig mogelijk. Ik heb twee jaar lang met een staal van de Nero Assoluto in mijn tas rondgelopen, zodat ik meteen kon zien, of het matchte, als ik onderweg iets tegenkwam.”

 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Model De Tieleman-keuken van Richard Groenendijk
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Model De Tieleman-keuken van Richard Groenendijk
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Model De Tieleman-keuken van Richard Groenendijk
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Model De Tieleman-keuken van Richard Groenendijk
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Model De Tieleman-keuken van Richard Groenendijk

Zwart

Richard begint te grinniken, als hij terugdenkt aan een voorval. “Alles was af. Klaar, geregeld, besteld en getekend. Er was nog een klein doorntje in mijn oog. De hele keuken was zwart, tot de handgrepen van de oven aan toe, maar de knoppen aan het fornuis waren van roestvrijstaal. Het was niet anders, de leverancier maakte ze niet in zwart. Maar goed, daar leg je je dan bij neer. Ik was met Marko op vakantie. Lig ik in Griekenland op mijn zonnebedje, zie ik opeens op Instagram de Bora Professional All Black mét zwarte knoppen. “Ach jammer”, reageerde Marko. Jammer? Ik appte meteen met Robbert, of ik nog kon wisselen. Maar natuurlijk, hij had het zelf ook al gezien en was al voor me gaan informeren. Ik ben zó blij, dat dat gelukt is.”

Ook de rest van het ruime appartement van Richard en Marko is een plaatje geworden en kan zo in een woontijdschrift. “Het plan is om hier oud te worden”, legt Richard uit. “We wilden het daarom in één keer goed doen. Maar het heeft al met al toch wel wat voeten in de aarde gehad. Toen de bouw met een half jaar werd vertraagd, was Tieleman gelukkig reuze flexibel met de levertijd van de keuken. Al met al heeft de keuken nog best lang opgeslagen gestaan.”

Gemakken

De keuken van Richard en Marko, bestaand uit een kookeiland met kastenwand, is echt schitterend geworden. Er is weinig voor nodig om je voor te stellen, hoe hier heerlijk gekookt wordt en uitgebreid met een fijn gezelschap aan de grote tafel wordt gegeten en hoe er nog lang wordt nagetafeld met het prachtige uitzicht op Rotterdam op de achtergrond. De keuken is werkelijk van alle gemakken voorzien met niet alleen een Bora Professional inductiekookplaat met zwarte draaiknoppen en afzuigsysteem, dat zijwaarts de lucht afvoert, maar ook een combi stoomoven/magnetron een gewone- en heteluchtoven. Ook een warmhoudlade voor de borden ontbreekt niet. De Quooker Cube Flex zorgt voor heet, gekoeld, gezuiverd en bruiswater. “Uit die kraan komt ook nog gewoon warm en koud water, hoor, ” vult Richard ten overvloede aan. “Trouwens we hebben ook een waterontharder. Een echte aanrader. Je hebt nooit meer kalk op je kranen. Het is een investering, maar dan heb je ook wat.” Niet alle techniek in de keuken heeft Richard echter al helemaal onder controle. “Veel gaat via de app. Ik kan dan bijvoorbeeld, als ik languit op de bank lig, op mijn telefoon zien of de schotel in de oven al klaar is. Maar goed, die gadgets zijn meer iets voor Marko, ook al is koken meer mijn ding, dan het zijne. Toen ik pas wilde kijken of de lasagne al klaar was, had ik opeens zijn zus aan de telefoon.”

Tekst: Pauline Hof

Meer inspiratie

U bent van harte welkom in onze showroom, waar we u uitgebreid informeren over alle mogelijkheden van deze stijlvolle luxe keuken. Onze adviseur helpt u graag tijdens een afpraak bij het samenstellen van uw droomkeuken. Thuis al aan de slag met het ontwerp van uw nieuwe keuken? Met een stijlboek brengt u gemakkelijk al uw wensen in beeld. Of laat u betoveren door prachtige ontwerpen, de nieuwste keukentrends en de slimste keukenapparatuur in ons keukenmagazine.

Keukenmagazine aanvragen

Bezoek onze unieke keukenshowroom

Stap binnen in onze ruime en indrukwekkende showroom in Middelharnis, waar meer dan 65 complete keukens op u wachten.

Ontdek meer