Tieleman

Keuken renoveren: 7 handige tips

  
Ben je uitgekeken op jouw keuken, maar twijfel je tussen de aanschaf van een nieuwe keuken of het renoveren van je huidige keuken? Wij geven u 7 handige tips voor een keukenrenovatie.

Keukenmagazine aanvragen

1. Kies een nieuw aanrechtblad

Een aanrechtblad krijgt het door de jaren heen zwaar te verduren. Een mooi, nieuw aanrechtblad is dan ook een echte eye-catcher. Door het aanrechtblad te vervangen geef je de gehele keuken een hele nieuwe, eigentijdse look. Als je dit element vervangt bij jouw keukenrenovatie, verander je heel eenvoudig de sfeer in jouw keuken. 

Keukenrenovatie

2. Vernieuw de keukendeurtjes of frontjes

Het eerste wat je ziet wanneer je in jouw keuken staat zijn de keukendeurtjes. Je kunt begrijpen dat nieuwe keukendeurtjes de keuken een hele nieuwe uitstraling geven. Tevens zijn de kosten van het vervangen van keukendeurtjes beduidend lager dan de aanschaf van geheel nieuwe keukenkasten. Er zit echter wel een nadeel aan het vervangen van de keukendeurtjes. Het kan zijn dat je keuken verouderd is en dat er geen nieuwe deurtjes voor je keuken geleverd kunnen worden. In dat geval moet een monteur de keukendeurtjes op maat maken en heeft dat gevolgen voor de kosten van je keukenrenovatie.

3. Vervang je kraan

Tegenwoordig zijn er de 'hypermoderne kranen'. Denk bijvoorbeeld aan een kraan met de Easy Touch-technologie. De kraan reageert op iedere aanraking, zo hoef je niet meer met vieze handen de kraan open te draaien. Of ga nog een stapje verder en kies voor een kraan die reageert op beweging. Maak een vegende beweging naar links en het water wordt kouder, veeg naar rechts om het water warmer te maken. Een ander voorbeeld van een moderne kraan is de Quooker, een alles-in-één kraan. Eén kraan voor koud, warm, kokend en gefilterd water. Met een nieuwe kraan kun je jouw keuken deels renoveren, want een nieuwe kraan voegt een nieuwe dimensie toe. 

Keukenrenovatie

4. Plaats een nieuwe achterwand

Rood, geel, of groen? Een achterwand met een 'heftige' kleur kan jouw keuken een nieuwe dimensie geven. Uiteraard zijn er ook mogelijkheden om voor een strakke of moderne achterwand te kiezen van aluminium of RVS, of voor een standaard kleur als zwart of wit.  Door je keuken te renoveren met een nieuwe achterwand kun je met een relatief laag budget de keuken er weer als nieuw uit laten zien. 

5. Vernieuw je apparatuur

Keukenapparatuur heeft een gemiddelde levensduur van 10 tot 15 jaar en het is niet raar dat je apparatuur dan ook gedateerd is. Nieuwe apparatuur geeft je het gevoel dat de keuken weer helemaal volgens de laatste trends is ingericht. Denk aan een nieuwe oven, moderne vaatwasser of een energiezuinige koelkast. 

Keukenrenovatie

6. Nieuwe keukentegels

Nieuwe keukentegels, dat verandert jouw keuken in vele aanzichten. Nieuwe keukentegels worden vaak als eerst gekozen bij het renoveren van een keuken. Met een relatief laag budget ziet je keuken er weer als nieuw uit. Let wel op dat de nieuwe keukentegels passen bij de rest van het design. Tegels kunnen de stijl van een keuken namelijk groots doen veranderen.

7. Accessoires

Of pak het kleinschalig aan en verwen je keuken met nieuwe accessoires. Accessoires kunnen een keuken maken of kraken. Door nieuwe accenten in jouw keuken aan te brengen lijkt deze weer als nieuw. Een frisse wind door de keuken kan je een goed gevoel geven.

Inspiratie voor je keukenrenovatie

Benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor het renoveren van jouw keuken? Dan raden wij je aan om een bezoek te brengen aan onze showroom. Onze showroom vol keukeninspiratie geeft je nieuwe inzichten en ideeën.

Maak een afspraak