Keuken renoveren: 7 handige tips

Keuken renoveren: 7 handige tips

Bent u uitgekeken op uw keuken, maar twijfelt u tussen de aanschaf van een nieuwe keuken of het renoveren van uw huidige keuken? Wij geven u 7 handige tips voor een keukenrenovatie.

Keukenmagazine aanvragen

1. Kies een nieuw aanrechtblad

Een aanrechtblad krijgt het door de jaren heen zwaar te verduren. Een mooi, nieuw aanrechtblad is dan ook een echte eye-catcher. Door het aanrechtblad te vervangen geeft u de gehele keuken een hele nieuwe, eigentijdse look. Als u dit element vervangt bij uw keukenrenovatie, verandert u heel eenvoudig de sfeer in uw keuken.

  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek
2. Vernieuw de keukendeurtjes of frontjes

Het eerste wat u ziet wanneer u in uw keuken staat zijn de keukendeurtjes. U kunt begrijpen dat nieuwe keukendeurtjes de keuken een hele nieuwe uitstraling geven. Tevens zijn de kosten van het vervangen van keukendeurtjes beduidend lager dan de aanschaf van geheel nieuwe keukenkasten. Er zit echter wel een nadeel aan het vervangen van de keukendeurtjes. Het kan zijn dat uw keuken verouderd is en dat er geen nieuwe deurtjes voor uw keuken geleverd kunnen worden. In dat geval moet een monteur de keukendeurtjes op maat maken en heeft dat gevolgen voor de kosten van uw keukenrenovatie.

3. Vervang uw kraan

Tegenwoordig zijn er de 'hypermoderne kranen'. Denk bijvoorbeeld aan een kraan met de Easy Touch-technologie. De kraan reageert op iedere aanraking, zo hoeft u niet meer met vieze handen de kraan open te draaien. Of ga nog een stapje verder en kies voor een kraan die reageert op beweging. Maak een vegende beweging naar links en het water wordt kouder, veeg naar rechts om het water warmer te maken. Een ander voorbeeld van een moderne kraan is de Quooker, een alles-in-één kraan. Eén kraan voor koud, warm, kokend en gefilterd water. Met een nieuwe kraan kunt u uw keuken deels renoveren, want een nieuwe kraan voegt een nieuwe dimensie toe.

  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek
4. Plaats een nieuwe achterwand

Rood, geel, of groen? Een achterwand met een 'heftige' kleur kan uw keuken een nieuwe dimensie geven. Uiteraard zijn er ook mogelijkheden om voor een strakke of moderne achterwand te kiezen van aluminium of RVS, of voor een standaard kleur als zwart of wit. Door uw keuken te renoveren met een nieuwe achterwand kunt u met een relatief laag budget de keuken er weer als nieuw uit laten zien.

5. Vernieuw uw apparatuur

Keukenapparatuur heeft een gemiddelde levensduur van 10 tot 15 jaar en het is niet raar dat uw apparatuur dan ook gedateerd is. Nieuwe apparatuur geeft u het gevoel dat de keuken weer helemaal volgens de laatste trends is ingericht. Denk aan een nieuwe oven, moderne vaatwasser of een energiezuinige koelkast.

  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek
6. Nieuwe keukentegels

Nieuwe keukentegels, dat verandert uw keuken in vele aanzichten. Nieuwe keukentegels worden vaak als eerst gekozen bij het renoveren van een keuken. Met een relatief laag budget ziet uw keuken er weer als nieuw uit. Let wel op dat de nieuwe keukentegels passen bij de rest van het design. Tegels kunnen de stijl van een keuken namelijk groots doen veranderen.

7. Accessoires

Of pak het kleinschalig aan en verwen uw keuken met nieuwe accessoires. Accessoires kunnen een keuken maken of kraken. Door nieuwe accenten in uw keuken aan te brengen lijkt deze weer als nieuw. Een frisse wind door de keuken kan u een goed gevoel geven.

Inspiratie voor uw keukenrenovatie

Benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor het renoveren van uw keuken? Dan raden wij u aan om een bezoek te brengen aan onze showroom. Onze showroom vol keukeninspiratie geeft u nieuwe inzichten en ideeën.

Maak een afspraak