Tieleman

Hoekkeuken: de ideale keukenindeling

  
Een hoekkeuken is één van de populairste formaten voor een keuken. Een hoekkeuken heeft een L-vorm. Het grote voordeel van hoekkeukens is dat je veel keukenkastjes hebt om te vullen. Je hebt dus meer ruimte dan in een rechte keuken. Bij Tieleman Keukens verkopen wij jaarlijks vele hoekkeukens in tal van uitvoeringen. Ook voor jou kunnen we een hoekkeuken op maat maken.

Voordelen hoekkeuken´╗┐s

Een ander groot voordeel van hoekkeukens is dat deze minder ruimte innemen dan rechte keukens met een kookeiland of zogeheten u-keukens. Heb je een kleine keuken, dan moet je praktisch denken. Ook in lofts zijn hoekkeukens vaak een ideale optie. Maar buiten dit zijn er nog tal van andere situaties waarin een hoekkeuken de beste keuze is. Als je kiest voor één van de vele hoekkeukens, dan zijn bovenkasten vaak niet nodig. Dit zorgt ervoor dat je keuken rustiger en strakker oogt, maar je bespaart er ook nog eens geld mee.

Wat is de perfecte indeling voor een hoekkeuken?

Het is aan te raden om de koelkast aan het uiteinde van één van de twee hoeken te plaatsen. Hiernaast kun je eventueel nog een hoge kast plaatsen met bijvoorbeeld een combi-oven of een apothekerskast. Bij hoekkeukens raden we het aan om de kookplaat aan de andere kant te plaatsen. De spoelbak komt weer aan dezelfde kant als de koelkast. Boven de spoelbak kun je eventueel bovenkasten plaatsen als je deze ruimte nodig hebt.

Hoekkeukens samenstellen

Heb je interesse in een hoekkeuken, dan is deze volledig naar jouw wensen samen te stellen. Zo kunnen we bijvoorbeeld een moderne hoekkeuken maken, maar ook eentje in landelijke stijl. Of wat dacht je van een Engelse keuken, een greeploze keuken, een hoogglans keuken of een design keuken? Alle stijlen zijn mogelijk bij het samenstellen van een hoekkeuken op maat.

Ook qua apparatuur zijn hoekkeukens helemaal in te delen zoals je het zelf wilt. Wij verkopen keukenapparatuur van diverse merken, zoals Atag, ETNA, Pelgrim en Gaggenau. Ook hiervoor kun je rekenen op ons betrouwbare en vakkundige advies. Zo wordt de hoekkeuken echt jouw absolute droomkeuken. En dat garandeert dan weer dat je er vele jaren met plezier in zult koken.

Hoekkeuken plaatsen

Wanneer je een oud huis hebt, is het belangrijk om de hoek van de keuken op te meten. Het plaatsen van een hoekkeuken vereist een perfecte hoek van 90 graden. Veel oudere woningen hebben geen perfecte hoeken, waardoor het monteren van hoekkeukens moeilijker is. Moeilijker betekent echter niet onmogelijk, want als beste keukenwinkel van Nederland hebben wij altijd een oplossing. Zo kun je bijvoorbeeld de muur recht maken, zodat de hoekkeuken wel past.

Mogen wij jouw hoekkeuken plaatsen?

Ben je benieuwd naar voorbeelden van hoekkeukens, dan kun je ons kosteloze brochurepakket aanvragen. Hierbij ontvang je ook een leuke verrassing. De brochure bevat tal van keukens waardoor je inspiratie op kunt doen. Je kunt ook naar onze keukenspeciaalzaak komen om hoekkeukens te bekijken. Er is bij ons genoeg te zien en te doen voor jong en oud. Via onze afsprakenplanner kun je een afspraak maken met een keukenadviseur.