Hoekkeuken: de ideale keukenindeling

Een hoekkeuken is één van de populairste formaten voor een keuken. Een hoekkeuken heeft een L-vorm. Het grote voordeel van hoekkeukens is dat u veel keukenkastjes hebt om te vullen. U heeft dus meer ruimte dan in een rechte keuken. Bij Tieleman Keukens verkopen wij jaarlijks vele hoekkeukens in tal van uitvoeringen. Ook voor u kunnen we een hoekkeuken op maat maken.

Hoekkeukens van Tieleman Keukens
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Voordelen hoekkeukens

Een ander groot voordeel van hoekkeukens is dat deze minder ruimte innemen dan rechte keukens met een kookeiland of zogeheten u-keukens. Heeft u een kleine keuken, dan moet u praktisch denken. Ook in lofts zijn hoekkeukens vaak een ideale optie. Maar buiten dit zijn er nog tal van andere situaties waarin een hoekkeuken de beste keuze is. Als u kiest voor één van de vele hoekkeukens, dan zijn bovenkasten vaak niet nodig. Dit zorgt ervoor datu keuken rustiger en strakker oogt, maaru bespaart er ook nog eens geld mee.

Wat is de perfecte indeling voor een hoekkeuken?

Het is aan te raden om de koelkast aan het uiteinde van één van de twee hoeken te plaatsen. Hiernaast kunt u eventueel nog een hoge kast plaatsen met bijvoorbeeld een combi-oven of een apothekerskast. Bij hoekkeukens raden we het aan om de kookplaat aan de andere kant te plaatsen. De spoelbak komt weer aan dezelfde kant als de koelkast. Boven de spoelbak kunt u eventueel bovenkasten plaatsen als u deze ruimte nodig hebt.

Houten hoekkeuken
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Hoekkeukens samenstellen

Heeft u interesse in een hoekkeuken, dan is deze volledig naar uw wensen samen te stellen. Zo kunnen we bijvoorbeeld een moderne hoekkeuken maken, maar ook eentje in landelijke stijl. Of wat dacht u van een Engelse keuken, een greeploze keuken, een hoogglans keuken of een design keuken? Alle stijlen zijn mogelijk bij het samenstellen van een hoekkeuken op maat.

Ook qua apparatuur zijn hoekkeukens helemaal in te delen zoals u het zelf wilt. Wij verkopen keukenapparatuur van diverse merken, zoals Atag, ETNA, Pelgrim en Gaggenau. Ook hiervoor kunt u rekenen op ons betrouwbare en vakkundige advies. Zo wordt de hoekkeuken echt uw absolute droomkeuken. En dat garandeert dan weer dat u er vele jaren met plezier in zult koken.

Houten hoekkeuken
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Hoekkeuken plaatsen

Wanneer u een oud huis hebt, is het belangrijk om de hoek van de keuken op te meten. Het plaatsen van een hoekkeuken vereist een perfecte hoek van 90 graden. Veel oudere woningen hebben geen perfecte hoeken, waardoor het monteren van hoekkeukens moeilijker is. Moeilijker betekent echter niet onmogelijk, want als beste keukenwinkel van Nederland hebben wij altijd een oplossing. Zo kunt u bijvoorbeeld de muur recht maken, zodat de hoekkeuken wel past.

Mogen wij uw hoekkeuken plaatsen?

Bent u benieuwd naar voorbeelden van hoekkeukens, dan kunt u ons kosteloze magzine aanvragen. Hierbij ontvangt u ook een leuke verrassing. De brochure bevat tal van keukens waardoor u inspiratie op kunt doen. U kunt ook naar onze keukenspeciaalzaak komen om hoekkeukens te bekijken. Er is bij ons genoeg te zien en te doen voor jong en oud. Via onze afsprakenplanner kunt u een afspraak maken met een keukenadviseur.

Witte hoekkeuken
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Groene hoekkeuken van Tieleman Keukens
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Hoekkeuken
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek