Tieleman

Spoelbakken voor in de keuken: wat zijn de mogelijkheden?

  
De spoelbak vormt, terwijl u dat misschien niet zou verwachten, het hart van uw keuken. U gebruikt de spoelbak namelijk vaker dan welk ander apparaat/element in de keuken ook. Uw spoelbak wordt intensief gebruikt: na toiletbezoek wast u uw handen, u spoelt de vuile vaat af voor deze in de vaatwasser gaat en u wast uw groenten alvorens deze te koken. Maar wat is de mooiste spoelbak voor in jouw keuken? En waar moet een goede spoelbak aan voldoen? Van RVS tot keramiek: wij helpen je graag een stapje verder. 

Maak een afspraak

RVS: zeer populair

Spoelbakken zijn er in veel soorten en maten. De meest voorkomende spoelbak is de RVS-spoelbak. Deze past in iedere landelijke of moderne keuken en is daardoor enorm populair. Daarnaast is RVS hygiënisch en makkelijk schoon te maken. RVS-spoelbakken zijn er in allerlei stijlen: vierkant (modern), vierkant met afgeronde hoeken (tijdloos) of rond (klassiek). Welke kies jij?

Het belang van de juiste spoelbak

Omdat spoelbakken zo belangrijk zijn, is het belangrijk dat u een kwaliltatief hoogstaande spoelbak kiest. De spoelbak moet sterk en duurzaam zijn, en uiteraard eenvoudig te onderhouden. Een ander belangrijk aandachtspunt is uiteraard dat de spoelbak in uw keuken past. Uw spoelbak wordt intensief gebruikt, vaker dan welk ander apparaat/element in de keuken. Het intensieve gebruik maakt dat u een degelijke spoelbak moet hebben die functioneel is en duurzaam. Hier zijn talloze mogelijkheden voor. 

Witte spoelbakken keuken

Kies jij voor een klassieke keuken? Wellicht dat je dan geïnteresseerd bent in een witte spoelbak van keramiek. Houd er wel rekening mee dat een witte spoelbak vaak duurder is dan een roestvrijstalen spoelbak. De meeste keramische spoelbakken steken een stukje uit aan de voorkant van het werkblad. Dit wordt frontbouw genoemd.


Opbouw vs. onderbouw

Een spoelbak kan op verschillende manieren in uw keuken worden geplaatst. Opbouw betekent dat de spoelbak op het werkbad ligt. Vooral bij witte spoelbakken is dit fraai, maar het is - door de rand - minder makkelijk schoon te maken dan onderbouw. Bij onderbouw hangt een spoelbak direct onder het werkblad. Bij moderne keukens ziet dit er erg mooi uit, want dan lijkt een spoelbak verzonken te zijn. Tevens is de rand van het werkblad goed zichtbaar.

Vlakinbouw

De meest voorkomende vorm is vlakinbouw. In dat geval ligt de bovenrand van de spoelbak vlak in het werkblad. Hierdoor zijn er geen opstaande randen. Makkelijk schoon te maken én het ziet er strak uit! Wil jij zien hoe spoelbakken er in Tieleman-keukens uitzien? Vraag kosteloos de brochure aan of maak een afspraak in onze showroom.

 

Infographic: opbouw, onderbouw of vlakinbouw spoelbakken?

Iets meer informatie nodig over de verschillen over opbouw, onderbouw of vlakinbouw spoelbakken? Je vindt 't in onderstaande infographic.

Spoelbakken opbouw, vlakinbouw of onderbouw

Meer weten?

Wilt u meer weten wat de mogelijkheden zijn voor een duurzame en functionele spoelbak? U bent van harte welkom in onze showroom. Onze adviseurs helpen u graag verder. We nemen uitgebreid de tijd voor u. Wilt u van te voren wel even een afspraak maken?

Maak een afspraak