Spoelbakken voor in de keuken: wat zijn de mogelijkheden?

Spoelbakken voor in de keuken: wat zijn de mogelijkheden?

De spoelbak vormt, terwijl u dat misschien niet zou verwachten, het hart van uw keuken. U gebruikt de spoelbak namelijk vaker dan welk ander apparaat/element in de keuken ook. Uw spoelbak wordt intensief gebruikt: U wast uw handen, u spoelt de vuile vaat af voor deze in de vaatwasser gaat en u wast uw groenten alvorens deze te koken. Maar wat is de mooiste spoelbak voor in uw keuken? En waar moet een goede spoelbak aan voldoen? Van RVS tot keramiek: wij helpen u graag een stap verder.

Bezoek onze showroom

RVS spoelbak

Spoelbakken zijn er in veel soorten en maten. De meest voorkomende spoelbak is de RVS-spoelbak. Deze past in iedere landelijke of moderne keuken en is daardoor enorm populair. Daarnaast is RVS hygiënisch en makkelijk schoon te maken. RVS-spoelbakken zijn er in allerlei stijlen: vierkant (modern), vierkant met afgeronde hoeken (tijdloos) of rond (klassiek). Welke kiest u?

rvs dubbele spoelbak vlakinbouw
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
RVS spoelbak
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

RVS dubbele spoelbak
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Het belang van de juiste spoelbak

Omdat spoelbakken zo belangrijk zijn, is het belangrijk dat u een kwaliltatief hoogstaande spoelbak kiest. De spoelbak moet sterk en duurzaam zijn, en uiteraard eenvoudig te onderhouden. Een ander belangrijk aandachtspunt is uiteraard dat de spoelbak in uw keuken past. Uw spoelbak wordt intensief gebruikt, vaker dan welk ander apparaat/element in de keuken. Het intensieve gebruik maakt dat u een degelijke spoelbak moet hebben die functioneel is en duurzaam. Hier zijn talloze mogelijkheden voor. 

Witte spoelbakken keuken

Kiest u voor een klassieke keuken? Wellicht dat u dan geïnteresseerd bent in een witte spoelbak van keramiek. Houd er wel rekening mee dat een witte spoelbak vaak duurder is dan een roestvrijstalen spoelbak. De meeste keramische spoelbakken steken een stukje uit aan de voorkant van het werkblad. Dit wordt frontbouw genoemd.

Witte landelijke spoelbak keramiek
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Landelijke spoelbak

Landelijke spoelbakken brengen een warme en authentieke sfeer in de keuken. Deze spoelbakken passen perfect in landelijke keukens, maar kunnen ook een uniek contrast vormen in een modern interieur. Vaak zijn ze gemaakt van duurzame materialen zoals keramiek of natuursteen, wat bijdraagt aan hun robuuste uitstraling. De afwerking is doorgaans met een matte of geborstelde textuur, die het karakter en de ambachtelijke kwaliteit benadrukt. Met hun tijdloze elegantie zijn landelijke spoelbakken een prachtige toevoeging aan elke keuken die warmte en gezelligheid uitstraalt.

Landelijke spoelbak keuken
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek


Opbouw vs. onderbouw

Een spoelbak kan op verschillende manieren in uw keuken worden geplaatst. Opbouw betekent dat de spoelbak op het werkbad ligt. Vooral bij witte spoelbakken is dit fraai, maar het is - door de rand - minder makkelijk schoon te maken dan onderbouw. Bij onderbouw hangt een spoelbak direct onder het werkblad. Bij moderne keukens ziet dit er erg mooi uit, want dan lijkt een spoelbak verzonken te zijn. Tevens is de rand van het werkblad goed zichtbaar.

Spoelbak onderbouw RVS met zwarte kraan
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Vlakinbouw

De meest voorkomende vorm van een spoelbak is vlakinbouw. In dat geval ligt de bovenrand van de spoelbak vlak in het werkblad. Hierdoor zijn er geen opstaande randen, dit is makkelijk schoon te maken én het ziet er strak uit! Wilt u zien hoe spoelbakken er in Tieleman-keukens uitzien? Vraag ons magazine aan of maak een afspraak in onze showroom.

Koperen dubbele spoelbak vlakinbouw
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Opbouw, onderbouw of vlakinbouw spoelbakken?

Iets meer informatie nodig over de verschillen over opbouw, onderbouw of vlakinbouw spoelbakken? U vindt het in de onderstaand overzicht.

 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Spoelbakken in onze showroom

Wilt u meer weten wat de mogelijkheden zijn voor een duurzame en functionele spoelbak? U bent van harte welkom in onze showroom. Onze adviseurs helpen u graag verder. Voor direct advies tijdens uw bezoek, vragen wij u vriendelijk om vooraf een afspraak te maken.

Bezoek onze showroom