De beste kookplaat met afzuiging

De beste kookplaat met afzuiging

Kookplaten met afzuiging stijgen in populariteit en worden ook door steeds meer merken aangeboden. Doordat er telkens meer mogelijk is, kan het lastig zijn om een keus te maken uit het enorme aanbod. Dat er voor een ieder wat wils is, is inmiddels duidelijk. Maar waar moet u op letten als u een kookplaat met afzuiging uitkiest, en wat is nou de beste kookplaat met afzuiging? Wij zetten het voor u op een rijtje.

Vraag kosteloos magazine aan

Kookplaat met afzuiging: de mogelijkheden

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden als het aankomt op inductiekookplaten met afzuiging. Waar u uiteindelijk voor kiest, is sterk afhankelijk van uw wensen. Het is dus aan te raden om eerst eens voor uzelf te bedenken wat die wensen nou eigenlijk zijn. Wilt u vier of zes pannen tegelijkertijd kwijt op de kookplaat? Kiest u voor een recirculatiesysteem of heeft u de mogelijkheid om lucht af te voeren naar buiten? Wilt u uw pannen op een vaste plek neerzetten, of heeft u liever zones waarin de kookplaat de pan automatisch herkent? En de afzuiging, wilt u één afzuiging of liever twee die afzonderlijk te bedienen zijn? Zoveel mensen, zoveel wensen.

Bij Tieleman Keukens hebben we voor ieder wat wils. We zetten een aantal inductiekookplaten met afzuigsysteem overzichtelijk op een rijtje zodat u de juiste keuze kunt maken. Welke kookplaat met afzuiging het beste is, is namelijk voor iedereen anders. Is luchtafvoer in uw keuken niet mogelijk? Geen probleem! Alle kookplaten met afzuiging die hieronder besproken worden kunnen ook geïnstalleerd worden als recirculatiesysteem.

BORA kookplaten met afzuiging

Als wij aan kookplaten met afzuiging denken, dan denken wij eigenlijk gelijk aan BORA. BORA was namelijk de onderneming die is gestart met kookplaten met kookveldafzuiging en daarop ook een patent heeft gekregen. In korte tijd hebben ze veel naamsbekendheid gekregen in Europa. En dat is niet voor niks! 

Bora biedt inmiddels zeven verschillende kookplaten aan. Niet alleen zijn BORA kookplaten met afzuiging een prachtige toevoeging aan uw keuken qua design, ze zijn ook nog eens bijzonder effectief. De verschillende kookplaten bieden grenzeloze design- en ontwerpvrijheid; ze hebben écht voor ieder wat wils. Wij hebben vier van de BORA kookplaten voor u op een rijtje gezet op deze pagina.

de beste kookplaat met afzuiging
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Maar BORA is inmiddels lang niet meer het enige merk die kookplaten met kookveldafzuiging aanbiedt. Inmiddels brengen steeds meer merken het op de markt en zo is er al een ruim assortiment waar u kunt kiezen?

Neff inductiekookplaat met afzuiging

Neem bijvoorbeeld de Neff inductiekookplaat met afzuiging. Deze kookplaat met afzuiging is ideaal als u van comfort en zekerheid houdt. Hij is te bedienen met één afneembare knop, waardoor hij makkelijk schoon te maken is. Hij herkent waar u uw pannen neerzet. De PowerMove functie is praktisch: mocht er 1 pan eerder klaar zijn dan de rest, dan schuift u hem gewoon naar achter in de ‘warm-houd zone’! Een pan per ongeluk laten overkoken? Geen probleem: het waterreservoir heeft het voor u opgevangen. De contrasterende rand om de kookplaat geeft het een stoere, robuuste uitstraling. Fan van technologische snufjes? Met de Home Connect knop kunt u de functies ook op afstand monitoren en aanpassen.

de beste kookplaat met afzuiging
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Siemens glassdraftAir

Over technologische snufjes gesproken! Wat dacht u van het futuristische design van de Siemens glassdraftAir? Ondanks het transparante design, is deze Siemens kookplaat met afzuiging echt de highlight van uw keuken. Tijdens het koken, komt de glazen plaat omhoog. Door deze glazen plaat ontstaat er een luchtgordijn waardoor de luchtstroom verbeterd en de afzuigprestatie nog beter wordt. Bent u het blauwe licht zat? Geen probleem, met de Home Connect app kunt u zelf uw kleur uitkiezen om zo sfeer te geven aan uw keuken. Een echte eyecatcher!

de beste kookplaat met afzuiging
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

ATAG Hood-in-Hob

De ATAG Hood-in-Hob is echt een lust voor het oog en het design gaat helemaal op in de keuken. Het materiaal van de deksel is namelijk hetzelfde als dat van de kookplaat; het is dus een mooi geheel. Uniek aan deze ATAG kookplaat met afzuiging is dat hij ook verkrijgbaar is in het unieke ATAG mat zwarte geborstelde glas. Deze kookplaat is ook nog eens heel vlak, waardoor hij mooi in of op het keukenblad ligt en makkelijk schoon te maken is. Het filter? Die kan natuurlijk gewoon in de vaatwasser.

de beste kookplaat met afzuiging
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Pelgrim Hood-in-Hob

Strak, strakker, strakst. Deze Pelgrim Hood-in-Hob lijkt van een afstand gewoon op een zwarte plaat. Omdat de afzuigkleppen, vetfiltercassette en opvangbakje gemaakt zijn van roestvrijstaal, geeft het uw robuuste of industriële keuken een stoere touch. De afzuiging in deze kookplaat bestaat uit twee delen die afzonderlijk te bedienen zijn. Zo kunt u beide kanten afstemmen op hetgeen wat u aan het bereiden bent. Wanneer u de kookzones combineert, heeft u een kookoppervlakte die niet te evenaren is door andere kookplaten met afzuiging.

de beste kookplaat met afzuiging
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
 

ETNA Hood-in-Hob

Ook de ETNA Hood-in-Hob heeft een aantal handige voordelen. Zo beschikt hij over vier kookzones, waarvan er twee éxtra krachtig zijn. De wateropvang is uitneembaar, en de kookplaat geeft precies aan waar u de pan het beste kan zetten voor het beste resultaat. Het zwarte rooster is stijlvol te noemen, en gaat mooi op in de kookplaat. Hij past ook nog eens perfect in een keukenkastje van 80 cm breed.

de beste kookplaat met afzuiging
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Novy Easy 

De Novy Easy kookplaat met afzuiging doet zijn naam eer aan: hij maakt koken makkelijk! De vier kookzones kunnen omgezet worden tot twee ultrakrachtige flexzones. Veel ruimte voor zowel grote als kleine pannen dus! De kookplaat is, inclusief zijn afzuiging, zeer vlak. Het geeft daarom een strakke uitstraling maar is ook makkelijk schoon te houden.

de beste kookplaat met afzuiging
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Welke kookplaat met afzuiging heeft uw voorkeur?

Het is dus lastig om één kookplaat met afzuiging als winnaar te bekronen, omdat dit sterk afhangt van uw smaak en uw voorkeuren. Hecht u waarde aan jarenlange ervaring en ontwikkeling van het merk? BORA is dan wel het eerste waar we aan denken. Houdt u van futuristisch design? Dan is de Siemens glassdraftAir zeker het overwegen waard. Lijkt het u ideaal om twee afzonderlijke afzuigingen te kunnen bedienen? Dan is de Pelgrim Hood-in-Hob iets voor u. 

Kom langs en bewonder de beste kookplaten met afzuiging in het echt!

Geïnteresseerd in een inductiekookplaat met afzuiging, maar toch nog aan het twijfelen? Om u passend advies te geven, nodigen wij u graag uit bij onze showroom. Tieleman Keukens helpt u graag! 

Maak afspraak