Tieleman

Keukentrends 2019

  

Een nieuw jaar betekent weer nieuwe trends op het gebied van keukens en keukenapparatuur. Deze nieuwe noviteiten brengen uw woning weer een hoop luxe, woongenot en kookgemak. Geniet van de nieuwste trends, we zetten ze hieronder voor u op een rij.  

Keukenmagazine aanvragen

1. Raw Rituals

In het verlengde van Ethnic Nature, de trend van 2018 met veel natuurlijke materialen en de hang naar verstilling, ligt Raw Rituals*. Deze nieuwe trend voor 2019 is gericht op meer ruimte en rust in een tijd dat we steeds vaker met veel prikkels geconfronteerd worden. Anders dan Ethnic Nature gaat Raw Rituals nog meer om welbeing en spiritualiteit. Materialen die helemaal passen voor een keuken in de Raw Rituals trend zijn: (grof) hout, metaal, natuursteen, marmer en beton. Natuurgetrouw gebruik van deze materialen is hierbij het toverwoord, waarbij het draait om het gebruik van de natuurlijke materialen op een monumentale manier. Deze monumentale manier komt terug in de vorm van het gebruik van een romaanse boog in het interieur, in de kunst of in de accessoires van een Raw Rituals keuken. Eveneens zijn grove terrazopatronen trendy in de Raw Rituals keuken. De kleur die hierbij past is Evora Quartz, want dit geeft een verfijnde terrazzolook aan een neutrale grijze tint. 

Wat betreft het kleurgebruik staan bruintinten centraal bij Raw Rituals. Een zwarte rvs-kraan kan nog steeds, maar deze wordt vaker vervangen voor een koperen kraan met koperen spoelbak vanwege het warme accent en fraaie contrast met de bruintinten. Nieuwe kleuren van onze leverancier Dekker Zevenhuizen geven precies het Raw Rituals effect. Zo zijn er de Evora Ceramics Grava en de Lapato afwerking van Evora Compact Granite. De Evora Ceramics Grava geeft met 'echte' stukjes steen in grijze of lichtbruine uitvoering een Raw Rituals effect. Met de Lapato afwerking van Evora Compact Granite kan het werkblad van uw keuken een verweerde uitstraling krijgen, die kenmerkend is voor Raw Rituals. 

Raw Rituals 1

2. New Classic

Teruggaan naar de jaren '70 en '80 wordt in 2019 ook een grote keukentrend. De modern-klassieke woonstijl vormt een bron van inspiratie voor een luxe keuken. Bij deze keukentrend, genaamd New Classic*, wordt op een hedendaagse wijze naar het verleden verwezen. De stijl roept een nostalgische sfeer op en kenmerkt zich door een donker kleurgebruik. Intense tinten bruin, blauw en groen vormen de perfecte combinatie met goud en koper. Subtiele decadentie mag verwerkt worden in de keuken. Messing komt naast goud en koper daarom als materialen terug en worden verwerkt in een New Classic keuken. De kleuren en materialen van een New Classic keuken zijn verrassend praktisch in het gebruik, want op matte oppervlakken worden geen vingerafdrukken achtergelaten. Ook vlekken of krassen kunnen vaak eenvoudig weggewerkt worden. 

Genieten staat bij de New Classic stijl centraal. Een swingend muziekje erbij, een drankje in de hand; dat is koken in de warme New Classic keuken van nu. 

Raw Rituals 2

3. Stoere stenen

Voor de achterwand en in de afwerking van de keuken blijft marmer een geliefde keuze. Dit jaar mag dat ook gekleurd marmer zijn met nerven die contrasteren met de kleur van het marmer en daardoor echt opvallen. Dit zie je bijvoorbeeld terug in de Eggersman Pietra Viva en Eggersmann Grigio Carnico. Een andere trend is terrazo (deze werd al even benoemd in de Raw Rituals trend). De gespikkelde steen mag dit jaar niet alleen op de vloer gelegd worden, maar kan nu dus ook in uw keuken verwerkt worden tot keukenblad of achterwand.

Keukentrends 2019

Keukentrends 2019

4. Hidden kitchen

De keuken die verborgen kan worden komt in 2019 op als trend. Bij deze trend is de keuken geïntegreerd in de woonkamer. Via een schuifwand kun je de keuken tonen of juist verstoppen. Iets minder drastisch, maar nog steeds onderdeel van de trend ‘hidden kitchen’ zijn de keukenapparaten die verstopt of verwerkt zitten in de keuken. Uitklapbare afzuigsystemen en afzuigsystemen die verwerkt zitten in het werkblad van de keuken, zoals het Bora afzuigsysteem, zijn hier voorbeelden van.

Hidden kitchen Bora afzuigsysteem

5. Effen kleurgebruik

Minimalistisch en rustig is het kleurgebruik in de keukentrends van 2019. Ton-sur-ton of de keuken uitgevoerd in één kleur creëert rust, maar is ook weer niet saai. Met de juiste details en accessoires wordt namelijk een stijlvol interieur gecomponeerd dat voor het oog niet snel vervelen zal. Dankzij deze trend vallen uw geavanceerde en luxe keukenapparaten meer op.  

Matzwarte keuken effen kleur

6. Natuurlijk groen

Keukens met groene tinten, een natuurlijke feeling en een warme sfeer zijn erg populair. In combinatie met hout en grafische elementen, ontstaat een landelijke keuken waar je een nostalgisch gevoel bij krijgt. Met planten in de keuken komt dit natuurlijke effect nog meer naar voren. Een groene muur of groene accessoires voor de keuken geven nog een extra gevoel van buiten zijn. Hout draagt hier ook aan bij, in de vorm van planken, een aanrechtblad of meubels in de keuken. Zo wordt de keuken een plek om tot rust te komen.

Keukentrends 2019

7. Sfeerimpressie met virtual reality en moodboards

In 2019 wordt het opdoen van keukeninspiratie naar een geheel nieuw niveau getild. En dat juichen we bij Tieleman Keukens al jaren toe! De nieuwste technologieën dragen eraan bij dat u de juiste sfeerimpressie krijgt van uw nieuwe keuken. Zo kunt u bijvoorbeeld met behulp van onze keukenadviseurs een moodboard samenstellen met de look & feel van jouw woonwens. Met behulp van Virtual Reality en een VR-bril brengen wij uw keukenontwerp vervolgens al daadwerkelijk tot leven. Dit helpt u om de juiste keuzes te maken op het gebied van indeling, kleur, grepen, materiaal en nog veel meer. Ook onze LivingWall, waarop uw keukenontwerp in levensgroot formaat wordt getoond, draagt bij aan de complete ervaring van onze keukenshowroom. 

Sfeerimpressie virtual reality

8. De multifunctionele kraan: Quooker CUBE

Steeds vaker wordt de Quooker verkozen boven de reguliere kraan. En de verwachting voor 2019 is dat deze trend blijft toenemen; zeker met de komst van de Quooker CUBE! Deze 4-in-1 kraan zorgt niet alleen voor koud en warm water, maar ook nog eens voor bruisend en gefilterd water. Dit maakt de Quooker CUBE pas écht de kraan die alles kan. Deze milieubewuste, verantwoorde en kostenbesparende keuze brengt bovendien een hoop gemak met zich mee. 

Quooker cube multifunctionele kraan keukentrend 2019

Het keywoord is rust en balans bij de keukentrends voor 2019

Aan al deze gloednieuwe keukentrends voor 2019 valt het op dat rust en balans zoeken in het hectische leven doorgevoerd is. De keuken moet voor u een rustpunt zijn, waarin u zich kunt terugtrekken om op te laden en om te kunnen ontspannen. Veel woontrends en keukentrends voor 2019 halen de natuur terug om die innerlijke rust aan te wakkeren en om uw energielevel omhoog te krijgen. Juist in een tijd dat we de verbinding met de natuur zijn verloren in het dagelijks leven, vinden keukenontwerpers en woonstylisten het belangrijk om de natuur in huis te halen. Dit uitgangspunt en deze gedachtegang heeft zich dus vertaald in de nieuwste woon- en keukentrends voor 2019.  

* Raw Rituals en New Classic zijn ons gepresenteerd door onze leverancier Dekker.