Keuken inspiratie: 12 tips voor een geweldige keuken

Keuken inspiratie: 12 tips voor een geweldige keuken

Bent u op zoek naar uw droomkeuken? Op deze pagina vindt u ideeën en inspiratie om de perfecte keuken te kiezen! Tieleman Keukens verzamelde de beste keukenideeën en keukeninspiraties. Zo weet u welke mogelijkheden er zijn als u een nieuwe keuken kiest!

Bij Tieleman Keukens luisteren wij naar wat de klant wil. Om aan de vraag te voldoen, zoeken wij continu naar de nieuwste ideeën en trends op het gebied van keukens. Bekijk onze collectie online of breng een bezoek aan onze showroom.

Bezoek onze showroom

Tip 1: Kies een kokend waterkraan

Ooit gehoord van de Quooker? Dit is een kokend-water-kraan. De Quooker is onmisbaar in de moderne keuken. Binnen één seconde heeft u een kopje thee, dus u hoeft nooit meer te wachten tot de waterkoker piept. Daarnaast zijn aardappelen, groenten, rijst en pasta nog sneller gaar, omdat u het water niet eerst aan de kook hoeft te brengen. Handig!

keukeninspiratie quooker kokend waterkraan
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Tip 2: Een chique apothekerskast

Eén van onze favoriete accessoires is de apothekerskast. Een apothekerskast is een praktische manier om kruiden, theedoeken, verpakkingen en keukenapparaten op te bergen. Een apothekerskast bestaat uit één front, dat volledig naar voren getrokken kan worden. Daarachter bevinden zich verschillende lades. Een apothekerskast past perfect in iedere nostalgische én moderne keuken.

keuken inspiratie apothekerskast
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Tip 3: Achterwand is een sfeermaker

De achterwand van uw keuken bepaalt voor een groot deel de sfeer in huis. Weet u al wat u als achterwand wilt? U kunt kiezen uit natuursteen, (mozaïek)tegels, graniet, glas, RVS, kunststof of een gigantische foto.

Tip: zorg dat uw rekening houdt met de stijl van de keuken. Zo matcht een moderne keuken minder goed met Delfts Blauwe tegels.

keuken inspiratie achtwand als sfeermaker
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Tip 4: Plattelandskeukens in Victoriaanse stijl zijn 'hot'

Wilt u net zo'n keuken als Hyacinth Bucket uit 'Keeping Up Appearances'? Dan hebben wij goed nieuws: Engelse plattelandskeukens zijn weer helemaal hip. Een Engelse keuken heeft een klassiek en romantisch karakter. Bloemetjesbehang, gepatineerde randen en porseleinen keukengrepen: het hoort er allemaal bij. En natuurlijk mag de keuken een pasteltint hebben. Dat maakt het plaatje helemaal af.

Tip 5: Italiaans design: Snaidero

Engelse keukens zijn hip als we het hebben over keukenideeën, maar strakke Italiaanse keukens zijn ook in! Het Italiaanse keukenmerk Snaidero ontwerpt futuristische keukens, waarmee u zeker gezien kunt worden. De Italianen lopen voorop op het gebied van design en dat bewijst Snaidero maar al te vaal.

keukeninspiratie italiaans design Snaidero
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Tip 6: Welke vorm?

Eén van de meest essentiele vragen is: welke vorm krijgt de keuken? Een hoekkeuken is erg praktisch en heeft de meeste kastruimte. Heeft u een grote keuken? Dan is het verstandig om een multifunctioneel kookeiland in het midden te plaatsen. Heeft u juist een kleine keuken? Kies dan voor een rechte keuken met een aantal bovenkasten of ga voor een keuken met bar. Ook belangrijk: hoe deet u een grote keuken in?

Tip 7: Een groene ecokeuken

Wat dacht u van een ecokeuken? Wellicht niet het eerste wat in u opkomt als u keukenideeën aan het verzamelen bent, maar het overwegen zeker wel waard! Dit is een duurzame keuken, waarbij een miliebewuste levensstijl centraal staat. Een milieuvriendelijk materiaal is bamboe. Bamboe is een grassoort die na enkele jaren verhard en vervolgens weer aangroeit. Of neem een keukenblad van gerecycled glas en gekristalliseerd as. Dit ziet er net zo uit als graniet, maar het is veel groener!

Tip 8: Materialen keukenblad

Het is belangrijk dat u een keukenblad kiest dat bij uals persoon past. Wilt u een makkelijk werkblad, dan is het verstandig om voor kunststof of graniet te gaan. Hout ziet er prachtig uit, maar heeft wel meer onderhoud nodig. Anno 2014 winnen materialen als RVS, keramiek, beton en gehard glas terrein. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Tip 9: Hoogwaardige apparatuur

Heel vaak horen we dat mensen allerlei apparaten in hun keuken willen installeren: een espressomachine, een vaatwasser, een magnetron, een kokend-water-kraan, etcetera, etcetera. Als u een grote keuken heeft, dan is dit zeker te doen. Heeft u een kleinere keuken? Kies dan alleen apparaten die u vrijwel dagelijks gebruikt. Stel, u bent geen koffiedrinker, kies dan niet voor een espressomachine, want zo'n apparaat neemt alleen maar ruimte in beslag. Elektrisch koken of koken of gas? Ook dat is een afweging die u vóór de aankoop moet maken.

keukeninspiratie hoogwaardige keukenapparatuur
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Tip 10: Fris kleurtje

Vindt u een witte of bruine keuken niet spannend genoeg? Wat dacht u van een blauwe keuken? Of een keuken met een groen tintje? Het kan niet gek genoeg! Kijk eens op onze pagina met gekleurde keukens om nog meer keukenideeën op te doen op het gebied van kleuren.

keuken inspiratie frisse kleur groen in de keuken
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Tip 11: Pitt cooking

Bij pitt cooking zijn de branders en kookpitten geïntergreerd in het werkblad. Dit geeft een unieke uitstraling. Lees meer over pitt cooking op de website van Tieleman Keukens.

Tip 12: Steigerhout keukens

Een keuken van steigerhout? Dat is de trend van dit jaar! Tieleman Keukens heeft diverse steigerhouten keukens in de showroom.

Bezoek onze showroom

Meer inspiratie nodig? Bezoek onze ruime en indrukwekkende showroom in Middelharnis, waar we u graag meer dan 65 complete keukens tonen. Laat je inspireren door diverse uitvoeringen en opstellingen en ontdek uw droomkeuken. Bij Tieleman Keukens vindt u keukens die voldoen aan de hoogste standaarden, voor ieder budget. Als u graag persoonlijk advies wenst, raden we aan om van tevoren een afspraak te maken.

Bezoek onze showroom

Steigerhout in de keuken
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek