Tieleman

Keukeninspiratie: 13 tips voor een geweldige keuken

  

Zoek je jouw droomkeuken? Op deze pagina vind je ideeën en inspiratie om de perfecte keuken te kiezen! Tieleman Keukens verzamelde de beste keukenideeën en keukeninspiraties. Zo weet je welke mogelijkheden er zijn als je een nieuwe keuken kiest!

Bij Tieleman Keukens luisteren wij naar wat de klant wil. Om aan de vraag te voldoen, zoeken wij continu naar de nieuwste ideeën en trends op het gebied van keukens. Breng een bezoek aan onze showroom om inspiratie op te doen. Of lees hieronder meer over de nieuwste keukenideeën en trends van 2019! Bekijk ook onze andere pagina vol keukeninspiratie!

Vraag ons gratis magazine aan

Tip 1: Kies een kokend waterkraan
Ooit gehoord van de Quooker? Dit is een kokend-water-kraan. De Quooker is onmisbaar in de moderne keuken. Binnen één seconde heb je een kopje thee, dus je hoeft nooit meer te wachten tot de waterkoker piept. Daarnaast zijn aardappelen, groenten, rijst en pasta nog sneller gaar, omdat je het water niet eerst aan de kook hoeft te brengen. Handig!

Tip 2: Een chique apothekerskast
Eén van onze favoriete accessoires is de apothekerskast. Een apothekerskast is een praktische manier om kruiden, theedoeken, verpakkingen en keukenapparaten op te bergen. Een apothekerskast bestaat uit één front, dat volledig naar voren getrokken kan worden. Daarachter bevinden zich verschillende lades. Een apothekerskast past perfect in iedere nostalgische én moderne keuken.

Tip 3: Achterwand is een sfeermaker
De achterwand van je keuken bepaalt voor een groot deel de sfeer in huis. Weet je al wat je als achterwand wilt? Je kunt kiezen uit natuursteen, (mozaïek)tegels, graniet, glas, RVS, kunststof of een gigantische foto.
Tip: zorg dat je rekening houdt met de stijl van de keuken. Zo matcht een moderne keuken minder goed met Delfts Blauwe tegels.

Tip 4: Plattelandskeukens in Victoriaanse stijl zijn 'hot'
Wil je net zo'n keuken als Hyacinth Bucket uit 'Keeping Up Appearances'? Dan hebben wij goed nieuws: Engelse plattelandskeukens zijn weer helemaal hip. Een Engelse keuken heeft een klassiek en romantisch karakter. Bloemetjesbehang, gepatineerde randen en porseleinen keukengrepen: het hoort er allemaal bij. En natuurlijk mag de keuken een pasteltint hebben. Dat maakt het plaatje helemaal af.

Tip 5: Italiaans design: Snaidero
Engelse keukens zijn hip als we het hebben over keukenideeën, maar strakke Italiaanse keukens zijn ook in! Het Italiaanse keukenmerk Snaidero ontwerpt futuristische keukens, waarmee je zeker gezien kunt worden. De Italianen lopen voorop op het gebied van design en dat bewijst Snaidero maar al te vaal.

Tip 6: Welke vorm?
Eén van de meest essentiele vragen is: welke vorm krijgt de keuken? Een hoekkeuken is erg praktisch en heeft de meeste kastruimte. Heb je een grote keuken? Dan is het verstandig om een multifunctioneel kookeiland in het midden te plaatsen. Heb je juist een kleine keuken? Kies dan voor een rechte keuken met een aantal bovenkasten of ga voor een keuken met bar. Ook belangrijk: hoe deel je een grote keuken in?

Tip 7: Een groene ecokeuken
Wat dacht je van een ecokeuken? Wellicht niet het eerste wat in je opkomt als je keukenideeën aan het verzamelen bent, maar het overwegen zeker wel waard! Dit is een duurzame keuken, waarbij een miliebewuste levensstijl centraal staat. Een milieuvriendelijk materiaal is bamboe. Bamboe is een grassoort die na enkele jaren verhard en vervolgens weer aangroeit. Of neem een keukenblad van gerecycled glas en gekristalliseerd as. Dit ziet er net zo uit als graniet, maar het is veel groener!

Tip 8: Materialen keukenblad
Het is belangrijk dat je een keukenblad kiest dat bij jou als persoon past. Wil je een makkelijk werkblad, dan is het verstandig om voor kunststof of graniet te gaan. Hout ziet er prachtig uit, maar heeft wel meer onderhoud nodig. Anno 2014 winnen materialen als RVS, keramiek, beton en gehard glas terrein. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Tip 9: Hoogwaardige apparatuur
Heel vaak horen we dat mensen allerlei apparaten in hun keuken willen installeren: een espressomachine, een vaatwasser, een magnetron, een kokend-water-kraan, etcetera, etcetera. Als je een grote keuken hebt, dan is dit zeker te doen. Heb je een kleinere keuken? Kies dan alleen apparaten die je rijwel dagelijks gebruikt. Stel, je bent geen koffiedrinker, kies dan niet voor een espressomachine, want zo'n apparaat neemt alleen maar ruimte in beslag. Elektrisch koken of koken of gas? Ook dat is een afweging die je vóór de aankoop moet maken.

Tip 10: Fris kleurtje
Vind je een witte of bruine keuken niet spannend genoeg? Wat dacht je van een blauwe keuken? Of een keuken met een rood tintje? Het kan niet gek genoeg! Kijk eens op onze pagina met gekleurde keukens om nog meer keukenideeën op te doen op het gebied van kleuren.

Tip 11: Pitt cooking
Bij pitt cooking zijn de branders en kookpitten geïntergreerd in het werkblad. Dit geeft een unieke uitstraling. Lees meer over pitt cooking op de website van Tieleman Keukens.

Tip 12: Steigerhout keukens
Een keuken van steigerhout? Dat is de trend van dit jaar! Tieleman Keukens heeft diverse steigerhouten keukens in de showroom.

Tip 13: Riverdale keukens
De Riverdale keuken is een exclusieve Tieleman-keuken.  De houten basis geeft de keukens een warme uitstraling die afgemaakt wordt door een zwarte, naturel of witte finish. Dit maakt de keukens tot een romantische en toch stoere toevoeging aan het huis.

Meer inspiratie nodig? Kom langs!