Tieleman

Achterwand voor uw keuken

  

Wanneer u een nieuwe keuken koopt, dan is het verstandig om rekening te houden met de achterwand van uw keuken. De achterwand - ook wel keukenwand of backsplash genoemd - is bepalend voor het uiteindelijke aanzicht van de keuken.

Keukenmagazine aanvragen

Decennia geleden was het gebruikelijk om tegels te kiezen als achterwand. De afgelopen tien jaar is er een revolutie in achterwanden ontstaan. In 2018 zijn er ontelbaar veel mogelijkheden. In onze showroom vindt u verschillende voorbeelden van achterwanden: van klassiek tot modern. Het is goed dat er veel keus is op het gebied van keukenwanden, want een achterwand bepaalt de sfeer en karakter van je keuken.

Achterwandstijlen

Gaat u voor een klassieke keuken? Dan is het een goed idee om de achterwand van de keuken met tegels te bedekken. U kunt dan voor de keukenwand nog kiezen tussen kleine mozaïektegels en iets grotere tegels. Andere opties zijn een granieten achterwand, een natuurstenen achterwand en een simpele egale kleur (stuuken en verven).

Een klassieke keuken met ouderwetse tegels als achterwand. Een slimme keuze, want opspattend vet wordt makkelijk van de tegels geveegd. 

Een fraaie combinatie van glas en led-verlichting. Vooral 's avonds steelt deze keuken de show. Een glazen achterwand misstaat niet in een moderne keuken.


Een foto als achterwand? Geen enkel probleem. Kies als keukenwand bijvoorbeeld voor een foto van uw gezin of van bloemen. Houd er rekening mee dat een fotoachterwand tijdloos moet zijn, omdat het jammer is dat de achterwand anders elk jaar vervangen moet worden.

Een moderne keuken oogt nog strakker met een glazen achterwand. Ook kunt u een felle kleur gebruiken om uw moderne keuken meer pit te geven. Wat ook een aanrader is, is een RVS-achterwand. Een RVS-achterwand geeft een keuken een moderne, industriële look & feel.

De afgelopen jaren zien we een opkomst van moderne, landelijke keukens. Oftewel: een moderne keuken met landelijke accenten of juist een landelijke keuken met moderne accenten. Ga bijvoorbeeld voor grove, houten keukendeurtjes in combinatie met een achterwand van matglas. Op papier geen 'match made in heaven', maar in het echt een lust voor het oog. 

Veelgestelde vragen over achterwanden

Bij Tieleman Keukens krijgen we veel vragen over de achterwand in een keuken. Onderstaand treft u een selectie van deze vragen, uiteraard inclusief de antwoorden. Heeft u een andere vraag over de achterwand van een keuken, neem dan gerust contact met ons op. Wij beantwoorden uwvragen graag. 

Welke achterwand is het goedkoopst?

Dit hangt ervan af. Vaak is een geverfde achterwand het goedkoopst. Ook een achterwand van tegels is relatief goedkoop in vergelijking met andere opties. Natuurlijk is dit helemaal afhankelijk van de tegels die u kiest voor de keukenwand. Wilt u een goedkope achterwand, dan is het niet verstandig om voor een natuurstenen achterwand te gaan. Natuursteen is vaak het duurste materiaal. Lees meer over soorten spatschermen.

Ik heb een druk huishouden met veel kinderen. Ik wil een keuken die makkelijk schoon te maken is. Welke achterwand raden jullie aan?

Wij van Tieleman Keukens raden dan een kunststof achterwand aan. Een kunststof achterwand is makkelijk schoon te houden. Daarnaast is het duurzaam, waterafstotend en vuilafstotend. Kortom: de perfecte combinatie voor een keukenwand! Het voordeel van kunststof is dat de achterwand en het keukenblad naadloos op elkaar kunnen aansluiten. Hierdoor krijgen water en vuil geen kans om zich in de kieren te nestelen. Wel zo hygiënisch.

Hout als achterwand: kan dat?

Natuurlijk! Wel is het belangrijk dat hout goed behandeld wordt. En ook dat hout goed schoongemaakt wordt. Anders dan kan het hout niet zo goed tegen water en vuil als andere achterwanden. Het is wel slim om hout met iets anders te combineren, bijvoorbeeld achter een kookplaat (waar het te warm is) of achter de kraan (waar het te vochtig is). U kunt denken aan RVS of natuursteen. Dit heeft een bijzonder effect.

Ik zoek een originele achterwand. Wat raden jullie mij aan?

Bij Tieleman Keukens hebben we genoeg voorbeelden van originele achterwanden. Wat dacht je van een achterwand met verlichting? Of een gigantische foto als achterwand? Of een glazen achterwand? Het is allemaal mogelijk als keukenwand!

Tegenwoordig gebruiken steeds meer mensen grote keramische tegels als achterwand. Keramische tegels zijn er in allerlei soorten (zoals in betonlook) en maten (tot wel 120 bij 300 cm groot). 

Een andere tip is betonstuc. Zie de foto rechts. In industriele keukens ziet betonstuc er schitterend uit. Goed te combineren met een massief houten keuken en RVS. Bekijk meer voorbeelden van betonstuc.

En aluminium of staal als achterwand, kan dit ook?

Jazeker, in dat geval adviseren we een achterwand van Bokmerk. Bokmerk is in 2010 opgericht door Marcel Bok. Mede door zijn achtergrond in staal- en aluminiumcoating kwam hij op het idee om de traditionele industriële toepassingen uit te breiden naar keukenwand mogelijkheden voor particulieren. Het duurzame aluminium, mits voorzien van een beschermende coating, leent zich uitstekend voor gebruik in omgevingen waar vocht voorkomt, zoals keukens en badkamers. Daarbij kan de coating in elke denkbare kleur worden aangebracht. Zo past een achterwand van Bokmerk in elk interieur. Bekijk hier enkele voorbeelden van Bokmerk keukenachterwanden.

Wilt u voorbeelden van achterwanden bekijken? Kom een dagje naar onze showroom in Middelharnis of vraag het kosteloze brochurepakket aan (incl. een smakelijke verrassing)! U kunt ook direct een afspraak maken

Welke achterwand past bij u? Doe de test

Doe de test en u komt erachter wat uw favoriete achterwand is. Past een keukenwand met tegels het beste bij u of toch een ander materiaal? Doe de test en binnen drie minuten weet je het! Maak vervolgens een afspraak in de showroom van Tieleman Keukens om nog meer achterwanden te bekijken en u te laten voorzien van nog veel meer keukeninspiratie.

Persoonlijkheidstestmaker - door Riddle