Betonstuc in de keuken: slim of onverstandig?

Betonstuc in de keuken: slim of onverstandig?

Wilt u de muren in uw keuken een mooie betonnen uitstraling geven? Dan is betonstuc een goede oplossing. Tieleman Keukens zet de voors en tegens tegenover elkaar. Wilt u vast inspiratie opdoen? Vraag dan kosteloos ons keukenmagazine aan! 

Kosteloos keukenmagazine aanvragen

Een stukadoor maakt een mortel van cement, fijne betondeeltjes en hars. Wanneer deze mix op de muren wordt aangebracht, droogt deze snel op, waarna de muren een mooie betonnen of natuurstenen uitstraling krijgen. Door vervolgens een impregneerlaag en een beschermende coating aan te brengen, krijgt vocht en vuil geen kans meer. Hierdoor is betonstuc zeer geschikt voor de keuken.

Een voordeel van betonstuc in de keuken is dat betonstuc schimmelwerende eigenschappen heeft. Ook is het bestendig tegen vetten en zuren.

Bij welke keukensoort past betonstuc het beste?

Betonstuc past heel mooi bij een stoere keuken, waarin materialen als RVS, hout en beton zijn verwerkt.

Verschillende kleuren betonstuc

Overigens is er niet één soort betonstuc. Door kleurpigmenten toe te voegen aan de mortel, ontstaan er allerlei verschillende tinten. Daarnaast kan er gevarieerd worden in het aanbrengen van het pleisterwerk, waardoor het betonstuc een effen of juist gewreven uitstraling heeft.

Betonstuc in de keuken
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek

Wat zijn de nadelen van betonstuc in de keuken?

Zijn er ook nadelen aan betonstuc in de keuken? Ja, er zijn ook nadelen aan betonbstuc. Het gebruik van chloor is uit den boze. Chloor bijt namelijk door de verschillende lagen heen van het betonstuc heen, waardoor er vlekken ontstaan. Gebruik ook geen schurende schoonmaakmiddelen - zoals een schuursponsje - want dan kan de beschermende laag van de muur/betonstuc geboend worden.

Een ander 'nadeel' is dat betonstuc niet neutraal is. Stel dat u uw huis wilt verkopen, dan moet de koper betonstuc waarderen. Strak wit pleisterwerk of tegeltjes zijn neutraler. Uit onderzoek is gebleken dat een neutrale woning beter verkoopt. Aan de andere kant: betonstuc geeft uw keuken wel een hele bijzondere uitstraling, waardoor uw huis uniek wordt en dus in waarde stijgt. Het is maar net hoe u het bekijkt.

Betonstuc in de keuken
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek

Alternatief voor betonstuc: betonlook

Betonstuc in de keuken is een fantastische keuze. Maar, eerlijk is eerlijk er kleven ook enkele nadelen aan betonstuc. En daarom kunnen we ons goed voorstellen dat u niet kiest voor betonstuc. Als u wel van de stoere uitstraling voor de achterwand in uw keuken houdt, dan is betonlook een goed alternatief. 

Meer weten over betonstuc in de keuken?
Kom langs voor een afspraak

Er zijn meer soorten achterwanden mogelijk, niet alleen betonstuc. Lees er alles over in ons dossier: achterwand in de keuken. En doe vooral ook de test om te ontdekken welke achterwand het beste bij jou past! Liever langskomen voor vrijblijvend advies? Dan horen we graag van u en staat er ook nog eens een heerlijke lunch voor u klaar.

Maak een afspraak