Tegels in de keuken

Tegels in de keuken

Al sinds jaar en dag worden er tegels in de keuken gebruikt. Het soort tegel dat je kiest, maakt je keuken uniek. Zelfs wanneer iemand anders exact dezelfde keuken heeft: wanneer de tegels verschillen lijken het twee verschillende ruimtes. Bij Tieleman Keukens weten we alles van sfeer die met tegels gecreëerd wordt. Of het nu gaat om tegels op de vloer of tegels als achterwand: wij helpen je vinden wat je zoekt. Hoewel wij als Tieleman Keukens gespecialiseerd zijn in het leveren en plaatsen van keukens, krijgen we vaak de vraag of we ook tegels leveren. Tegels kunt u dus niet kopen bij Tieleman Keukens, maar wij helpen u wel graag verder bij het vinden van een tegelleverancier. Het kopen van een keuken moet immers een feest zijn!

Onderstaand vind je alvast wat mogelijkheden op een rijtje, dus laat je gerust inspireren.

Vraag het kosteloze Tieleman Keukenmagazine aan

Achterwand van een keuken
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek
Vloer- en wandtegels in de keuken

Wanneer je kiest voor tegels in de keuken, dan kun je zowel vloer- als wandtegels kiezen. Als de vloer tegen een stootje moet kunnen, zijn keramische tegels een prima keuze voor de keuken. Valt er een fles ketchup kapot op de vloer of valt de pan versgekookte pasta eens uit uw handen, dan is dat in een handomdraai weer opgeruimd. Wandtegels in de keuken zijn eveneens een uitstekende keuze, omdat deze vuil- en waterafstotend zijn. Daardoor kun je ze eenvoudig schoonmaken. Het is dus geen enkel probleem als de braadworsten flink spetteren tijdens het bakken. 

keukenachterwand
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek

achterwand van een keuken
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek
Friese witjes als tegels in de keuken

Onder de Nederlandse wandtegels is het Friese witje een echte klassieker. Deze tegeltjes hebben een unieke uitstraling doordat ze op 1.000 graden gestookt worden. Inmiddels is er een grote variatie aan kleurnuances beschikbaar van het Friese witje. Overweeg je deze wandtegels in de keuken, dan heb je dus voldoende opties qua kleur. Het is bovendien extra leuk om verschillende kleurnuances met elkaar te combineren, zodat de Friese witjes een speels effect geven aan uw keuken. Zonder overdreven opvallend te zijn en afbreuk te doen aan het geheel.

Tegeltjes in de keuken
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek
Marokkaanse, Spaanse of Portugese tegels

Waar de Friese witjes een neutrale uitstraling hebben, kun je met mediterrane tegels juist een opvallende keuken realiseren. Hiervoor zijn Marokkaanse, Spaanse of Portugese tegels in de keuken zeer geschikt. Deze kleurrijke tegels zijn rijk aan patronen en geven een vrolijke uitstraling aan je keuken. De tegels kunnen gebruikt worden als wandtegels, maar ook als vloertegels. Je kunt ervoor kiezen om een vast patroon aan te brengen in de tegels, maar voor de durfals is het leuk om te kiezen voor allemaal verschillende, gekleurde tegels in de keuken. 

Tegels in de keuken
  • Kies een pagina
  • Mijn stijlboek
Delfts blauwe tegels in de keuken

Voor wat pure, Hollandse nostalgie is er waarschijnlijk geen betere optie dan Delfts blauwe tegels in de keuken. Voor de geschiedenis van deze wit-blauwe tegeltjes moeten we terug naar het einde van de zestiende eeuw. Toen werden deze tegels massaal vervaardigd in Delft als goedkoper alternatief voor het wit-blauwe Chinese porselein uit die tijd. Sindsdien zien we regelmatig Delfts blauwe wandtegels in de keuken terug. Ook vandaag de dag is hier nog steeds vraag naar.

Wat ook leuk is om te doen, is het aanrechtblad maken van Delfts blauwe tegels en deze een stukje door laten lopen op de achterwand. Zo worden het werkblad en de achterwand één geheel. Dit kun je uiteraard prima combineren met Delfts blauw keukengerei, zoals een fruitschaal, een dienblad of voorraadbussen. Als je kiest voor Delfts blauwe tegels in de keuken, laat je zien dit stukje van Neer'lands historie te waarderen. Je hebt bovendien een behoorlijk unieke keuken in huis!

Meer weten over tegels in de keuken?

Hoewel wij zelf geen vloer- en wandtegels leveren, onderhouden wij wel goede contacten met tegelleveranciers. Wij hebben door de jaren heen veel ervaring opgedaan met tegels in de keuken, waardoor we je uitstekend kunnen adviseren. De specialisten van Tieleman Keukens hebben reeds duizenden keukens geplaatst, waarvan een groot deel met tegels in de keuken. Ga met één van onze adviseurs in gesprek over de mogelijkheden. Wil je een afspraak maken? Natuurlijk kun je ook gewoon een keertje binnenlopen in onze showroom in Middelharnis. 

Maak een afspraak