Bijkeuken bouwen: inrichting & kosten

Bijkeuken bouwen: inrichting & kosten

De bijkeuken is vaak de ruimte tussen de keuken en de schuur. Het is vaak niet duur om een bijkeuken te bouwen, omdat een bijkeuken minder functioneel hoeft te zijn dan een keuken. Wel vinden we het belangrijk om je goed te informeren over een bijkeuken bouwen en de kosten die daarbij komen kijken. Het is namelijk wel belangrijk dat de bijkeuken aan alle wensen voldoet.

Verschillen tussen de keuken en de bijkeuken

Vaak is de ruimte waarin een bijkeuken wordt gebouwd kleiner dan het oppervlak van de keuken. Veel apparaten die je in de keuken wel hebt, zul je in de bijkeuken niet hebben. Ga je een bijkeuken bouwen en inrichten, dan heb je daar waarschijnlijk geen afzuigkap, vaatwasser en fornuis in. Deze apparatuur heb je namelijk al in de keuken.

Hierdoor valt een bijkeuken qua kosten lager uit dan een normale keuken. Vaak is een bijkeuken eenvoudiger qua fronten, handgrepen en werkblad, dus ook daar wordt extra op bespaard. Wel is het mooi als de bijkeuken enigszins in lijn is met de keuken, maar dit is absoluut geen vereiste. We vertellen je met alle plezier meer over de mogelijkheden.

Neem direct contact op

Bijkeukens bouwen
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Wat plaatst u in uw bijkeuken?

Maar wat is wel handig om in een bijkeuken te plaatsen? De volgende keukenapparatuur adviseren wij van Tieleman Keukens om in de bijkeuken te installeren:

 • Tafelmodel koelkast
 • Vriezer
 • Wasmachine
 • Droogtrommel
 • Opbergkast

TIP: Vraag alvast onze keukenbrochure aan met inspiratie voor prachtige keukens >

Handige tips voor de bijkeuken 

Een koelkast is altijd makkelijk om extra producten op te slaan, wanneer de koelkast in uw keuken vol is. Daarnaast heeft u op een zomerse dag makkelijk toegang tot een verfrissend drankje, als u gezellig in de tuin zit. Een vriezer neemt vaak veel ruimte in beslag. Ook heeft u een vriezer minder vaak nodig dan een koelkast. Als u een kleine keuken hebt, raden wij aan om de vriezer in de bijkeuken te installeren of in de schuur.

Het is ideaal om een wasmachine en een droogtrommel in de bijkeuken te plaatsen. U heeft makkelijk toegang tot de tuin (bijv. om was op te hangen) en deze twee logge apparaten staan in de bijkeuken niet in de weg (wat wel het geval is in de badkamer of hal).  

Zorg ook voor voldoende kastruimte. Veel mensen willen de bijkeuken gebruiken om gereedschap en schoonmaakartikelen op te slaan. Maar je kunt de extra kastruimte ook gebruiken om keukenspullen op te slaan die je niet dagelijks gebruikt. 

Bijkeukens bouwen
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

De kosten van een bijkeuken bouwen

We begrijpen dat u erg benieuwd bent wat de kosten van een bijkeuken bouwen zijn. Het is echter lastig om daar direct een bedrag voor te noemen. De kosten hangen namelijk volledig af van uw wensen, de inrichting et cetera. Wanneer u kiest voor een hele luxe bijkeuken, vallen de kosten uiteraard hoger uit dan wanneer u kiest voor een veel eenvoudigere bijkeuken. En ook de apparatuur die u in de bijkeuken wilt hebben, zijn van invloed op de kosten voor bijkeuken bouwen.  

Wilt u een bijkeuken inrichten? Maak een afspraak met een adviseur van Tieleman Keukens. Binnen uw budget gaan wij op zoek naar een goede oplossing voor uw bijkeuken. Een bijkeuken bouwen moet - net als het plaatsen van een reguliere keuken - een feest zijn. Daarnaast moet het resultaat geheel naar wens zijn en voor extra wooncomfort zorgen. Een uitdaging die wij vol enthousiasme aan willen gaan!

Keller bijkeuken
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Keller bijkeuken
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek