Landelijke keuken met eiland? Laat je inspireren!

Landelijke keuken met eiland? Laat je inspireren!

De warme, landelijke uitstraling gecombineerd met een eiland maken de keuken tot een plek waar u thuis wilt komen. Denk aan massief houten keukenfronten, natuurstenen keukenbladen en neutrale tinten als wit, bruin en zwart. Gecombineerd met hangend keukengereedschap, mooie kookboeken en gestylde wandplanken is de keuken een landelijk feestje. Bij Tieleman Keukens brengen we uw perfecte plaatje van een landelijke keuken met eiland tot leven.

Magazine aanvragen

Landelijke keuken van massief hout

Hout is een populaire materiaalkeuze voor landelijke keukens. Het geeft de ruimte een robuuste, maar warme uitstraling. Naast dat een houten keuken de landelijke sfeer geeft, is het ook een duurzaam materiaal dat jarenlang meegaat. Een van de meest gebruikte houtsoorten voor landelijke keukens is eikenhout. Combineer het robuuste eikenhout met een mooi donker keukenblad en een donkere vloer voor een landelijke keuken met een hedendaagse twist. 

Landelijke keuken massief hout met kookeiland
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Landelijke keuken met een twist

Massief hout en neutrale tinten zijn welbekend bij landelijke keukens. Wilt u een landelijke keuken die verrast? Dan hebben we bij Tieleman Keukens genoeg andere mogelijkheden om de keuken op te laten vallen. Keukenfronten in landelijke stijl zijn goed te combineren met opvallende tegels. Een achterwand met zwart/witte tegels, zoals in de achterwand hieronder, geeft de keuken iets extra's. U kunt er ook voor kiezen om de keukenfronten een opvallende kleur te geven. Een massief houten keuken met mintgroene keukenfronten voor het kookeiland houden de landelijke keuken speels. 

Landelijke keuken zwart witte tegels
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Voordelen van een kookeiland

Wanneer u kiest voor een landelijke keuken met eiland, kiest u voor sfeer en ruimte. Een eiland maakt van de keuken een echte leefruimte. Het biedt meer ruimte tijdens het koken en natuurlijk ook extra bergruimte. Twijfelt u over een landelijke keuken met kookeiland? Doe hier de eiland-test en kom erachter of het de juiste keuze is. Als een eiland toch niet helemaal past, hebben we genoeg inspirerende voorbeelden van landelijke keukens in een andere opstelling. 

Kookeiland met geïntegreerde eettafel

Een landelijke keuken brengt al de gezelligheid met zich mee door de aardse tinten en materialen. Door te kiezen voor een eiland met geïntegreerde eettafel is de keuken echt een plek waar u meteen wilt aanschuiven. Wanneer u gasten ontvangt kunt u met z’n allen genieten in uw sfeervolle keuken. Maak van de keuken een plek waar u tot rust komt en samen met anderen uren kunt doorbrengen. 

Keuken met geintegreerde eettafel woonkeuken
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Apparatuur voor een landelijke keuken met kookeiland

Landelijke keukens zijn goed te combineren met apparatuur met een moderne uitstraling. Juist het contrast tussen de twee zorgt voor een uniek ontwerp. Het Engelse merk Falcon heeft zowel moderne als klassieke fornuizen die in iedere keuken passen. Voor een meer retro look raden we de fornuizen aan van Aga. Deze fornuizen zijn in bijna iedere kleur verkrijgbaar. Of u nu kiest voor een zwarte of een lichtblauwe; de fornuizen van Aga zijn echte eyecatchers.

Kleuren AGA fornuis
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Keuken met aga fornuis
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Bij een keuken met kookeiland raden we het aan om eens na te denken over kookveldafzuiging. Met kookveldafzuiging zit de afzuiging in uw kookplaat. Een afzuigkap is hierdoor niet meer nodig, wat optisch voor meer ruimte zorgt in uw landelijke keuken. Kookveldafzuigingen zijn in verschillende designs verkrijgbaar. De ATAG kookplaat met afzuiging past door het gietijzeren afzuigrooster perfect bij een landelijke keuken met kookeiland.

Atag kookveldafzuiging voor kookeiland
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

 

Inspiratie voor uw landelijke keuken met eiland

Om u te inspireren met de mogelijkheden van een landelijke keuken met eiland hebben we hieronder een selectie van Tieleman keukens. Staan er keukens tussen die bij u passen? Of ziet u elementen die u in uw keuken terug wilt laten komen? Sla ze digitaal op in uw Tieleman Keukens stijlboek. Als u een afspraak maakt in onze showroom gebruiken we uw stijlboek om beeld te krijgen van uw droomkeuken.

Bezoek onze showroom

Kom langs in onze showroom en ontdek de vele mogelijkheden van een landelijke keuken met eiland. Bezoek vrijblijvend onze showroom of maak een afspraak voor advies op maat. Wij kunnen u helpen met het uitzoeken van een keuken met kookeiland in landelijke stijl! Bij Tieleman Keukens is het kopen van een keuken altijd een feestje.

Maak een afspraak

Witte landeljke keuken met grijze tegels
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Klassieke keuken tieleman
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Landelijke keuken spoeleiland en bar
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Jaren 30 keuken landelijk
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek