Keukentrends 2020

Keukentrends 2020

De keukentrends van 2020… bij Tieleman Keukens weten we er alles van. Welke keukens gaan het helemaal worden in 2020? En welke nieuwe snufjes geven uw keuken net even wat meer luxe, woongenot en kookgemak? Voor 2020 kunt u weer veel moois en goeds verwachten. Naast een aantal verrassende nieuwe ontwikkelingen zetten trends die we in het afgelopen jaar hebben zien groeien, door in 2020. Laat u inspireren door de nieuwste trends op keukengebied. 

Vraag het kosteloze Tieleman Keukenmagazine aan

1. Een persoonlijke woonkeuken

De keuken is niet langer een functionele plek om te koken. Deze ruimte is nu het kloppend hart van het huis waar iedereen graag samenkomt. De keuken staat centraal in het huis en in het gezin. Het is niet voor niets dat tegenwoordig in nieuwbouwhuizen de grootste ruimte de keuken is, en niet het woongedeelte. Een kookeiland past hier perfect bij en geeft uw interieur een gouden randje.

Ook zien we in de keukentrends van 2020 dat materialen van de keuken doorgetrokken worden in de rest van de woning, zodat de keuken opgaat in het interieur. En daardoor zien we dat stijlen worden gemixt. Zo wordt uw nieuwe keuken nóg persoonlijker. En dat is toch wat u wilt? Een persoonlijke, unieke keuken die perfect past in uw huis en interieur.

Persoonlijke woonkeuken
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Persoonlijke woonkeuken
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

2. Een duurzame keuken met uitstraling

Over duurzaamheid wordt al langer gesproken, maar woonliefhebbers vinden het steeds belangrijker om te weten waarom het nu echt duurzaam is wat er gemaakt wordt. Bij Mereno wordt de reis van het materiaal steeds meer in kaart gebracht, waardoor inzichtelijk is waar het hout vandaan komt en wie ermee gewerkt heeft. Ambacht en handwerk maken een opmars. En dat ziet u terug in de keuken. Vindt u dit belangrijk? Lees dan meer over Mereno keukens bij Tieleman Keukens.

Er wordt steeds meer geëxperimenteerd met het gebruiken van overgebleven materialen en het recyclen van materialen. Duurzaamheid en schoonheid gaan steeds meer hand in hand. Want wat mooi is, hoeft geen schadelijke gevolgen voor de natuur te hebben. Deze keukentrend zien we in 2020 niet alleen terug in de keuken, maar ook in de rest van de woning. 

Duurzame keuken
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
duurzame keukens
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

3. Natuurlijke materialen en kleuren in de keuken

In 2020 gaan we weer helemaal terug naar de natuur. Veel producten en materialen zijn geïnspireerd door de natuur. Denk aan het gebruik van natuurlijke materialen, zoals zeegras, bamboe of maïs en aan hout en marmer. Mereno heeft prachtige voorbeelden van combinaties van materialen. Metaallakken in brons, goud, messing of koper worden gecombineerd met warme houtsoorten. Deze combinatie zorgt in uw keuken voor een luxe uitstraling met een uitgesproken en warme sfeer. Hout en leer blijft u ook in 2020 zien. Deze warme materialen in natuurlijke kleuren blijven ook in het nieuwe jaar een ongekend populaire woontrend.

natuurlijke materialen in de keuken
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Natuurlijke materialen en kleuren zijn veelal sober en ingetogen. In de Eternal Rocks-stijl van Dekker Zevenhuizen worden beton, hout, marmer en steen gecombineerd, waarbij de accentkleuren liggen op terra en blauw. Het plaatje is helemaal compleet als u Eternal Rocks combineert met een toplaminaat keukenblad in de kleur marmer Statue Grey of Statue Black, met een achterwand in de kleur Sparkle Gold. Bij de trend Eternal Rocks horen imposante en soms ruwe vormen en een kerkelijke, monumentale stijl. 

Natuurlijke materialen en kleuren in de keuken
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Duurzaamheid, high-techoplossingen en futuristische materialen gaan in de Soft Reflections trend hand in hand. In de Soft Reflections-stijl ziet u TopCore Mahal: een marmerlook met een matte steenstructuur. De toevoeging van een rvs kraan en spoelbak en een stijlelement in de de kleur van dit jaar, neo-mint, maken deze keukentrend helemaal af. 

Natuurlijke materialen in de keuken
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Ook heeft de interieurtrend van duurzaam en milieubewust wonen effect op kleuren. Spiced Honey, een warme amberkleurige tint, geïnspireerd door de schoonheid van honing, is de Flexa kleur van 2019, maar zal ook in 2020 een trendkleur blijven. De Embrace Indulgance stijl bevat materialen van hoge kwaliteit in rijke, warme en diepe kleuren. Denk aan rijke kleuren als chocoladebruin, diep okergeel, oud roze aangevuld met goud en lila. Haal de natuur in uw keuken met warme, donkere kleuren, stoere materialen en ronde vormen.

4. Zwart blijft

Ook in 2020 zal er een verschuiving te zien zijn van wit naar zwart. Witte keukens maken steeds meer plaats voor zwart en keukens met donkere tinten. Het mooie aan een donkere of zwarte keuken is de luxe uitstraling, een echte classy keuken. Daarnaast is het perfect te combineren met veel verschillende interieurs. Niet alleen in de keuken zal de verschuiving naar meer zwart te zien zijn, ook apparaten gaan steeds meer mee in de trend van zwart.

Zo heeft Pelgrim een volledige lijn mat zwarte keukenapparaten uitgebracht. Dit gaat volledig mee in de lijn van trends die we zien voor 2020. Matzwart is toch wel dé musthave in iedere keuken. Of u nu kiest voor een vaatwasser of oven, een fornuis of een koffiemachine, alles heeft Pelgrim in matzwart. Net zoals een zwarte of donkere keuken in iedere woonstijl past, passen ook matzwarte apparaten in vrijwel iedere keuken. Of u nu een moderne keuken heeft, een moderne keuken of een traditionele keuken met hout, echt overal past het! 

Zwarte keuken
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

5. Keukeninspiratie via virtual reality, Pinterest en moodboards

Bij Tieleman Keukens juichen we het opdoen van keukeninspiratie middels virtual reality en Pinterest alleen maar toe. Stel zelf alvast een moodboard samen met al uw keukenwensen. Om erachter te komen wat uw keukenstijl is kunt u moodboards bekijken of heel eenvoudig zelf samenstellen. Het moodboard wordt het uitgangspunt voor het keukenontwerp. Bekijk de mooiste keukenstijlen bij Keller en stel uw eigen moodboard samen. Ook op Pinterest vindt u eindeloos veel keukeninspiratie. Pin de keukens die u mooi vindt en bespreek daarna uw ideeën met onze keukenadviseurs. Met elkaar en met behulp van virtual reality brengen wij uw keukenontwerp vervolgens daadwerkelijk tot leven. Op onze LivingWall wordt het keukenontwerp getoond in levensgroot formaat. Zo kunt u de juiste keuzes maken op het gebied van indeling, kleur, grepen, materialen en nog veel meer. 

keukeninspiratie
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
VR voor keukeninspiratie
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Keukeninspiratie
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

6. Connectiviteit in de keuken

De connectiviteit in de keuken blijft zich verder ontwikkelen. Nieuwe technologieën en mogelijkheden ziet u terug in keukenapparatuur. Hierbij zien we dat steeds meer ‘slimme’, aan WIFI verbonden apparaten in het huishouden met elkaar kunnen communiceren. De keuken is hier een belangrijk onderdeel van, zo kunt u bijvoorbeeld verschillende apparaten aan elkaar koppelen om een handeling te doen. Een mooi voorbeeld hiervan is de huiskamer verlichting (van Philips HUE) die u kunt koppelen aan de Siemens Home Connect oven. Wanneer de oven klaar is met het voorverwarmen of een programma heeft voltooid kun u het licht in de woonkamer laten knipperen, zo weet u precies wanneer uw oven klaar is. Ook is het mogelijk om uw apparaten te koppelen aan bijvoorbeeld Alexa van Amazon of Google Home, zo kunt u zelfs uw apparaten middels spraak bedienen.

Next Level ovens zult u steeds meer gaan zien in 2020. De Miele stoomovens kent u wellicht al. Met een stoomoven eet u gezonder en lekkerder. Bij Tieleman Keukens gaan we nog een stapje verder. Met de Miele Dialog Oven geniet u in uw eigen huis van de kwaliteit van professionele gastronomie. De Dialog Oven beschikt over unieke technologie en intuïtieve bedieningsmogelijkheden, gewoon via uw smartphone. Hiermee heeft Miele een absolute wereldprimeur en verandert het de manier van koken op een revolutionaire wijze met de innovatieve M Chef-technologie. Met de M Chef-technologie worden kookinnovaties mogelijk: een eenvoudige bereidingswijze met een forse tijdsbesparing leidt tot een voortreffelijk eindresultaat.

Zeker in de Generatie 7000 van Miele, waar een groot deel van het assortiment standaard WifiConn@ct bezit, staan kookgemak en kookplezier centraal. Via de Miele@mobile app kunnen verschillende apparaten met elkaar verbonden en bediend worden. De status van uw gerecht dat in de oven zit kunt u via uw mobiele telefoon bekijken of bijsturen. Deel uw gerecht direct vanuit de oven met uw vrienden of familie via social media. 

Connectiviteit in de keuken
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Miele
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Ook ATAG introduceert de eerste serie 'connected' apparaten. Deze serie bestaat uit verschillende apparaten van de MAGNA-serie: combi-stoomovens, inductiekookplaten, afzuigkappen en koelkasten. Deze apparaten zijn te bedienen met de ATAG Connect Life app. Met deze app heeft u toegang tot recepten, gebruiksaanwijzingen, tips & tricks, allerhande inspiratie, maar bovenal tot bediening en monitoring van de apparaten op afstand. Zo wordt het leven in de keuken nog leuker en makkelijker.

En dit zijn slechts een paar van de vele handige toepassingen van digitalisering in de keuken. Een keukentrend waar we komend jaar niet meer omheen kunnen!

Connectiviteit
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

7. De nieuwste snufjes voor nóg meer gemak in de keuken

De ontwikkelingen op het gebied van keukenapparatuur staan niet stil. Allemaal om u nóg meer kookgemak en kookplezier te geven. 

Kookplaat met geïntegreerde afzuiging

Op het gebied van kookplaten zien we dat gas steeds meer ruimte maakt voor koken met inductie. Steeds meer gaskookplaten worden vervangen voor de zogeheten elektronische inductieplaat, een trend die heel goed zichtbaar is als het gaat om koken. Naast dat koken op gas steeds meer verdwijnt en ruimte maakt voor de inductieplaat, is er ook een andere trend merkbaar, namelijk de opkomst van de kookplaat met geïntegreerde afzuiging. Zo zijn er verschillende merken die zich verder gaan ontwikkelen op het gebied van kookveldafzuiging. Een trend die we in 2020 steeds vaker terug gaan zien! Doordat u geen afzuigkap nodig hebt, heeft u meer ruimte in de keuken. Naast de extra ruimte ziet het er ook nog eens strakker en moderner uit. 

Zo is Bora één van de merken die deze innovatieve kookplaten heeft. Met de Bora Pure zijn nare kookluchtjes verleden tijd. Bora Pure staat voor een puristisch, strak en minimalistisch design. Daarnaast laat het personaliseerbare systeem u toe om heel eenvoudig persoonlijke accenten te leggen. Wilt u meer weten over de innovatie afzuigsystemen van Bora

Kookplaat met geïntegreede afzuiging
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Naast Bora heeft ook Siemens kookplaten met kookveldafzuiging; het Siemens inductionAir systeem. Dit systeem combineert de hoogste kooknormen met revolutionaire geïntegreerde ventilatie. Bij dit systeem worden twee geweldige apparaten gecombineerd; een flexinduction kookplaat met geïntegreerde afzuiging. Hierbij is ook de mogelijkheid om te kiezen voor een recirculatieoplossing. Een afvoer naar buiten is dan niet nodig. Een fantastische oplossing voor mensen die bijvoorbeeld in een appartement wonen waar het niet mogelijk is een afvoer naar buiten te maken.

KOOKPLAAT MET GEÏNTEGREERDE AFZUIGING
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

De Atag Hood-in-Hob

De ATAG Hood-in-Hob geeft een nieuwe dimensie aan keukenarchitectuur. Met passie voor koken en design; strakke lijnen en harmonie in ieder detail, is deze inductiekookplaat samengesteld. Door de in de kookplaat geïntegreerde afzuiging is er geen vrijhangende afzuigkap nodig. U heeft hierdoor vrij zicht in de keuken en dat creëert een ruimtelijke sfeer. De Atag Hood-in-Hob is onmisbaar voor iedereen die houdt van design en gemak. 

Het design van deze kookplaat is zo ontworpen dat de afzuiging geïntegreerd is in de glasplaat. Het deksel van de afzuiging is van hetzelfde materiaal gemaakt als de kookplaat, waardoor de afzuiging niet eens opvalt. Niet alleen op design onderscheidt de kookplaat zich, maar ook op praktisch gebied. De bediening voor de afzuiging en de vier kookzones hebben ieder een eigen touch slider waarmee het vermogen ingesteld kan worden. 

Atag hood-in-hoob
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Quooker Cube, de kokendwaterkraan die alles kan 

De afgelopen jaren zijn steeds meer mensen overgestapt naar een Quooker. Een trend waarvan we verwachten dat deze ook in 2020 door gaat zetten. Zwart en goud zijn kleuren die we niet alleen in de keuken terug gaan zien, maar ook bij keukenapparatuur. Zo is de Quooker Cube ook verkrijgbaar in zwart of goud, helemaal volgens de laatste trends. 

De Quooker CUBE brengt nóg meer plezier in uw keuken. In een handomdraai geniet u van een glas tintelend fris water of maakt u de lekkerste limonades en cocktails. Met de CUBE haalt u alles uit één kraan: kokend, warm, koud, bruisend en gefilterd water. 

Quooker qube
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Atag magna en matrix

Groots genieten in de keuken doet u met ATAG. Magna staat voor grootsheid. In deze lijn komen functionaliteit en design prachtig samen in de start-of-the-art ontwerpen. Kookplaten, combi-ovens, bijbehorende lades en bijzondere afzuigkappen blinken uit door compromisloos materiaalgebruik, hoogwaardige detaillering en een grandioos lijnenspel. De Matrix-lijn maakt van uw keuken een belevenis. Matrix staat voor een uitgebreide collectie apparatuur, met hoogwaardige functionaliteit en een uiterst stijlvolle omgeving. Allemaal ontwikkelt om u een maximale kook- en keukenbeleving te geven. 

Atag Magna en Matrix
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Atag magna en matrix
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Keukentrends 2020: duurzaamheid en digitalisering in de keuken als uitgangspunt

Tussen al deze woontrends valt op dat duurzaamheid en het gebruik van natuurlijke materialen en kleuren de boventoon voeren. We genieten nét een beetje extra in onze unieke keuken als we weten dat die met zorg voor mens en milieu is gemaakt. Tegelijkertijd speelt digitalisering in de keuken een grotere rol dan ooit. Deze twee trends kunnen prima samen gaan en staan centraal in de nieuwste keukentrends voor 2020. 

Duurzaamheid en digitalisering in de keuken
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Meer weten over de keukentrends van 2020?

Wilt u meer weten over de keukentrends van 2020 of wilt u advies bij het samenstellen van uw nieuwe keuken? U bent van harte welkom bij Tieleman Keukens. Onze keukenadviseurs helpen u graag verder. Om er zeker van te zijn dat we alle tijd voor u hebben, raden wij u aan vooraf een afspraak te maken.

Maak een afspraak

Keukentrends
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek