Tieleman

Keukentrends 2018: 11 trends & ideeën

  

De keuken als indoor moestuin, brede keukenlades en innovatieve systemen voor afzuiging. Het zijn slechts drie van de vele keukentrends voor 2018. In 2018 gaan we nog meer richting innovatieve keukens van hoogstaande kwaliteit die - niet geheel onbelangrijk - aanvoelen als tweede woonkamer. Onderstaand vind je de keukentrends voor 2018.

Keukenmagazine aanvragen

1. Ethnic nature

Geïnspireerd op etnische culturen en tropische natuur is de trend ethnic nature de basis voor keukens in 2018. Gebruik makend van materialen met een exotische look, komt de keuken in 2018 verder tot leven. Materialen zoals beton, grofhout en onbehandeld staal worden gebruikt om de keuken vorm te geven en de uitstraling te bepalen. Wij zijn erg benieuwd hoe dit onderdeel van keukentrends 2018 toegepast gaat worden!
2. Innovatieve afzuiging

In 2017 zagen we al steeds vaker dat de grote, aanwezige afzuigkap vervangen werd voor een subtiele, geïntegreerde afzuigkap. In 2018 zet deze innovatieve afzuiging nog verder door. Bora is één van de voorlopers op het gebied van innovatieve afzuiging. Zij hebben momenteel drie verschillende systemen: Basic, Classic en Professional. Dankzij deze verschillende systemen is deze keukentrend van 2018 voor alle budgetten een optie. Bij Tieleman Keukens informeren we je graag over alle mogelijkheden van innovatieve afzuiging. Bekijk ook onze extra informatie.

3. Brede lades

Als je in de gemiddelde keuken van vijf tot tien jaar geleden komt, zul je veelal zien dat er onder het aanrechtblad al gauw vijf kastjes zitten. En dan hangen vaak boven het werkblad ook nog een stuk of vier kastjes. De keukentrend van 2018 is dat dit brede lades worden. Een groot voordeel van brede lades in de keuken is dat je niet alleen meer opbergruimte hebt, maar deze ruimte ook nog eens efficiënter benut. Doordat je minder kasten en lades hebt, oogt je keuken bovendien direct verfijnder en strakker. Een keukentrend om in het achterhoofd te houden dus!

Gratis keukenmagazine aanvragen


4. Monochroom

Iets wat monochroom is, bestaat uit slechts één kleurtint. In 2018 gaan we dit steeds vaker zien in keukens. Dat er maar één tint wordt gebruikt, betekent niet dat het saai is. Er wordt namelijk wel gevarieerd met bijvoorbeeld materialen en structuren. Alleen de gebruikte kleur blijft hiervoor in de basis hetzelfde. Bij deze keukentrend voor 2018 zijn we ook erg benieuwd welke mooie combinaties er tot stand gaan komen.

5. Gekleurde spoelbakken

Je kent ze vast wel: de standaard rvs spoelbakken. In 2018 is de spoelbak niet meer een gewoon onderdeel van de keuken, maar een belangrijk element in het complete keuzeproces. Reginox heeft rvs spoelbakken ontwikkeld die voorzien zijn van een prachtige, genuanceerde kleurcoating. Hierdoor kun je ze aan laten sluiten op de rest van de keuken. De spoelbakken van Reginox zijn hittebestendig, kleurvast en krasvast. Momenteel verkrijgbaar in drie kleuren (wit, zand en zwart), maar ongetwijfeld volgen snel nog meer opties. Bij Tieleman Keukens zijn we groot fan van deze keukentrend voor 2018, want het biedt talloze nieuwe opties voor het ontwerpen en realiseren van vele droomkeukens.

6. Indoor gardening

Heb je altijd al je eigen groenten en kruiden willen kweken, maar heb je geen tuin of geen ruimte in je tuin, dan is deze keukentrend voor 2018 echt iets voor jou: indoor gardening. Het leuke is dat IKEA een hele lijn (VÄXER) heeft uitgebracht met kweeksets, zaden, plantenvoeding, kweeklampen en al het andere wat je nodig hebt voor jouw indoor garden. Maar uiteraard zijn er daarnaast ook nog tal van mogelijkheden (denk: bouwcentra, tuincentra et cetera) waar je alles kunt halen om onderdeel te worden van deze keukentrend voor 2018.

7. Woonkeukens

De keuken gaat steeds meer dienen als een tweede woonkamer of als verlengstuk van de woonkamer. Dit houdt in dat koken en wonen worden gecombineerd in dezelfde ruimte. Wat we veel zien in woonkeukens, is dat deze uit twee delen bestaan. Aan de ene kant is er een gedeelte dat tegen de wand staat. Hier zien we onder andere het fornuis, de vaatwasser en de koelkast terug.

De keuken wordt daarnaast verrijkt met een losstaand deel, zoals een kookeiland of een bar. Deze keukentrend is niet alleen voor 2018, maar was ook het afgelopen jaar te zien en zal ook de komende jaren nog veel meer aan populariteit winnen.

Nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook deze pagina.


8. Zwart is het nieuwe wit

Als je een paar jaar geleden in de showroom van Tieleman Keukens kwam en luisterde naar de wensen van onze klanten, dan vielen de woorden 'ik wil een witte keuken' heel vaak. Nu is dat nog steeds wel het geval, maar we zien steeds meer een verschuiving naar de woorden 'ik wil een zwarte keuken' ontstaan. Dat dit één van de keukentrends voor 2018 is, is dan ook niet gek. En bij Tieleman Keukens zijn we er ook maar wat blij mee, want zwarte keukens hebben een prachtige, exclusieve uitstraling.

Bekijk de 3 voordelen van een zwarte keuken


9. Bijzondere materialen

Het gebruik van bijzondere materialen is - als je het ons vraagt - één van de uniekste keukentrends van 2018. Materiaal is namelijk zeer bepalend voor de uitstraling van een keuken. Dus wanneer je unieke materialen gebruikt, heb je ook een unieke keuken. Koper, leer, rvs en marmer zijn een paar voorbeelden van bijzondere materialen. Maar ook beton is hier een goed voorbeeld van. Wil jij een keuken die volgens de keukentrends van 2018 is, dan raden we het gebruik van bijzondere materialen zeker aan.

10. Gemak en techniek

Tegenwoordig hebben we het vrijwel allemaal druk. Dan is het wel zo fijn om in een keuken thuis te komen die gemak biedt. In veel woningen is bijvoorbeeld al een Quooker te vinden, waarmee je direct kunt beschikken over kokend water. Een ei koken of pasta klaarmaken: het is in een handomdraai gedaan. Onder de keukentrends voor 2018 verstaan we dan ook een verdere integratie van gemak en techniek in de keuken. Hierbij kun je denken aan domotica, waarmee we apparaten op afstand kunnen bedienen. Maar denk ook aan slimme apparaten, zoals een espressomachine die - op het moment dat jouw wekker gaat - alvast een kopje espresso voor je zet.

11. Betrouwbaarheid, kwaliteit en service

Het lijkt misschien gek om betrouwbaarheid, kwaliteit en service te scharen onder de noemer keukentrends 2018, maar het is toch echt een trend die we zien. Bij Tieleman Keukens staan we bekend om onze hoge betrouwbaarheid, keukens van hoogstaande kwaliteit en service op topniveau. Uit bijna 1.600 reviews scoren wij gemiddeld een 8,8 op Opiness. Ook hebben wij een eigen Tieleman Museum, waar we vele keukenonderdelen tot wel dertig jaar lang bewaren. Dus mocht in uw nieuwe keuken over 25 jaar een keukenfrontje stuk gaan, dan is de kans dat wij er nog één hebben erg groot. Kiest u voor TIeleman Keukens, dan kiest u dus voor betrouwbaarheid, kwaliteit en service.

Wil je meer weten over de keukentrends van 2018?

We begrijpen dat je enthousiast bent geworden van de keukentrends voor 2018. Dat zijn we bij Tieleman Keukens namelijk ook! We gaan graag met je in gesprek om te kijken hoe we de trends voor 2018 kunnen combineren met jouw woonwensen, uiteraard op een manier die binnen je budget past. In de tussentijd kun je alvast onze kostenloze keukenbrochure opvragen. Wil je direct een afspraak plannen, dan kan dat uiteraard ook.

Maak een afspraak en kom langs

Of lees hier alvast 5 tips voor wanneer je een nieuwe keuken wilt kopen