Landelijke keuken met eiland: hier moet u op letten

Landelijke keuken met eiland: hier moet u op letten

Een landelijke keuken met eiland is een tijdloze keuze. Niet voor niets is deze stijl al tientallen jaren populair. Met een 'boeren keuken' haalt u een stukje nostalgie en warmte in huis. Op deze pagina leggen wij uit waar u zoal op moet letten wanneer u voor een landelijke keuken met eiland kiest.

Landelijke keuken met eiland
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
1. Kiest u een kookeiland, spoeleiland of keukeneiland?

Het is een vergissing dat elk eiland in de keuken een kookeiland is. Er zijn namelijk ook spoel- en keukeneilanden. Weet u het verschil? Wij vertellen het u graag:

 • Een kookeiland is een losstaand keukenblok met daarop een kookplaat, bijvoorbeeld gas of inductie
 • Een spoeleiland is een losstaand keukenblok met daarin een spoelbak
 • Een keukeneiland is een losstaand keukenblok met daarop een werkblad 

Bent u een echte chef? Dan raden wij u aan voor een kookeiland te kiezen omdat u hierdoor maximale ruimte genereert op uw aanrecht. Heeft u een hekel aan spetters, troep en nattigheid? Kies dan liever voor een losstaand keukenblok. Zo houdt u uw aanrecht lekker schoon. Dat is bijvoorbeeld handig wanneer u in de weer bent met uitgebreide recepten. Wilt u simpelweg meer beweegruimte in de keuken, maar heeft u verder geen speciale voorkeuren? Dan is een keukeneiland met werkblad de perfecte keus.

Landelijke houten keuken met spoeleiland
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Kleine landelijke keuken met spoeleiland
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

2. Welke keukenopstelling past het beste bij uw woning?

Er zijn vele keukenopstellingen te bedenken. De meest voorkomende zijn de U-vorm en L-vorm, de parallelle keuken en de rechte keuken. Welke opstelling u kiest, hangt sterk af van de ruimte die u heeft. Wellicht beschikt u over een rechthoekige keuken, waardoor een rechte keuken of een L-vorm perfect is. Of misschien heeft u een open keuken; ideaal voor een U-vorm of een parallelle opstelling.

Voordat u plannen maakt voor een kookeiland, is het essentieel dat u weet welke keukenopstelling u kiest. Dit is namelijk ook doorslaggevend voor het eiland dat u wilt plaatsen. U zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen een parallelle opstelling te plaatsen. In dat geval kunt u uw eiland simpelweg integreren met het keukenblok. Maar u kunt ook kiezen voor een rechte keuken, omdat u daar een eiland tegenover kunt plaatsen. U kunt desgewenst zelfs een verlengstuk aan het eiland plaatsen. Bijvoorbeeld door uw keukenblad uit te breiden, of een barplaat te plaatsen met trendy barkrukken eronder. Ook is het mogelijk een eiland met geïntegreerde eettafel te laten maken.

Landelijke keuken met eiland
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

3. Welk soort landelijke keuken heeft uw voorkeur?

Wanneer u een landelijke keuken wilt, staat u aan het begin van een enorm keuzepalet. Er zijn namelijk nogal wat landelijke stijlen. Deze drie keuzes zijn op dit moment populair onder consumenten:

Landelijke keuken met eiland
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Een houten boerenkeuken met nostalgische elementen

Hiermee waant u zich op een knusse boerenstee ergens diep in de provincie. Een plek waar de klompen tegen de muur staan en delfts blauw-tegeltjes de ruimte opleuken. Kortom: een keuken voor de liefhebber van knusheid en gezelligheid. Uiteraard voorzien van een klassiek kookeiland met vijf gaspitten.

Landelijke boeren keuken met eiland
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Een landelijke keuken met een industriële afwerking

Steeds vaker kiest de consument voor een combinatie van retro en industrieel. Dat gaat in een landelijke keuken perfect samen. Een nostalgische houten keuken krijgt bijvoorbeeld nieuwe allure wanneer er RVS-elementen of andere industriële details in zijn aangebracht. Wat dacht u bijvoorbeeld van industriële lampen, een strakke ledstrip onder de keukenkasten of een Quooker en spoelbak in matzwart.

zwarte landelijke keuken met eiland
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Een nostalgische keuken met een moderne touch

Modern en nostalgie: gaat dat wel samen? Absoluut! Wij kennen talloze voorbeelden van landelijke keukens die over een hedendaagse touch beschikken. Dat zit ‘m in veelzeggende details. Greeploze keukenkasten bijvoorbeeld. Maar denk zeker ook aan een zwarte inductieplaat met geïntegreerde afzuiging van Bora. U heeft hierdoor geen afzuigkap meer nodig en creëert tevens een strakke, moderne uitstraling. 

Landelijke keuken met eiland
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Heeft u keuzehulp nodig? Wij geven u 3 gouden tips

Een nieuwe keuken is een flinke investering. Niet alleen qua geld, maar ook qua tijd. U wilt immers tien jaar (of misschien zelfs vijftien jaar of nog langer) genieten van uw keuken. Om die reden is het belangrijk dat u een zeer doordachte keuze maakt. Wij kunnen u daar op de volgende manieren bij helpen:

Liever in het echt bewonderen hoe een landelijke keuken met eiland eruitziet? Kom dan gerust langs in onze showroom. U kunt eenvoudig online een afspraak maken op een datum die u uitkomt. Wij zorgen dan dat er een keukenadviseur beschikbaar is om u te begeleiden en samen met u een digitaal 3d-ontwerp te maken van uw toekomstige keuken. Zien we u snel?

Maak een afspraak

De moderne, landelijke stijl van de Shüller Vienna maakt indruk met zijn buitengewone look. Deze zwarte landelijke keuken met eiland is een echte blikvanger in uw woning.