Tieleman

Tips en inspiratie voor een keuken make-over

  
Ben jij ook zo vaak te vinden in de keuken? Het is de plek waar je kookt, gezellig eet met je gezin en wellicht drink je er ook graag een wijntje met je partner of vrienden. Omdat je zoveel tijd doorbrengt in de keuken is het belangrijk dat je een sfeervolle keuken hebt waar je je thuis voelt.

Wandel alvast door onze virtuele showroom

5 tips voor een keuken make-over

Heb jij een keuken die je niet (meer) zo mooi vindt? Zonder een grote verbouwing kan je keuken toch een hele andere uitstraling krijgen. Hoe? Met een keuken make-over creëer je de keuken die helemaal bij je past. Lees hier 5 tips voor een keuken make-over of laat je inspireren door ons gratis keukenmagzine aan te vragen. 

Vraag het gratis keukenmagazine aan 

1. Verander je keukenwerkblad

Je keukenwerkblad gebruik je intensief. Na een aantal jaren kan het zijn dat je keukenwerkblad wat beschadigd is geraakt. Je keuken kan al een andere uitstraling krijgen als je het werkblad vernieuwt. Bij Tieleman Keukens heb je enorm veel keus op het gebied van keukenbladen. Tieleman Keukens is leverancier van Dekker keukenbladen en Arte keukenbladen. Heb je al eens gedacht aan een keukenblad van hout, beton of gehard glas? Er is voor iedere stijl een passend werkblad te vinden. Met een nieuw keukenblad lijkt het net of je een nieuwe keuken hebt.

2. Vernieuw je keukendeurtjes

De basis van een keuken ligt bij kastjes met keukendeurtjes. Ben je uitgekeken op de keukendeurtjes die je nu hebt? Of is je keuken nog in prima staat, maar vind je de stijl niet meer zo mooi? Als je de keukendeurtjes vervangt, kun je de complete uitstraling van de keuken veranderen. 3. Pas de verlichting aan

Lampen maken de keuken! Verlichting is van essentieel belang om sfeer aan de keuken te geven en om goed te kunnen werken in de keuken. De verlichting moet daarnaast passen in het geheel van je keuken. In de keuken heb je drie soorten verlichting: basisverlichting, werkverlichting en sfeerverlichting. Maak een lichtplan en bedenk welke ruimtes in de keuken op welke manier belicht moeten worden. Heb je er al eens aan gedacht om LED-verlichting te gebruiken in de keuken? LED-verlichting in de keuken is echt een trend van nu. Het is niet alleen een nuttige keuze, maar het geeft je keuken ook een luxe uitstraling.  

4. Kies een andere achterwand

De achterwand is bepalend voor het aanzicht van de keuken. Er zijn heel veel mogelijkheden voor een achterwand. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een granieten achterwand, een natuurstenen achterwand, een achterwand van RVS, kunststof of glas. Maar je kunt ook kiezen voor een simpele egale kleur. Denk dan aan stucen of verven. Zo bepaalt de wand mede de sfeer en de uitstraling van de keuken. Laat je daarom goed informeren over de keuze voor een achterwand.  

Achterwand keuken Tieleman Keukens

5. Kies voor andere tegels in de keuken

Het soort tegel dat je kiest maakt je keuken uniek. Bij Tieleman Keukens weten we alles van sfeer die met tegels gecreëerd wordt. Of het nu gaat om tegels op de vloer of tegels als achterwand: wij helpen je vinden wat je zoekt. Je zult zien dat je keuken een hele andere uitstraling krijgt als je kiest voor andere tegels in de keuken

Keuken met tegels Tieleman Keukens

Je keuken renoveren

Is je keuken toe aan een nieuwe ‘look’? Voldoet je keuken niet meer aan je wensen? Of is je gezinssituatie gewijzigd waardoor je keuken niet meer past bij de situatie? Kies dan voor een keuken make-over of laat je keuken renoveren. Wanneer je hier nog over twijfelt, vertellen we je graag meer over de voordelen van keukenrenovatie. Lees de vijf tips hierboven nog eens door en laat je inspireren voor een complete keuken make-over. 

Meer weten over een keuken make-over?

Overweeg jij een keuken make-over maar weet je (nog) niet helemaal hoe je het aan wilt pakken? Neem eens een kijkje in onze virtuele rondleiding door de showroom. Wil je meer informatie en advies? In onze inspirerende showroom vind je eindeloos veel inspiratie voor je keuken make-over. Daarnaast geven we je graag advies hoe jij van je keuken je droomkeuken kunt maken. Maak van tevoren een afspraak zodat we zeker weten dat we alle tijd hebben om je te helpen. 

Maak een afspraak