Keuken hout met zwart: trendy & luxueus

Keuken hout met zwart: trendy & luxueus

Schüller keuken hout met zwart
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Het is een vraag die we dagelijks krijgen in onze keukenroom in Middelharnis. En dat vinden wij eigenlijk niet zo gek. Een houten keuken met zwarte elementen is helemaal van deze tijd. Bovendien is zwart een luxueuze kleur waardoor uw keuken een exclusieve uitstraling krijgt. Bent u benieuwd hoe we u kunnen inspireren? Maak een afspraak of vraag kosteloos ons keukenmagazine aan, boordevol keukeninspiratie. 

Keukenmagazine aanvragen

Hout met zwart: de perfecte combinatie voor uw keuken

Een zwarte keuken is een krachtig statement en we zien dan ook dat veel van onze type keukens in zwart uitgevoerd worden. Zo zijn veel van onze Tieleman industriële keukens zwart van kleur. Maar ook landelijke keukens, moderne keuken, trendy keuken en exclusieve keukens

Landelijke keuken hout met zwart
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een houten keuken met zwarte elementen te combineren. Dit komt vanwege het feit dat hout met zwart de ultieme mix tussen modern en gezellig vormt. Kiest u voor een houten zwarte keuken, dan weet u zeker dat u een strak en gelikt design heeft zónder dat uw keuken knusheid verliest.

Een geheel of gedeeltelijk houten keuken met zwart

Er zijn nogal wat vragen die u aan zichzelf moet stellen voordat u een houten keuken met zwart kiest. De belangrijkste vraag is in elk geval als volgt: wilt u een keuken in zwart gelakt hout? Of wilt u een zwarte keuken met houtkleurige elementen? 

Keuken met houten werkblad uitgevoerd in mat en hoogglans zwart
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Met een houten element in uw keuken kiest u bijvoorbeeld voor een achterwand, ook wel spatwand, genoemd. Of wat dacht u van een houten blad in een zwarte keuken? Wanneer u dit op een moderne zwarte keuken plaatst, creëert u een prachtig contrast. Maar wellicht wilt u veel liever een keukenblad van graniet of marmer, en wil u juist dat de keukenkastjes van zwart gelakt hout zijn gemaakt.

Keuken hout met zwarte achterwand
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Of u nu kiest voor een geheel houten keuken met zwart of een gedeeltelijk houten keuken met zwarte elementen; in beide gevallen maakt u een goede keus! Maar let wel op: een houten keuken in de kleur zwart geeft een totaal andere sfeer dan bijvoorbeeld een industriële hoogglans keuken met houten elementen. Om zeker te weten dat u de juiste keuze maakt, raden wij u daarom aan de volgende vragen te doorlopen:

 1. Wilt u een keuken met een landelijke, gezellige sfeer? Zo ja, bekijk de door ons geplaatste landelijke keuken met zwart hout.
 2. Wilt u een keuken met een robuuste, industriële uitstraling? Zo ja, vraag ons dan vrijblijvend om advies of doe eerst wat inspiratie op. Wilt u een keuken met een hypermodern en authentiek design? Bekijk dan deze exclusieve Speculo-keuken en de keuken van de familie Abresch om te ontdekken of deze stijl bij u past.

Mat of hoogglans? That's the question!

Hout met zwart in uw keuken! U weet precies wat u wilt. Maar dan komt eigenlijk de belangrijkste vraag als het gaat om de kleur zwart. Wilt u een keuken met een matte of een glanzende afwerking? Matzwart is onderhoudsarm, maar heeft een iets minder opvallende uitstraling. Hoogglans heeft die uitstraling dan weer wel en is bovendien straks en modern. Maar hoogglans is ook gevoeliger voor vlekken en vingerafdrukken. Wilt u het graag met eigen ogen zien? Kom dan naar onze showroom en bekijk zowel onze hoogglans keukens als de matzwarte keukens uit onze collectie. 

 

Welke aanvullende wensen heeft u voor uw keuken hout met zwart gecombineerd?

Een keuze maken voor kleur en materiaal is niet genoeg. Voor een nieuwe keuken moet u immers met talloze zaken rekening houden, zoals:

 • Wilt u inbouwapparatuur of heeft u liever een los fornuis en een losse koelvriescombinatie?
 • Wilt u apparatuur in RVS of liever in zwart of een andere kleur?
 • Wilt een keukenblad van hout, graniet, composiet, marmer, gehard glas of een ander materiaal?
 • Wilt u een achterwand met een uniek design, of kiest u voor neutrale tegeltjes?
 • Wilt u een eiland in de keuken, of heeft u liever een rechte keuken, parallelle keuken of keuken in U-vorm of L-vorm? (denk hierbij goed na over de afmetingen van uw huidige keuken, want sommige keukenopstellingen nemen veel ruimte in beslag)
 • Wilt u een afzuigkap, of heeft u liever een geïntegreerd afzuigsysteem van Bora?
 • Gaat u koken op inductie of toch liever op gas?
 • Wilt u één of twee ovens in uw keuken? (steeds meer mensen kiezen voor twee ovens, waarvan één fungeert als combimagnetron)
 • Heeft u kleine kinderen? En zo ja, hoe belangrijk is het dan voor u dat uw keuken onderhoudsarm en robuust van aard is?
 • Wilt u een bar in uw houten keuken met zwarte elementen en zo ja, waar wilt u die dan plaatsen?
 • Welke verlichting is voor u belangrijk? Wilt u warme, landelijke verlichting of strakke ledverlichting onder de keukenkasten?
 • Als u een eiland in uw keuken wilt, kiest u dan voor een kookeiland, een spoeleiland of een keukeneiland met werkblad?
 • Hoe ziet uw woninginrichting eruit, en in hoeverre past een houten zwarte keuken daarbij? (het komt mogelijk voor dat u bepaalde aspecten in uw inrichting moet aanpassen ten behoeve van uw nieuwe keuken)

Inspiratie nodig? Maak een afspraak en kom langs in de showroom

Wilt u onze showroom bezoeken en onze zwarte houten keukens in het echt bewonderen? Dan bent u van harte welkom bij Tieleman Keukens. U kunt eenvoudig online een afspraak maken. Wij zorgen dan dat er een keukenadviseur voor u beschikbaar is. Hij of zij gidst u door onze showroom en vertelt u alles wat u moet weten over materialen, opstellingen en design.

Maak een afspraak