Moderne keukens met hout: de perfecte combinatie

Moderne keukens met hout: de perfecte combinatie

Moderne keukens kenmerken zich over het algemeen door strak lijnenspel, hoogglans afwerking, greeploze kasten en vaak is de keuken zwart of wit. Toch wordt er tegenwoordig steeds vaker gekozen voor houten elementen in een moderne keuken. Welke keuzes zijn er? En waarom wordt er vaker voor hout gekozen? Wij bespreken het graag. 

Moderne keuken, ook als u van hout houdt

Als u onze keuken zoekmachine gebruikt en u filtert op de stijl modern, zijn er niet veel moderne keukens met hout als resultaat te zien. Toch merken we dat we steeds vaker deze combinatie tegenkomen bij vragen van onze klanten. Een moderne keuken met zijn hoogglans afwerking kan soms als 'kil' omschreven worden. Hout voegt in dat geval juist sfeer toe aan een moderne keuken. Daarnaast geeft hout de keuken een unieke uitstraling, gewoonweg omdat de combinatie niet heel vaak voorkomt. Hout zorgt voor het perfecte contrast met de hoogglans materialen van uw moderne keuken. We inspireren u graag: 

Moderne Snaidero keuken met hout
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Soorten hout voor een moderne look

U ziet: hout kan perfect gecombineerd worden in een moderne keuken. Uiteraard bepalen smaak en stijl de inrichting van de keuken en de keuze voor het materiaal. Er zijn verschillende soorten materiaal die we toe kunnen passen om uw droomkeuken te realiseren. 

Zo kiest u bijvoorbeeld voor een massief houten keukenblad. Doordat dit houten keukenblad in verschillende soorten en tinten verkrijgbaar is, is er voor iedere moderne keuken een passende combinatie. Bekijk deze keuken eens waar we bruin eiken beits hebben toegepast op houtfineer. Er hoeft niet per definitie gekozen te worden voor het materiaal hout.

U kunt ook gaan voor een houtlook. U heeft geen last van het 'werken' dat materialen als hout onder invloed van vocht en warmte vaak doen. Het gebruik van houtlook materialen zorgt ervoor dat de keuken onderhoudsarm is en blijft. Moderne keukens met houtlooks zien eruit als echte houten keukens, maar u ervaart de voordelen van een keuken in houtlook! 

Eggersman Smoked Larch moderne keuken
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Moderne keukens met hout; how to?

We hebben u laten zien dat er keuze te over is als het gaat om moderne keukens met hout. We bieden u volop inspiratie, maar we willen u graag ook verder op weg helpen. Daarom bespreken we hieronder kort welke mogelijkheden er zijn om hout te gebruiken/verwerken in een moderne keuken.

In de eerste plaats kunt u een moderne keuken combineren met een houten plafond of een houten wand. U zult zien dat het houten plafond of de houten wand voor een fantastisch contrast zorgen met het glanzende en strakke uiterlijk van uw moderne keuken.

Moderne keuken met houten keukenblad

Een houten plafond is vaak een rigoureuze verbouwing, tijdrovend en kostbaar. Wilt u het iets subtieler aanpakken waar wilt u toch een blikvanger in uw moderne keuken? Dan is een houten keukenblad de oplossing. Een houten werkblad geeft de moderne keuken een natuurlijke en warme uitstraling. Bedenk bij een houten werkblad in uw moderne keuken dat deze wel met enige regelmaat behandeld moet worden met een olie. Hierdoor blijft het werkblad in uitstekende conditie en kunt u lang blijven genieten van de unieke houten uitstraling. 

Houten keukenblad moderne zwarte keuken
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

U kunt de combinatie houten werkblad met hoogglans keukenkasten ook omdraaien. De keuken blijft dan modern terwijl u wel een natuurlijke sfeer met hout creëert. Bekijk de pagina keukenfronten eens om een indruk te krijgen van de vele kleurvariaties die mogelijk zijn als het gaat om keukenfronten. 

Een houten plafond is vrij prominent aanwezig; ook houten keukenfronten zijn de eyecatchers in uw moderne keuken. Maar een van de eenvoudigste manieren om hout terug te laten komen in uw moderne keuken is het kiezen voor houten keukenaccessoires. Houten kommen, houten kookgerei of een of meerdere houten opbergplank(en) aan de muur waar divers keukenmateriaal op kan staan. Het zijn een aantal mogelijkheden om moderne keukens met hout te creëren. 

Bekijk ons portfolio moderne keukens

We inspireren u graag met de vele moderne keukens die we al geplaatst hebben. Moderne keukens met hout zijn er in vele soorten en maten en de mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos. We willen u daarom graag een handje helpen bij uw keuze. 

Houten keukenfronten in een moderne met goud afgewerkte keuken

Houten keukenfronten in een moderne met goud afgewerkte keuken
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Houten plafond en keukenfronten met een marmerlook aanrechtblad

Design keuken modern hout kristalwit marmer keukenblad
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Verschillende houtkleuren in deze Tieleman Exclusief Glasgow

Tieleman exclusief dark clay beits keukenkasten
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Meer informatie over moderne keukens met hout?

Wilt u meer weten over moderne keukens met hout? Of wilt u real-life inspiratie opdoen? Maak dan een afspraak en kom langs in onze showroom.