Kosten keukenrenovatie

Share to TwitterShare to Facebook

Hoeveel kost een keukenrenovatie? Dagelijks kloppen er klanten bij ons aan met deze vraag. En terecht! Is de prijs te hoog, dan is het vaak interessanter om een nieuwe keuken te kopen. Bij Tieleman Keukens denken we met klanten mee. Een kleine of grote keukenrenovatie: het hangt volledig van uw budget af. Wij gaan daarom in op de prijzen en geven u antwoord op de vraag: wat kost een keukenrenovatie?

Gemiddelde kosten van een keukenrenovatie

Een gemiddelde keukenrenovatie kost al snel enkele duizenden euro's. Ruwweg de helft gaat op aan materiaalkosten, de andere helft gaat op aan arbeidskosten. Kiest u voor dure materialen? Dan stijgen de materiaalkosten, terwijl de arbeidskosten gelijk blijven. Wilt u extra schakels plaatsen voor uw keukenapparatuur? Dan merkt u dit vooral aan een stijging van de arbeidskosten. Hier is dus een afweging te maken tussen kwaliteit en kosten van de gebruikte materialen. Onze adviseurs helpen u hier graag bij. 

Kostenposten bij een keukenrenovatie

Zoals aangegeven, gaat veel geld tijdens een keukenrenovatie naar de arbeidsuren en het materiaal. Afhankelijk van de grootte van uw keuken gaat nieuw tegelmerk al gauw enkele honderden tot duizenden euro's kosten. Vervanging van het keukenblok kan ook aardig oplopen qua kosten, omdat hier veel werk mee gemoeid is. Ook het keukenblok en de keukendeurtjes vervangen kan aardig oplopen, niet qua arbeidskosten, maar zeker wel door de materiaalkosten.

Minder dure posten tijdens een keukenrenovatie zijn elektra verleggen, kitwerk en schilderwerk. U kunt de kosten van een renovatie drukken door zelf een aantal werkzaamheden uit te voeren. Een voorbeeld: Tieleman Keukens zorgt voor een nieuw keukenblad en voor mooi tegelwerk, terwijl u zelf de keukenkastjes schildert. 

Meer informatie over keukenrenovatie prijzen

Weet u nog niet zeker of een keukenrenovatie iets voor u is? Lees dan ons artikel over de voordelen en nadelen van een keukenrenovatie! Als u nog meer informatie wenst te ontvangen over de kosten van een keukenrenovatie, dan informeren wij u graag over de prijzen. U kunt een afspraak maken met één van onze adviseurs of contact opnemen door ons contactformulier in te vullen. Stelt u uw vraag liever telefonisch, bel ons dan gerust op 0187-602555. 

Share to TwitterShare to Facebook

Lees ook:

De blogitems worden geladen…