Tieleman

Afzuigkap kopen

  
Ga jij binnenkort een nieuwe afzuigkap kopen? Dan wil je natuurlijk goed voorbereid zijn. Zo is het belangrijk om te weten uit welke soorten je allemaal kunt kiezen en waar je op moet letten bij de aanschaf van een afzuigkap. Op die manier weet je zeker dat je 100% tevreden zult zijn over je keuze. Benieuwd naar onze tips? Lees dan vooral verder. 

Welke soorten afzuigkappen zijn er?

Op het gebied van afzuigkappen kun je alle kanten op. Verschillende soorten brengen uiteraard verschillende voordelen met zich mee. Niet alleen op praktisch gebied, maar ook qua design. De keuze voor een bepaalde soort afzuigkap is dan ook geheel afhankelijk van de uitstraling van jouw huidige (of toekomstige) keuken. Wanneer je de afzuigkap compleet passend bij de omgeving uitkiest, zal het een rustig geheel geven. Maar je kunt ook een afzuigkap kopen die meer opvalt. Dat zorgt namelijk voor een stijlvol en uniek resultaat. 

De traditionele wandschouw

Een 'traditionele afzuigkap' is een afzuigingssysteem zoals we die al jaren kennen: gewoon aan de wand en het plafond. Natuurlijk zijn ook deze in allerlei soorten en maten te verkrijgen. Bijvoorbeeld rond, vierkant of als moderne wandschouw. Ook in materiaal kun je enorm variëren. Zo zijn er afzuigkappen van RVS, maar ook van glas. Daarnaast zijn steeds meer afzuigsystemen voorzien van het PlasmaMade filter. Daarmee kun je de vuile lucht - vol pollen, huisstof, allergenen en vetten - zuiveren en filteren. En daar krijg je gezonde, schone en frisse lucht voor terug. 

Een hanglamp als afzuigkap

Als jij nog steeds denkt dat afzuigkappen lelijk zijn, heb je het goed mis. Tegenwoordig vind je afzuigkappen in de meest originele, strakke uitvoeringen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de 10 mooiste afzuigsystemen van Novy? Iedere afzuigkap van dit merk verrast je. De meest opvallende zijn de varianten die zijn geïntegreerd in een prachtige hanglamp die je keuken daadwerkelijk verlicht. Twee functies in één dus! Dankzij de lange ophangkabels zijn deze afzuigkappen ook in hoge ruimtes meer dan geschikt. Liever een geluidsstille afzuigkap kopen? Geen probleem, ook dat is 'ie!   ´╗┐

Afzuigkap kopen

plafondunit als afzuigkap

Daarnaast zien we steeds meer keukens met een slanke plafondunit als afzuigkap. Op die manier is de afzuigkap al stukken minder in het zicht. Kies je voor een afzuigkap in dezelfde kleur als je plafond, bijvoorbeeld wit, dan gaat hij op in het geheel. Dat zorgt voor een nette, ruimtelijke afwerking van je keuken. Maar je kunt ook juist kiezen voor een afwijkend materiaal als RVS. Zo'n moderne, luxe plafondunit mag namelijk best gezien worden, nietwaar? Ben je opzoek naar een plafondunit als afzuigkap, neem dan eens een kijkje bij de afzuigsystemen van Novy

´╗┐Onderbouw afzuigkap

Om ruimte te besparen in de keuken, kun je ook kiezen voor een onderbouw afzuigkap. Dit is een uitstekende oplossing voor je keukenventilatie. Een onderbouw afzuigkap wordt gemonteerd aan de wand of onder een hangend keukenkastje. De afzuigkap is iets dieper dan de standaarddiepte van een hangend kastje waardoor de afzuigkap iets onder het kastje uitsteekt. ´╗┐

Vlakscherm afzuigkap

Een vlakscherm afzuigkap is de kleinste en ook het minst opvallende type afzuigkap die er is. Deze afzuigkappen worden voor het grootste gedeelte in een kastje ingebouwd. Alleen het onderste platte gedeelte is zichtbaar. Wanneer je wilt gaan koken, kun je gebruikmaken van het uitschuifbare scherm. Als je klaar bent met koken kun je deze weer inschuiven en zie je niks meer van de afzuigkap. 

Afzuiging in het werkblad

Voor veel mensen is een grote afzuigkap in hun keuken toch een doorn in het oog. Niet voor niets komen steeds meer merken met speciale afzuigsystemen voor in het werkblad. Denk bijvoorbeeld aan het Bora afzuigsysteem. Van dit systeem zijn drie verschillende versies beschikbaar, zodat je er altijd eentje vindt naar jouw wens. Zo kun je een afzuigkap kopen met een rond design of een soort 'sleuf' in je werkblad. Dankzij krachtige kookveldafzuiging zijn ze net zo effectief als traditionele afzuigkappen. En zelfs stukken stiller. Overigens biedt ook het merk Novy onopvallende afzuigsystemen voor in je werkblad.

Bora afzuigsysteem

Afzuiging uit het werkblad

De werking kan ook andersom. In dat geval komt de afzuigkap tijdens het koken uit het werkblad omhoog. Na het koken verdwijnt de afzuiging weer terug in het werkblad. Dit ziet er zeer futuristisch uit, zoals bij de afzuigkappen van Bora

KIES VOOR EEN RECIRCULATIEKAP

In sommige huizen is het niet toegestaan (of niet mogelijk) om te kiezen voor een afzuigsysteem met de afvoer naar buiten. Vervelend, maar daar doe je niets aan. In dat geval biedt een recirculatiekap de oplossing. Dit is in principe een gewone afzuigkap, maar dan met een actief filter. Dat houdt in dat de kookdamp wordt aangezogen om vervolgens de geuren te neutraliseren. De schone lucht komt terug de keuken in. Het voordeel? Er is geen afvoerkanaal meer nodig.  

STILLE AFZUIGKAP

Erger jij je in de keuken altijd aan de herrie die je afzuigkap maakt? Een geluidsarme of stille afzuigkap kopen is dan de juiste optie. Het merk Bora heeft diverse geluidsarme afzuigkappen in het assortiment. Dit afzuigsysteem is niet 100% stil, maar produceert slechts een minimaal geluidsniveau. Ook kun je kiezen voor de afzuigkappen van Novy. Deze zijn nóg iets stiller en daardoor zeker aan te raden. Heb je vragen over geluidsarme of stille afzuigkappen? Dan beantwoorden we die uiteraard graag. 

Afzuigkap kopen: waar moet je op letten?

De verschillende soorten afzuigkappen zijn je inmiddels duidelijk. Wellicht heb je al een voorkeur qua stijl of design. Maar voordat je een definitieve keuze maakt, is het belangrijk om ons stappenplan door te nemen. Want voordat je een afzuigkap gaat kopen, moet je namelijk eerst goed weten op welke punten je moet letten. En die vind je in onderstaande infographic. 

Afzuigkap kopen

Wanneer kies je voor een nieuwe afzuigkap?

Er zijn diverse situaties waarin je kiest voor een nieuwe afzuigkap. De situatie en de omstandigheden - en natuurlijk de toestand van je huidige keuken - hebben veel invloed op de keuze voor een afzuigsysteem. Kies je bijvoorbeeld voor een geheel nieuwe keuken of voor een keukenrenovatie? Of blijft de rest van de keuken geheel intact? Ga je verhuizen of blijf je in je oude woning? En wat zijn de wensen van je huisgenoten? Allemaal vragen waarbij je stil moet staan. 

OPTIE 1: Geheel nieuwe keuken

Kies je voor een geheel nieuwe keuken, dan ben je helemaal vrij in het soort afzuigkap dat je kiest. Dat is fijn, want zo weet je zeker dat je een afzuigkap kunt vinden die 100% bij het interieur en de uitstraling van je keuken past. In de showroom van Tieleman Keukens kun je talloze voorbeelden van keukens zien. Zo kun je exact de afzuigkap kiezen die wij adviseren bij een bepaalde keuken. Niet alleen qua uitstraling, maar natuurlijk ook qua praktische zaken. Heb jij een andere wens voor je nieuwe keuken? Geen probleem, laat het ons weten! Dan bespreken we samen de mogelijkheden.´╗┐

optie 2: keukenrenovatie

Zijn bepaalde onderdelen uit jouw keuken, waaronder je afzuigkap, aan vervanging toe? Dan is het tijd voor een complete keukenrenovatie. Natuurlijk kun je bij een keukenrenovatie ook kiezen voor een nieuwe afzuigkap. Daarmee neem je meteen de nodige frustratie weg, bijvoorbeeld omdat hij niet goed meer werkt of te veel geluid maakt. Ook heeft een nieuw, modern afzuigsysteem grote impact op de algehele uitstraling van je 'nieuwe' keuken. Als je het doet, doe je het goed. Toch? 

OPTIE 3: KLEINE AANPASSINGEN

Kies jij niet voor een ingrijpende keukenrenovatie, maar wil je slechts een aantal zaken aangepast zien? Waaronder de afzuigkap? Ook dan helpen wij je natuurlijk graag. De keuze voor een afzuigkap is van grote invloed op de uitstraling en het gebruiksgemak van je keuken. Door het afzuigsysteem te laten vervangen, zorg je er met een relatief kleine aanpassing voor dat je keuken weer als nieuw aanvoelt. Je zult weer opnieuw gaan genieten van jouw eigen kookparadijs. 

Afzuigkap kopen: de mogelijkheden

Hopelijk heb je op basis van onze adviezen een beter beeld gekregen van alle mogelijkheden die er zijn op het gebied van een afzuigkap kopen. Zo ja, dan heb je vast ontdekt dat je veel keuzes moet maken. We kunnen ons daarom goed voorstellen dat je nog steeds een aantal vragen hebt. Kom vooral langs in de Tieleman Keukens showroom, neem contact op of maak een afspraak. Op die manier kunnen we je het beste helpen om jouw wensen op keukengebied te verwezelijken.