Spatwand keuken

Spatwand keuken

Een spatwand in uw keuken is onmisbaar. U kent het wel: tijdens het roeren in de pannen spatten er etensresten op. En dat is natuurlijk erg vervelend. Op het werkblad na, is de zogeheten spatwand het onderdeel van uw keuken dat het meest te verduren krijgt. 

Kosteloos keukenmagazine aanvragen

Als experts op keukengebied raden wij zeker aan om gebruik te maken van een spatwand in uw keuken. U moet hierbij wel rekening houden dat deze toevoegen wel bij het aanzicht van de keuken past. Gelukkig zijn de mogelijkheden als het aankomt op spatschermen voor in de keuken eindeloos! Van kunststof tot natuursteen en van glas tot tegels. U kunt werkelijk alle kanten op. Het is daarbij wel belangrijk dat u op de volgende aandachtspunten let: 

  • Past het spatscherm bij de rest van mijn keuken?
 • Is het spatscherm gemakkelijk schoon te maken?
  • Kan het spatscherm waterdicht geplaatst worden?
 • Is het spatscherm bestand tegen hoge temperaturen?

Onderstaad enkele voorbeelden van mogelijkheden voor spatschermen in de keuken.

Kunststof spatwand in de keuken

Een van de duurzaamste materialen dat vuil en water afstoot is kunststof. Bovendien is een kunststof spatwand gemakkelijk schoon te houden. Kiest u voor een kunststof spatscherm in de keuken, dan is de naadloze verlijming een groot pluspunt. Zelfs het werkblad en de spatwand kunnen naadloos verlijmd worden. Groot voordeel van deze naadloze verlijming is dat de voegen niet alsnog vies worden. Naast de praktische voordelen zijn de mogelijkheden qua kleur en afwerking van een kunststof spatscherm eindeloos!

Kunststof spatwand keuken
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Spatwand van natuursteen in de keuken

Natuursteen is zonder twijfel één van de mooiste materialen voor een spatscherm in de keuken. Met dit materiaal kunt u uw keuken een exclusieve uitstraling geven. Hoewel natuursteen één van de duurdere oplossingen is, heeft u wel het voordeel dat een dergelijk spatscherm eenvoudig te onderhouden is. Kiest u voor een natuursteen spatscherm, dan heeft u de keuze uit diverse steensoorten. Kiest u bijvoorbeeld voor leisteen of graniet, of wellicht toch voor travertine of marmer? De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos. 

natuursteen spatwand keuken
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Houten spatwand in de keuken

Een spatwand van hout is zeker mogelijk, maar dit materiaal brengt wel een aantal aandachtspunten met zich mee. Het hout dient namelijk vooraf goed behandeld te worden om een lange levensduur te kunnen garanderen. Ook is het erg belangrijk dat hout goed schoongemaakt wordt. Puur materiaaltechnisch gezien is hout niet de meest verstandige keuze voor een spatscherm in de keuken. Dit komt doordat het materiaal minder goed tegen water en vuil kan dan andere materialen. Toch is het zeker niet onmogelijk om te kiezen voor een houten spatscherm in de keuken. Combineer hout bijvoorbeeld met RVS of natuursteen. 

Houten spatwand in keuken
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Glazen spatwand in de keuken

Een spatscherm van glas maakt uw keuken visueel groter. Ook maakt het de keuken lichter en ruimtelijker. Een groot voordeel van een glazen spatscherm is dat deze eenvoudig schoon te maken is. Het gladde oppervlak is eenvoudig te poetsen en daardoor erg hygiënisch. Glas kan geleverd worden in elke gewenste kleur, zodat het spatscherm optimaal aansluit op de rest van je keuken. Daarnaast is het zo dat een glazen spatscherm een ware blikvanger is in de keuken.  

Glazen spatwand in de keuken
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
RVS spatscherm in de keuken

Roestvaststaal (ook bekend als RVS) wordt veelal gebruikt in keukens die een moderne of industriële uitstralingen behoren te krijgen. Het grote voordeel van dit materiaal is dat het eenvoudig schoon te maken is. Heeft u in uw keuken een gaskookplaat, dan is een RVS spatscherm een prima keuze. Het enige nadeel dat roestvaststaal als materiaal heeft, is dat vetvlekken en vingerafdrukken erg goed zichtbaar zijn. Dit hoeft geen problemen op te leveren, want er zijn voldoende schoonmaakmiddelen om het spatscherm in mum van tijd weer schoon te krijgen. 

RVS spatwand in de keuken
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Welk spatscherm heeft uw voorkeur?

Wellicht heeft u al een keuze kunnen maken voor de spatwand in je keuken, maar het is ook goed mogelijk dat u nog twijfels heeft. Misschien weet u niet zo goed welk materiaal het beste tot zijn recht komt in uw keuken. Of wellicht is het zo dat u zichzelf afvraagt welk materiaal binnen uw budget past.

Tieleman Keukens denkt daarom graag met u mee. In onze showroom kunt u vele spatwanden bekijken, maar onze adviseur helpt u ook graag bij het maken van een keuze. Vraag gerust ons magazine aan, vul ons contactformulier in, maak een afspraak of bel naar 0187 - 602 555 voor meer informatie. 

Kom langs in de showroom