Keukens vergelijken

Keukens vergelijken

Wat leuk: u bent op zoek naar een nieuwe keuken. Op dit moment bent u druk bezig met keukens vergelijken. Erg belangrijk, want een goede voorbereiding is het halve werk! We helpen u graag waar we kunnen, omdat we weten hoeveel er komt kijken bij het uitzoeken van een nieuwe keuken. Daarom geven we u graag 17 handige tips die u kunt gebruiken bij het vergelijken van keukens.

Vraag het kosteloze Tieleman keukenmagazine aan 

Keukens vergelijken in 17 stappen

Stap 1

Een eerste stap in het proces van het zoeken van een nieuwe keuken is de oriëntatie. Hoewel dat niet geheel online kan, is het internet wel een goede startlocatie. Door uzelf online te oriënteren op een nieuwe keuken, krijgt u al een goed beeld van wat er mogelijk is. Denk hierbij aan mogelijke keukenstijlen, keukenopstellingen, apparatuur et cetera. Met deze kennis kunt u uzelf verder verdiepen in de wondere wereld van de nieuwe keuken.

Stap 2

Bent u bezig met keukens vergelijken, dan raden we het u zeker aan om magazines aan te vragen en te lezen. Door een aantal magazines door te bladeren, ziet u niet alleen verschillende keukens voorbij komen, maar maakt u ook kennis met verschillende potentiële leveranciers van uw nieuwe droomkeuken. Papieren magazines zijn hiervoor uitermate geschikt. Heeft u ons magazine al aangevraagd?

 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Stap 3

Als u uzelf online heeft georiënteerd op de mogelijkheden op keukengebied en u heeft diverse magazines gelezen, dan heeft u ongetwijfeld al een beeld van hoe uw nieuwe keuken er uit moet komen te zien. Dit kunt u verwerken in een moodboard. Zelf vinden wij dat Pinterest hier meer dan geschikt voor is. Door borden aan te maken en foto's te bewaren, heeft u alles in één overzicht bij elkaar.

Stap 4

Wat erg belangrijk is in het proces van keukens vergelijken, is dat u kijkt naar trends die zich voordoen op keukengebied. Er zijn keukens die vandaag de dag hip zijn en dat ook de komende jaren zeker zullen blijven. Maar uiteraard zijn er ook trends die voor nu en de komende paar jaar leuk zijn, maar die daarna al achterhaald zijn. Wij adviseren u hier graag over, zodat u gegarandeerd tientallen jaren keukenplezier heeft.

 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Stap 5

Maak gebruik van de ervaringen van andere mensen. U bent absoluut niet de eerste persoon die een keuken koopt en u zult ook zeker niet de laatste zijn. Er bestaan talloze consumentenwebsites met reviews waarop u per keukenwinkel kunt zien hoe deze ervaren wordt door anderen. Wist u dat wij door Opiness.nl al meermaals zijn uitgeroepen tot Beste Keukenwinkel van Nederland? En ook op onze sociale media kanalen laten klanten hun waardering voor Tieleman Keukens blijken!

Stap 6

Gaat u keukens vergelijken, kijk dan ook zeker naar de kwaliteit van de keuken. U kunt ervoor kiezen om een goedkope keuken aan te schaffen, maar dan bestaat de kans dat er zich na een aantal maanden of jaren al problemen voordoen. Het stukje kwaliteit kunt u al deels achterhalen als u kijkt naar reviews, zoals hierboven genoemd. Hoe dan ook: kwaliteit speelt een uiterst belangrijke rol in het geheel.

 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Stap 7

In de showroom van Tieleman Keukens vindt u ruim 70 verschillende keukenopstellingen. Hier kunt u dus al een aardig beeld krijgen van alle mogelijkheden op keukengebied. Dit maakt het ook mogelijk om al keukens te vergelijken. Voor een nóg completer beeld, raden we u echter aan om meerdere showrooms te bezoeken. Zo ziet u niet alleen wat er nog meer mogelijk is op keukengebied, maar ervaart u ook per showroom de service van de medewerkers.

Stap 8

Zoals u weet, zijn er verschillende keukenopstellingen en keukenindelingen mogelijk. Het is erg belangrijk deze onderling goed met elkaar te vergelijken. Hierbij moet u onder andere kijken naar wat het beste in uw huis past qua ruimte. Een T-opstelling, U-opstelling of L-opstelling vormt de basis van uw keuken en het gebruiksgemak is daar ook aan gelieerd. Laat u hier zonodig goed over adviseren, want deze keuze kunt u maar één keer maken!

 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Stap 9

Niet geheel onbelangrijk is de keukenstijl. Gaat u de ene keuken met de andere keuken vergelijken, kijk dan goed naar de verschillende keukenstijlen die er zijn en of deze passen bij de rest van uw interieur. In een hypermodern interieur staat een landelijke keuken totaal niet. Heeft u veel hout in uw interieur, dan kunt u dat ook doortrekken naar de keuken. Van landelijk tot modern en van trendy tot tijdloos.

Stap 10

Als het om auto's gaat, weet u dat Franse auto's over het algemeen de meeste pech hebben terwijl Duitse auto's voor kracht staan. Op de keukenmarkt is dat niet anders met de diverse keukenmerken die er zijn. Gaat u keukens vergelijken, kijk dan goed naar de verschillende merken die verkrijgbaar zijn. Van het prima merk Keller tot het technisch perfecte Eggersmann en alles daar tussenin. Verdiep u uitgebreid in deze merken en vraag brochures op bij al deze fabrikanten.

 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Stap 11

U staat 's ochtends op, opent de koelkast en pakt er yoghurt uit. Daarna opent u de vriezer en pakt twee bruine boterhammen. Vervolgens neemt u een pan uit het keukenkastje, vult deze met water onder de kraan en zet de pan op het fornuis om twee eitjes te koken. Uiteraard zet u daarbij even de afzuigkap aan. U begrijpt wellicht: het gaat hier om keukenapparatuur. Gaat u keukens vergelijken, kijk dan goed naar de apparatuur die u wilt gaan gebruiken. En vergeet ook bijvoorbeeld het spatscherm niet.

Stap 12

Als u uw nieuwe keuken in gebruik neemt, gaat u er vanuit dat er gedurende de eerst komende jaren helemaal niets aan deze keuken mankeert. Een begrijpelijke gedachte uiteraard, maar er kan altijd iets mis gaan. Dat is waar service om de hoek komt kijken. Bij Tieleman Keukens hebben wij een eigen servicedienst die u helpt bij bijvoorbeeld storingen. Dit is iets wat niet iedere keukenleverancier standaard biedt.

 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Stap 13

Naast het aspect service is het ook van belang om naar de garantie te kijken. Waar service in veel gevallen een bepaalde instelling is van een bedrijf, is garantie een wettelijke verplichting. Er zijn keukenzaken die op apparatuur bijvoorbeeld de verplichte vijf jaar garantie geven, terwijl er ook keukenzaken zijn die daar bovenop nog eens extra garantie doen, zonder bijkomende kosten. Gaat u keukens vergelijken, dan raden wij u aan om altijd even te informeren naar de garantie en de bijbehorende voorwaarden.

Stap 14

Vernieuwing is ook erg belangrijk op keukengebied. Hierbij kunt u denken aan slimme keukenapparatuur en aan afzuigkappen die in het werkblad zijn weggewerkt, maar ook aan stille afzuigkappen, kokend-water-kranen et cetera. Een keukenleverancier die niet bang is om innovaties door te voeren in keukens en nieuwigheden omarmt, is een keukenleverancier naar ons hart. Op ons blog kunt u meer lezen over innovaties op keukengebied.

 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Stap 15

Bent u bezig met keukens vergelijken, dan kunt u deze ook vergelijken op basis van acties. Sommige leveranciers hebben spectaculaire acties met hoog oplopende korting of andere extra's. Bij Tieleman Keukens hebben we altijd goede acties. Deze kunt u vinden op onze website (onder het kopje 'Waarom Tieleman Keukens' - 'Kwaliteit en service'), maar onze keukenadviseur vertelt u er ook graag meer over in een persoonlijk gesprek. Van welke actie wilt u profiteren?

Stap 16

Als er één aspect is dat niet vergeten mag worden in het gehele proces, is het uiteraard wel het kostenplaatje. Er zijn diverse manieren waarop de prijs bepaald wordt, zoals onderstaand te zien. Kijk bijvoorbeeld goed naar de verhouding tussen de materiaalkosten en de montagekosten die u moet betalen.

 • kijk naar de all-in prijs van de keuken
 • kijk naar de montagekosten
 • kijk naar de prijs van de apparatuur

Gaat u keukens vergelijken op basis van prijs, dan moet u voor een écht eerlijke vergelijking keukens hebben met exact dezelfde specificaties. Anders is deze vergelijking niet eerlijk en daardoor ook niet zinvol. In dat geval wordt het een beetje appels met peren vergelijken.

 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Stap 17

Het kopen van een keuken is voor een deel ook een gevoelskwestie. Heeft u een prachtige keuken gezien, maar krijgt u niet het juiste gevoel bij een bepaalde keukenzaak, bedenk dan goed of u daar de keuken wilt kopen. Want heeft u een goed gevoel, dan doet u met een geruster hart zaken met de betreffende keukenzaak.

Wilt u meer weten over keukens vergelijken?

Heeft u naar aanleiding van bovenstaande informatie nog meer tips nodig om keukens vergelijken, dan kunt u uiteraard bij ons terecht. Als beste keukenzaak van Nederland bieden wij u precies wat u zoekt. Kom gerust eens langs in onze showroom of maak een afspraak met één van onze adviseurs, dan informeren wij u uitgebreid over alle mogelijkheden. Wij heten u van harte welkom bij Tieleman Keukens.

Maak een afspraak