Groene keukens

Een groene keuken is waarschijnlijk niet het eerste waar u aan denkt als u op zoek bent naar een nieuwe keuken. Het is wat anders dan anders en het geeft je interieur een uniek karakter. Ook is een groene keuken bijzonder sfeervol en straalt het ook zeker rust uit. De kleur groen oogt fris en biedt veel mogelijkheden. Wanneer je opzoek bent naar een keuken is een groene keuken niet het eerste waar je aan denkt. Groen is een natuurlijke kleur die je herinnert aan het leven, vitaliteit, groei en de natuur.

Groene keukens: durf jij het aan?

Je hebt groen en je hebt groen. Van grasgroen, grijsgroen, mosgroen, blauwgroen, mintgroen tot aan olijfgroen of appelgroen. Groen is een trendy kleur die verkrijgbaar is in heel veel verschillende kleurvarianten. Iedere kleur groen heeft een andere uitstraling. Waar lichtgroen een opwekkend effect heeft, is donkergroen juist weer een kleur die rustgevend is.

Zeker wanneer de groene keuken gecombineerd wordt met bruine kleuren, ontstaat een prachtig eindresultaat. Deze twee natuurkleuren vullen elkaar namelijk enorm goed aan en dat resulteert in een stijlvolle, unieke keuken. Vul je interieur aan met wat urban jungle elementen en wat vrolijke plantjes hier en daar. Zo gaat jouw keuken op een natuurlijke wijze op in het geheel. En zo is bijvoorbeeld olijfgroen ook heel mooi te combineren met ruwe onbewerkte materialen zoals hout en beton. Mosgroen is een perfecte kleur om te combineren met veel hout voor een echte natuurlijke vibe. Overigens zijn er talloze varianten van de kleur groen. Je kunt kiezen voor een harde knalkleur, maar ook zachte, grijzige kleuren behoren tot de opties. 

Groene keukens van Tieleman Keukens
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Groene elementen in de keuken

Is een groene keuken toch een beetje te heftig, maar wil je wel iets met groen in de keuken doen? Er zijn ook andere manieren om de kleur groen terug te laten komen in de keuken. Je kunt ervoor kiezen om groene elementen toe te voegen in de keuken om ervoor te zorgen dat groen niet de boventoon voert. Denk hierbij bijvoorbeeld aan groene keukentegels, groene keukenaccessoires of een groene achterwand.

Meer informatie over groene keukens

Als u meer informatie wenst over groene keukens, maak dan een afspraak in de showroom van Tieleman Keukens. Eén van onze gespecialiseerde keukenadviseurs zal u dan adviseren over alle mogelijkheden die er zijn met betrekking tot groene keukens. Het kopen van een keuken moet een feest zijn, daarom staat Tieleman Keukens je van begin tot eind bij. 

Vraag een magazine aan

Je kunt ook het kosteloze magazine aanvragen. Hierin vind je een ruime selectie aan keukens en kun je inspiratie opdoen voor uw eigen keuken. Heb je het magazine bekeken, dan ben je uiteraard van harte welkom in onze showroom om over de mogelijkheden van groene keukens te praten. Hieronder alvast een paar stijlvolle voorbeelden ter inspiratie! 

Groene keukens van Tieleman Keukens
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Groene keuken inspiratie
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Groene keukens gecombineerd met wit
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Groene keukens van Tieleman Keukens
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek