Eiken keukens: warm en tijdloos

Eiken keukens: warm en tijdloos

Eikenhout blijft één van de populairste houtsoorten voor keukens. Eiken keukens zijn stijlvol, eigentijds en brengen sfeer in huis. Of u nu een nostalgische keuken wilt of een keuken met een moderne uitstraling: deze houtsoort past bij iedere stijl. We zetten graag diverse eiken keukens op een rijtje! Wilt u alvast geïnspireerd worden door de eikenhouten keukens van Tieleman Keukens? Vraag dan kosteloos ons keukenmagazine aan. 

Vraag ons keukenmagazine aan

Wat zo uniek is aan eiken keukens, is dat het materiaal overal toepasbaar is in de keuken. Wilt u een aanrechtblad van eikenhout, dan kan dat. Wilt u keukenkastjes van eikenhout, dan is dat mogelijk. Wilt u zowel de kastjes als het werkblad van eiken gemaakt hebben, dan is dat te realiseren. Dit maakt eikenhouten keukens ontzettend veelzijdig en steeds populairder.

Eiken keuken met kookeiland
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

De kwaliteit van eikenhout

Eikenhout is hout van de eik, de benaming zegt eigenlijk al genoeg. Er zijn verschillende eiken, zoals:

 • de Europese eik (traditioneel eikenhout) 
 • de Amerikaanse witte eik (een lichte houtsoort)
 • de Amerikaanse rode eik (rozer van kleur)

Doordat er zoveel verschillende eiken zijn, heeft u dus ook tal van mogelijkheden als het aankomt op eiken keukens. Vind u een lichte kleur niet zo mooi, dan kunt u ook een wat donkerder eikenhouten keuken nemen.

Eikenhout is sterk en hard, waardoor een eiken keuken vaak tientallen jaren mee kan gaan. Als iemand een eiken keuken heeft - en weer een nieuwe keuken wil - dan is dat vaak omdat het design van de keuken niet meer in de tijd past. Niet omdat de keuken in slechte staat is. Kortom, als u kiest voor een eiken keuken, dan kiest u voor langdurige kwaliteit.

Eiken keukens van Tieleman Keukens
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

De voordelen van eiken keukens

Een groot voordeel van eiken is dat het makkelijk te bewerken is. Stel, een keukenkastje raakt beschadigd, dan kunnen de experts van Tieleman Keukens het kastje vaak gemakkelijk opknappen. Wel is het verstandig om eiken hout goed te behandelen. Dit is bevorderlijk voor de levensduur van de keuken.

Wilt u eikenhout combineren met andere materialen of kiest u voor een volledig houten keuken? In onze showroom zijn voorbeelden te zien van eikenhouten keukens die gecombineerd worden met andere elementen, zoals beton en graniet. Een aanrader is een eiken keuken met een natuurstenen blad. Dit oogt modern én warm.

Laat u informeren over nog meer voordelen van eiken keukens >

Houten keukens
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Wanneer u voor een eikenhouten werkblad kiest, vergeet dan niet dat zo'n werkblad veel onderhoud kost. Bewerk het werkblad van de eiken keuken regelmatig met houtolie om het werkblad te beschermen tegen vocht en vuil.

Kiest u ook voor een eiken keuken?

Geïnteresseerd in een eikenhouten keuken? Lees meer over de voordelen en nadelen van houten keukens of vraag het kosteloos brochurepakket aan met heel veel voorbeelden van houten keukens.

Maak een afspraak

Robuuste keukens
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek