Eiken keukens: warm en tijdloos

Eiken keukens: warm en tijdloos

Eikenhout blijft één van de populairste houtsoorten voor keukens. Eiken keukens zijn stijlvol, eigentijds en brengen sfeer in huis. Of u nu een landelijke keuken wilt of een keuken met een moderne uitstraling: deze houtsoort past bij iedere stijl. We zetten graag diverse eiken keukens op een rij! Wilt u alvast geïnspireerd worden door de eikenhouten keukens van Tieleman Keukens? Vraag dan kosteloos ons keukenmagazine aan.

Vraag ons keukenmagazine aan

Wat zo uniek is aan eiken keukens, is dat het materiaal overal toepasbaar is in de keuken. Wilt u een aanrechtblad van eikenhout, dan kan dat. Wilt u keukenkastjes van eikenhout, dan is dat mogelijk. Wilt u zowel de kastjes als het werkblad van eiken gemaakt hebben, dan is dat te realiseren. Dit maakt eikenhouten keukens ontzettend veelzijdig en steeds populairder.

Eiken keuken met kookeiland
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Massief eiken houten keuken

Eikenhout is hout van de eik, een boomsoort die ook in Nederland veelvuldig aanwezig is. Er zijn verschillende soorten eikenbomen met ieder hun eigen kenmerken, zoals:

 • de Europese eik (traditioneel eikenhout);
 • de Amerikaanse witte eik (een lichte houtsoort);
 • de Amerikaanse rode eik (rozer van kleur).

Eikenhout behoort tot de harde houtsoorten en is van nature erg sterk, waardoor een eiken keuken vaak tientallen jaren mee kan gaan. Als iemand een eiken keuken heeft - en weer een nieuwe keuken wil - dan is dat vaak omdat het design van de keuken niet meer in de tijd past. Niet omdat de keuken in slechte staat is. Kortom, als u kiest voor een massief eiken keuken, dan kiest u voor langdurige kwaliteit.
Doordat er zoveel verschillende eiken zijn, heeft u ook tal van mogelijkheden als het aankomt op de uitstraling van uw eiken keuken. Vind u een lichte kleur niet zo mooi, dan kunt u kiezen voor een wat donkerder eikenhouten keuken.

Maak een afspraak

Eiken keukenblad

Een keukenblad ofwel aanrechtblad heeft een grote invloed op de uitstraling van je keuken. Een houten keukenblad bestaat uit verschillende samengeperste lagen die een naadloos geheel vormen. Hierdoor heeft het hout geen oneffenheden en is het kromtrekken van het hout niet mogelijk. Wanneer u voor een eikenhouten werkblad kiest, vergeet dan niet dat zo'n werkblad veel onderhoud vraagt. Bewerk het werkblad van de eiken keuken regelmatig met houtolie om het werkblad te beschermen tegen vocht en vuil.

Landelijke eiken keuken

Een landelijke keuken ademt een warme en uitnodigende sfeer uit, waar natuurlijke materialen een cruciale rol spelen in het creëren van een tijdloze charme. Eikenhout met zijn kenmerkende nerven en aardse tinten, vormt een waardevol onderdeel van een landelijke keukenstijl. Het kleurenpalet van deze stijl bevat zachte crèmekleuren, aardse bruinen en subtiele groentinten, waardoor een warme en rustieke ambiance ontstaat. Gedetailleerde kastpanelen en nostalgische handvatten dragen bij aan deze tijdloze uitstraling. Open schappen en vitrinekasten tonen met trots servies en keukengerei, waardoor de keuken een persoonlijk en huiselijk karakter krijgt.

Robuuste keukens
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

Moderne eiken keuken

In een moderne eiken keuken voeren strakke lijnen en minimalistische ontwerpen de boventoon. In tegenstelling tot landelijke keukens, waar robuuste elementen domineren, brengt de moderne benadering slanke en gestroomlijnde vormen met zich mee. Greeploze fronten en een strakke afwerking en vooral geen tierlantijntjes. In een moderne keuken wordt eikenhout vaak gecombineerd met andere materialen. Veel voorkomende combinaties bij een eiken keuken zijn bijvoorbeeld een aanrechtblad van graniet of composiet. De keuze voor het matriaal zijn van grote invloed op de sfeer van uw keuken. Verlichting in moderne eiken keukens is vaak subtiel en geïntegreerd, zoals ingebouwde LED-lampen, die een eigentijdse sfeer creëren. Decoratieve elementen worden bewust spaarzaam toegepast.

Eiken houten keller keuken
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Houten keukens
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek

De voordelen van eiken keukens

Eikenhout is een populaire houtsoort die terugkomt in vele interieuren. Een eikenhouten keuken is vaak een grote investering, maar is daarentegen een duurzame oplossing en gaat jarenlang mee. De belangrijkste voordelen zetten we voor u op een rij.

 • Eikenhout is makkelijk te bewerken. Stel, een keukenkastje raakt beschadigd, dan kunnen de experts van Tieleman Keukens het kastje vaak gemakkelijk opknappen. Wel is het verstandig om eikenhout goed te behandelen. Dit is bevorderlijk voor de levensduur van de keuken.
 • Eikenhout past bij ieder interieur. Door de warme en natuurlijke uitstraling past dit materiaal zowel bij een moderne als landelijk interieur.
 • Eikenhout is goed te combineren met andere materialen zoals, beton, graniet, en staal. In onze showroom zijn voorbeelden te zien van eikenhouten keukens die gecombineerd worden met deze materialen. Een aanrader is een eiken keuken met een natuurstenen blad. Dit oogt modern én warm.

Bewonder onze eiken keukens in de showroom

In onze ruime showroom vindt u meer dan 65 keukenopstellingen, waaronder ook opstellingen van eiken houten keukens. Ervaar keukens volledig uitgevoerd in eikenhout en keukens waar eikenhout in combinatie met andere materialen en prachtig geheel vormen.

Bezoek onze showroom